Feestelijke appelmoes met vanille-ijs

Maak op uw gebruikelijke manier appelmoes voor 4 personen (of neem desnoods appelmoes uit een pot).

Spoel 100 gram rozijnen af onder heet water, laat ze uitlekken en dep ze droog. Overgiet ze daarna met 2 à 3 eetlepels rum en laat dat een kwartiertje intrekken. Meng 4 eetlepels room culinair met 2 eetlepels oploskoffie, 2 eetlepels vloeibare honing en 2 theelepels kaneel en verwarm dit al roerende tot de koffie is opgelost.
Week 3 blaadjes witte gelatine 10 minuten in ruim koud water. Warm het roommengsel even goed door, haal de pan van het vuur, los er de goed uitgeknepen gelatine in op en roer er daarna de rozijnen met de rum door. Roer vervolgens het geheel door de appelmoes.
Over 4 schaaltjes verdelen en in de koelkast zetten.
Schep voor het serveren met een ijsbolletjestang in elk schaaltje twee bolletjes vanille-ijs en garneer de schaaltjes met suikerviooltjes of garneerchocolaatjes.

N.B.:
Eten er ook kindertjes mee, dan kunt u mijns inziens de rum maar beter achterwege laten.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor