Witlofsoep - vegetarisch

Nodig:
1 kilo witlof
¾ liter water (of iets meer)
een kwart liter koks- of slagroom
6 theelepels gembersiroop
drupje citroensap (is gauw te veel)
4 preien in stukjes
zout en peper
nootmuskaat

Bereiding:
Verwijder eventuele beschadigde of bruine blaadjes van de struikjes witlof.
Snijd de bittere kern eruit.
Snijd de struikjes in smalle reepjes of halveer ze.
Kook de reepjes gaar in ¾ liter water waaraan je een beetje zout hebt toegevoegd.
Roer de slagroom en de gembersiroop door de aldus verkregen soep.
Breng de soep op smaak met citroensap, zout en gemalen witte peper.
Laat de soep door en door warm worden en bestrooi hem vlak voor hetopdienen met geraspte nootmuskaat.

Bewerking van een recept van Fon Zwart uit "Vegetarisch fijnproeven".

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor