Sjabloon A
Sjabloon B
Sjabloon B
Sjabloon A

Startpagina Willem Bosch

Genealogie en Muziek

Welkom

Een stamboom groeit met huwelijken, relaties, geboortes en er ontvallen ons familieleden. Neefjes en nichtjes zijn geboren en heb ik aan " de boom" toegevoegd.

Het doorzoeken van archieven kan steeds meer digitaal. Op zoek naar (beeld) materiaal dus.  

Nieuws

Nieuwe pagina gemaakt met een stukje geschiedenis. Een aantal foto's ook weer geplaatst. Is nog lang niet klaar want mijn archief is nog niet uitgeput maar wel alvast gepubliceerd.


Van Cees de Groot kwam het bericht dat mijn neef Michel niet is geboren in Papendrecht maar in Dordrecht in het (reeds afgebroken) katholieke ziekenhuis. Dankjewel Kees. Misschien een kleinigheid maar het hoort wel te kloppen dus reeds aangepast


Pogingen om alsnog gegevens te vinden over Cornelisch Bosch (1565-1630) hebben niets opgeleverd. Mogelijk heeft de 80-jarige oorlog (1583 slag bij Amerongen) een rol gespeeld. Veel archieven zijn toen verloren gegaan. Archieven worden nog steeds aangevuld met gedigitaliseerd materiaal. Lof voor degenen die dat -al dan niet als vrijwilliger- doen. Misschien vind ik nog iets. Ik ben bezig om wat beeldmateriaal te verzamelen en ook op de site te plaatsen. De oudste stamvader van de fam Bout is Dirk Bout. Geboren omstreeks 1605 op het eiland Tholen. Nieuwe gegevens heb ik in het gemeentearchief gevonden en op deze site gepubliceerd.

Presentatie

Gepubliceerde gegevensDe gepubliceerde gegevens zijn ontleend aan bronnen zoals gemeentearchieven (vanaf 1811) en voor die tijd hoofdzakelijk kerkregisters en begrafenisregisters. Daar waar controle niet mogelijk is heb ik bij die vermelding een (?) geplaatst.De geschiedenis van mijn vader heb ik kunnen samenvatten dankzij dokumenten die hij vanaf zijn jongensjaren heeft bewaard. Een korte beschrijving van zijn leven heeft op deze site een plekje gekregen.


 Over  de gegevens

Alleen geboortedata, huwelijkdata enz. vind ik niet genoeg. Tijdens mijn speurtochten in het verleden dacht ik er vaak aan hoe iemand ooit leefde, woonde en werkte. Kleine stukjes historie heb ik gvonden en ook op deze site geplaatst. Als iemand aanvullingen heeft dan hoor (lees) ik dat graag.  

Over deze site

Over deze site

Over deze site