Salade Gésier

Tijdens onze vakantie in de Dordogne hebben wij een aantal keren in een restaurant als voorgerecht een "Salade Gésier" gegeten. Werkelijk een delicatesse. Dus namen wij als souvenier een paar blikken gésier en het recept voor de salade mee.

Gésier is de spiermaag van gans of eend. Waarschijnlijk is dit product in Nederland niet of alleen tegen een zeer hoge prijs verkrijgbaar. Wilt u de salade toch uitproberen, dan zijn kippenmaagjes (hoewel minder lekker) een uitstekend alternatief.

Voor 4 personen heeft u nodig:

Voor de salade:
1 krop sla
1 blik gésiers
12-16 walnoten
Voor de vinaigrette:
1 à 2 eetlepels balsamico-azijn
4 à 5 eetlepels walnotenolie
1 theelepel mosterd
1 flinke teen knoflook, zeer fijn gesnipperd
mespunt basterdsuiker
royaal peper

Pel de walnoten en breek de noten in stukjes. Haal de slabladen los van de krop, verwijder de nerven en scheur de bladeren in stukken. Was en droog de sla zorgvuldig. Klop van de genoemde ingrediënten een vinaigrette en maak hier de sla mee aan. Verdeel deze sla over 4 bordjes en strooi er de stukjes walnoot over. Snij de gésiers in plakjes en bak die in wat hete olijfolie (liever nog in heet ganzen- of eendenvet als u dat heeft) snel aan beide kanten bruin. Leg de warme plakjes gésier op de salade en serveer onmiddellijk.

Uiteraard dient hier stokbrood bij gegeten te worden.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor