Mokkaschuimpjes-ijs

Voor een volle cakevorm heeft u nodig:

200 gram mokkoschuimkoekjes
1 pakje à 2 zakjes Klop-Klop
1/8 liter slagroom
1/2 kopje zeer sterke koude koffie

Snijd de mokkaschuimpjes één keer door (beslist niet verkruimelen). Vul de koffie aan met koude melk tot de benodigde hoeveelheid vloeistof, zoals staat aangegeven op de verpakking van de Klop-Klop (let op moet de hoeveelheid zijn voor 2 zakjes). Voeg de twee zakjes Klop-Klop toe en klop deze stijf. Klop de slagroom zonder suiker stijf. Spatel de slagroom door de Klop-Klop en spatel er vervolgens voorzichtig de halve mokkaschuimpjes door, zodanig dat alle schuimpjes bedekt zijn met het slagroommengsel.
Bekleed een langwerpige cakevorm met aluminiumfolie en vet die licht in. Vul de vorm met het mengsel en dek de vorm af met aluminiumfolie. In de diepvriezer in 3 à 4 uur laten bevriezen. Hoeft tussendoor niet doorgeroerd te worden!

Idee:
Is in de zomer ook heel erg lekker bij een kopje koffie. Het lijkt heel in de verte een beetje op nougatine-ijstaart.

Tip:
Elke variatie op mokkaschuimpjes en koffie is denkbaar. Neem b.v. roze schuimpjes en aardbeienpuddingsaus. Doe er dan ook kleine stukjes verse aardbei in. Of neem chocoladeschuimpjes met chocoladepuddingsaus en voeg er piepkleine stukjes chocolade aan toe. Laat uw fantasie maar werken.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor