Het fraaie dorp Wemeldinge, gelegen aan de Oosterschelde en aan het Kanaal door Zuid-Beveland heeft een oude en rijke historie. Zo is bekend dat het dorp Wemeldinge reeds in de 11e eeuw is ontstaan en in de 12e eeuw is het dorp na een overstroming verplaatst naar een nieuw aangelegde dijk; dit is de huidige dorpsstraat met de imposante rij leilinden. In 1594 sprak men zelfs van de Heerlykheid Wemeldinge, waarvan het aangezicht in die tijd voornamelijk werd bepaald door drie vliedbergen en een kerk. Deze reeds 600 jaar oude Hervormde Kerk bezit een schitterend beschilderd plafond. Dit oude deel van het dorp is als "beschermd dorpsgezicht" aangewezen.

In Wemeldinge vind men akkerbouw, fruitteelt en veeteelt, wat bepalend is voor de zeer diverse omgeving. Dit creŽert een prachtige fiets- en wandelomgeving . Op dit moment beschikt Wemeldinge over een aantal campings, minicampings, diverse hotels en vakantiewoningen. Ook zijn er uitgebreide mogelijkheden voor de watersport. In Wemeldinge vind men ook een aantal zeer goede restaurants en diverse gezellige cafe's. 

 

In dit super gezellige dorp bevind zich de vakantiewoning van de familie Vleugel.

De vakantiewoning is geschikt voor Max. 4 personen, en is gelegen in de dorpskern. Indeling: woonkamer met kleurentelevisie en kabeltelevisie. Open keuken met magnetron, gaskookplaat en koelkast met vriezer. Bijkeuken met wasmachine en droger. Ruime WC. Boven zijn drie slaapkamers waarvan één 2 persoons kamer. Bakamer met douce, wc en wastafel. Bed en badlinnen te huur. Huisdieren zijn niet toegestaan.

Huur per week, maand of langer, prijzen afhankelijk van het seizoen.

 

 

 
Activiteiten   Eten   Uitgaan
Boottochten
Hollandse hoeve
Strand
Historische stoomtrein
Duiken in de Oosterschelde
  Restaurant
Cafetaria
Strandpaviljoen
Cafe
  Disco
Bioscoop
Evenement
Atractiepark
Musea