Ecuador
Bonenschotel met kruidige saus
Vissoep


Bonenschotel met kruidige saus

2 flinke koppen bonen - 1 tomaat, in vieren gesneden - 1 rode ui, geschild en in vieren gesneden - 1 groene paprika, gewassen, van zaadlijsten ontdaan en in vieren gesneden - l lente-ui, in stukken gesneden - 2 1/2 dl water - aliño* - 1 theelepel zout - olijfolie

Zet de bonen tenminste 8 uur, maar liever een nacht in de week. Kook de bonen in water tot ze zeer, zeer zacht zijn, tenminste 1 uur. Roer regelmatig om te voorkomen dat ze aan de pan kleven. Doe tomaat, rode ui, groene paprika en lente-ui in de keukenmachine en pureer ze. Schenk de puree in een steelpan; voeg aliño, zout en water toe. Breng alles aan de kook, tot een vrij dikke massa ontstaat (ca. 10 minuten). Voeg, als de bonen gaar zijn, de dikke massa toe. Laat nog ca. 20 minuten koken, vaak roerend om de bonen kapot te maken. Het vocht moet op gelijke hoogte met de bonen staan als het gerecht klaar is. Niet erboven of eronder, anders wordt het gerecht te waterig of te dik. Schenk water bij, indien nodig, of laat op lage hitte inkoken.
Dien het gerecht op in een schotel en besprenkel het met wat olijfolie. Geef er ketchup en gebakken eieren bij.

* aliño
Pureer in een blender 1-2 teentjes knoflook met een snuf komijn en een snuf zout.

Terug naar de bovenkant van deze pagina



Vissoep

Nodig:
1 gefileerde vis naar keuze - 1/2 rode paprika - 1/2 groene paprika - 2 uien - 1 flinke winterpeen - 4 eetlepels olie - 3 teentjes knoflook - 1 citroen - 2 groene bananen - 1 zoete aardappel - zout en peper - 5 takjes selderij - 3 eetlepels pindakaas

Was de vis en snijd hem in stukken. Verwijder zaad en zaadlijsten van de paprika's en snijd ze in stukjes. Pel en snipper de ui. Was de wortel goed schoon en snijd hem in stukjes. Verhit de olie en bak daarin de paprika, ui en wortel 5 minuten. Snijd de knoflook fijn en laat hem een minuut meebakken. Pers de citroen uit. Voeg het sap samen met 2 dl water toe aan de groenten. Schil de bananen; was de zoete aardappel en snijd ze in stukken. Doe ze ook in de pan.
Voeg 3 liter water toe en leg de vis erin. Voeg naar smaak zout en peper oe en breng de soep aan de kook. Snijd de selderij fijn. Meng de pindakaas met 2 eetlepels water. Roer de selderij en de pindasaus door de soep. Laat de soep nog 30 minuten zachtjes koken.

Terug naar de bovenkant van deze pagina


Terug naar Koken met Floor