Peru
Gebakken gevulde visrolletjes
Rijstschotel met vis


Gebakken gevulde visrolletjes

Nodig:
4 schol- of tongfilets - 2 eetlepels citroensap - 2 sjalotjes of 1 middelgrote ui -1 dunne prei -8 eetlepels boter -100 g wittebroodkruim of 50 g paneermeel -4 eidooiers -4 eetlepels room -1 dl sherry -1½ theelepel zout -1½ theelepel versgemalen zwarte peper - snuf nootmuskaat - 1 eetlepel fijngehakte salie - 1 dl (vis)bouillon (van tablet mag) - 6 eetlepels crème fraîche

Spoel de filets kort onder koud water af en laat ze uitlekken. Dep ze droog en wrijf ze met citroensap in. Pel de sjalotjes en snipper deze zeer fijn. Maak de prei schoon, spoel hem goed af en snipper alleen het wit. Verhit in een koekenpan de boter en bak ui en prei op laag vuur in 4 minuten goudgeel en zacht. Voeg het broodkruim, de losgeroerde eidooiers, room en sherry toe en roer goed door. Breng op smaak met zout, peper, nootmuskaat en de gehakte salie.
Neem de pan van het vuur en laat het mengsel 5 minuten afkoelen. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de filets in de lengte door. Schep op elke filet een laagje van het gebakken mengsel en rol de filets netjes op. Steek de filets vast met een prikker en leg de rolletjes in een ondiepe ovenschaal. Schenk de bouillon, vermengd met de crème fraîche over de rolletjes en zet de schaal ca. 15 minuten in de oven.
Serveer ze direct uit de oven met bijvoorbeeld gekookte rijst en een verse ijsbergsalade met in blokjes gesneden komkommer en schijfjes tomaat in een zoetzure dressing.

Terug naar de bovenkant van deze pagina



Rijstschotel met vis

Nodig:
200 g gepelde garnalen - 250 g kabeljauwfilet, in blokjes gesneden - sap van 1 limoen - 2 eetlepels zonnebloem- of maïsolie - 1 ui, gepeld en kleingesneden - 2 teentjes knoflook, uitgeperst - 2 grote vleestomaten, ontveld en grofgesneden - 1 maïskolf, schoongemaakt en in plakken gesneden - 100 g diepviesdoperwten - 250 g aardappelen, geschild en in blokjes gesneden - 200 g rijst - peper en zout - 1/8 liter room - 2 eetlepels gehakte peterselie

Doe de garnalen en de blokjes vis in een kom en druppel er het limoensap over. Laat het mengsel marineren. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de tomaten toe en fruit ze ca. 5 minuten mee. Schenk 1/2 liter water in de pan. Voeg de maïs, de doperwten, de aardappelen en de rijst toe en breng het geheel aan de kook. Temper de hittebron; leg het deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Voeg de gemarineerde garnalen en vis toe en strooi wat peper en zout in de pan. Laat het gerecht nog ca. 10 minuten zachtjes koken tot alles gaar is. Schep er de room en peterselie door.

Terug naar de bovenkant van deze pagina


Terug naar Koken met Floor