Ghana
Rode snapper met uiensaus
Roodbaars met tomatensaus
Zeevruchtensoep


Rode snapper met uiensaus

2-4 hele rode snappers (800 g) - zout - 2 teentjes knoflook, fijngehakt - 1/2 theelepel peperpasta (potje) - 3 uien, fijngehakt - 4-6 eetlepels tomatenpuree - sap van 1 citroen - nootmuskaat - peper en zout - arachideolie

Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Wrijf de vis van binnen en van buiten in met zout, de helft van de knoflook en de peperpasta. Laat dit een uur intrekken. Verhit wat olie en fruit hierin de uitjes met de rest van de knoflook. Vermeng de tomatenpuree met het citroensap en wat water en voeg dit al roerende toe aan de uitjes. Dek de pan af en laat alles op een lage warmtebron inkoken tot een dikke saus. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Grill ondertussen de vissen gedurende 20 minuten in een voorverwarmde oven. Schenk de uiensaus over de vissen en zet ze nog 20 minuten terug in de oven. Keer de vissen enkele malen om.
Geef hier maniok, garri of yammen bij.

Terug naar de bovenkant van deze paginaRoodbaars met tomatensaus

4 hele roodbaarzen - peper en zout - 4 eetlepels bloem - 3 uien, fijngehakt - 3 teentjes knoflook, fijngehakt - 8 tomaten - 1/2 theelepel peperpasta (potje) - 1 kopje visbouillon (van tablet mag) - sap van 1 citroen - boter - arachide-olie

Maak de vis schoon, maar verwijder de koppen niet. Bestrooi de vissen met peper en zout en haal ze even door de bloem. Verhit de boter en bak de vissen hierin aan alle kanten. Zet de vissen apart.
Verhit de olie en fruit hierin de uitjes met de knoflook. Voeg de in dobbelsteentjes gesneden tomaten en de peperpasta toe. Dek de pan af en laat de saus 5 minuten pruttelen. Voeg de vissen toe en laat deze nog 10 minuten meestoven. Schenk de visbouillon en het citroensap erbij. Neem de vissen uit de saus en leg ze op een voorverwarmde schaal.
Kook de saus iets in en schenk deze over de vis. Dien het gerecht heet op.

Terug naar de bovenkant van deze paginaZeevruchtensoep, (Sessenkwan)

Nodig:
4 kreeften - 150 g gedroogde garnalen - 6 mosselen zonder schaal - 3 escargots zonder slakkehuis - 100 g gedroogd vlees - 4 tomaten - 4 kleine aubergines - 3 chilipepers, fijngehakt - 4 uien, fijngehakt

Kook de kreeften in korte tijd gaar en haal het vlees uit de schalen. Breng de geweekte garnalen, de mosselen, de slakken en het kreeftvlees in 1 liter water met een mespuntje zout aan de kook. Snijd het gedroogde vlees in reepjes, de tomaten in vieren en de aubergines in blokjes. Voeg het vlees en de groenten met de chilipepertjes en de uitjes toe aan de zeevruchten en laat de soep 20 minuten op een hoge warmtebron 10 minuten zachtjes koken.
Dien de soep heet op.

Terug naar de bovenkant van deze pagina


Terug naar Koken met Floor