Oudejaarsavond (aardappel) salade, 6 personen
Een traditie in ons gezin en ook de volgende dag nog lekker

Nodig:
grote pan gekookte aardappelen
3 ons achterham
10 hard gekookte eieren
10 fijngesnipperde uien, of iets minder, naar smaak
1 pot mayonaise
scheut yoghurt
potje zoet-zure augurken
zilveruitjes
Amsterdamse uien
1 ons cervelaatworst
peper, zout, paprikapoeder
eventueel blikje asperges
eventueel potje zure room
een paar slablaadjes

Bereiding:
Aardappelen koken. Als ze nog wat lauw zijn heel fijn stampen. Vermengen met de gesnipperde uien, de fijngesneden achterham, (eventueel enkele plakjes achterhouden ter garnering, opgerold met asperges), 6 fijngeprakte eieren, de mayonaise, yoghurt, eventueel potje zure room, 3 à 4 gesnipperde augurken, wat peper en zo nodig nog wat zout. Dit alles naar smaak.
Aan de zijkanten van een ovale schotel wat slablaadjes schikken, dan in het midden de aardappelsalade leggen en er met een vork wat "lijnen" in trekken. (Een teveel apart bewaren in een plastic koelkastdoos).
Bovenop de salade de doorgesneden overgebleven eieren leggen en het geheel bestrooien met paprikapoeder.
Om de aardappelsalade heen garneren met: bergjes zilveruitjes, drooggedept met keukenrol, Amsterdamse uien, idem, augurken, gewikkeld in een plakje cervelaatworst of eventueel in schijfjes gesneden augurken. Ook gekookte, uitgelekte asperges, gewikkeld in een plakje achterham is hier lekker bij.
Heerlijk om bij deze salade te geven zijn gevulde eieren. Een paar gevulde eieren om de salade heen, als garnering, staat dan extra feestelijk.
Ook stokbrood smaakt er lekker bij.

Terug naar Floors eigen recepten
Terug naar Koken met Floor