Walnotenbrood

Van een vriendin kreeg ik een zak gepelde walnoten en meteen vroeg ik me af hoe walnotenbrood zou smaken. Wel, hier is het recept want ik vond het verrukkelijk. Alleen wat roomboter, beleg is verder niet nodig.

Voor een brood van ca. 600 gram heeft u nodig:
280 gram witte bloem
50 gram volkoren meel
15 gram walnotenolie
5 gram suiker
5 gram zout
6 gram gedroogde gist (Dr.Oetker)
190 ml water
150 gram gepelde en gehakte walnoten
3 eetlepels room culinair

Overtuig u ervan dat de kneedhaak op de as van het bakblik zit.
Doe de ingrediënten in deze volgorde in de bakvorm: helft van de bloem en/of het meel - water - rest van de bloem en/of het meel - walnotenolie - room culinair - suiker - zout - gist. Zorg dat de gist niet in aanraking komt met suiker, zout of water.
Selecteer het programma "volkoren" en stel de bruiningsgraad van de korst in.
Start de machine.
Voeg na het eerste piepsignaal de walnoten toe.
Haal na het tweede signaal het brood uit de machine en laat het op een rooster afkoelen.

Omdat na het eerste piepsignaal de walnoten moeten worden toegevoegd, is dit recept niet geschikt voor de timerfunctie.

N.B.:
De waarschuwing dat gist niet in aanraking mag komen met zout, suiker en water, is in feite alleen van toepassing wanneer de timerfunctie wordt gebruikt. Wanneer de machine meteen na het vullen van het bakblik wordt aangezet is het eigenlijk niet van belang in welke volgorde het bakblik gevuld wordt.

Terug naar Uit de keuken van Bistro Chez Joke

Terug naar Koken met Floor