nederlands 
 
Duitse pinscher    

Home

Pluto

Foto-album


Duitse pinscher

Contact


Het karakter van een Duitse pinscher laat zich omschrijven als:
Intelligent, levendig, temperamentvol, speels, waaks, zeer aanhankelijk, vrolijk, snel, zonne-aanbidder.  pluto

De kortharige Pinscher vertegenwoordigt een zeer oude fokrichting, die in het duitse hondenstamboek van 1880 reeds wordt genoemd. Hij heeft dezelfde voorouders als de Schnauzer, deze werd ook wel ruwharige Pinscher genoemd. Vanaf het begin onderscheidde de Pinscher zich van de ruwharige variëteit in kleur en korte pels. Ze waren gewoonlijk zwart met licht bruine aftekening of éénkleurig met verschillende gradaties bruin tot rood, soms ook wel peper-en-zout of eenvoudig blauwgrijs tot zwart.

plutoDe Duitse Pinscher is kortharig, van gemiddelde grootte met een trotse houding, vloeiende contouren, elegant en vierkant
gebouwd. Door zijn gladde vacht zijn de goed ontwikkelde
spieren duidelijk zichtbaar, vooral wanneer hij zich beweegt.
Zijn bouw is met betrekking tot lengte / hoogte zo kort mogelijk,
de lengte van het hoofd (gemeten van neuspunt tot achterhoofdsknobbel)
komt overeen met de halve ruglengte (gemeten vanaf de top van het
schouder blad tot aan de staartaanzet).
Schouderhoogte: 45 - 50 cm Gewicht: 13 - 18 kg.

Verzorging: weinig, omdat ze kort haar hebben, en zelf vrij schoon zijn.
Bij extreem weer extra bescherming geven.
De honden hebben geen ondervacht en de deklaag is ook nogeens
superkort. Zolang ze kunnen rennen valt het wel mee. Maar bijvoorbeeld
bij het wandelen aan de lijn/trainingen in de regen, sneeuw, kou, harde wind,
is een comfortabel jasje aan te raden, zeker als ze een dagje ouder worden.

Bij de opvoeding van een pinscher moet men geduld hebben, inventief zijn, ze liefdevol opvoeden en het 'oerwezen' in zijn karakter respecteren en genoeg ruimte geven om ook zichzelf te mogen zijn.

Ze kunnen je om de tuin leiden, ze zijn goed in toneelspelen, en zeer intelligent. Wanneer u bovenstaande zaken vanaf het eerste moment in acht neemt, ontwikkelt de pinscher zich tot een lieve, levendige gezelschapshond.

Deze honden zijn uitermate geschikt voor hondensporten en behendigheid, eigenlijk moet de hond veel bezig gehouden worden, met geestelijke uitdagingen en genoeg ruimte om zelf ook dingen te mogen ontdekken en te onderzoeken.
Ze slapen graag onder een dekentje, 90% van de duitse pinschers doet dit zelf. Vroeger sliepen ze onder het stro in de paardenstallen. Het rugje willen ze graag bedekt hebben. En wat de Duitse pinscher zo uniek maakt: ze pinchen!
De vraag blijft, waarom pinsched een pinscher?Wilt u meer weten over dit ras, dan kunt u terecht op de website van de Duitse pinscher Vereniging.