Tikka-brood

Als ik iets nieuws proef vraag ik me altijd af hoe die smaak het zou doen in brood. Zo ook toen ik bij mijn zus een ovenschotel kreeg voorgezet die met tikka-kruiden op smaak was gebracht. Uiteraard heb ik het geprobeerd en ik vond het zalig. Een heerlijk gloedvol smakend kruidig brood. Ikzelf ben er verrukt van. Alleen is het niet aan te raden om dit brood met zoet beleg te eten. Kaas, daar vraagt dit brood om. En bij b.v. een bonenschotel een prima keuze.

Voor een brood van ca. 600 gram heeft u nodig:
250 gram witte bloem
100 gram volkoren meel
5 gram olijfolie
5 gram suiker
5 gram zout
4 gram gedroogde gist (Dr.Oetker)
de helft (= 11½ gram) van een zakje Silvo kruidenmix voor Kip TIKKA à 23 gram.
75 gram zonnebloempitten
100 gram in kleine stukjes gesneden zachte brie of camembert
230 ml water

Overtuig u ervan dat de kneedhaak op de as van het bakblik zit.
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: helft van de bloem en/of het meel - water - rest van de bloem en/of het meel - brie of camembert - zonnebloempitten - Tikka-kruiden - olijfolie - suiker - zout - gist. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met suiker, zout of water.
Selecteer het programma "volkoren" en stel de bruiningsgraad van de korst in.
Start de machine.
Haal na het tweede signaal het brood uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Tip:
Bij gebruik van timer-functie is het van belang dat bij het vullen van het bakblik de bovenlaag niet vochtig is en leg in elke hoek een van de ingrediënten zout, suiker, gist en olijfolie, dan weet u zeker dat de gist niet vroegtijdig in aanraking komt met een van de andere ingrediënten. Dit zou het bakresultaat nl. lelijk kunnen bederven. Maak er dus een goede gewoonte van op deze wijze het bakblik te vullen.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor