Kaapverdië
Koken met Floor - Authentieke buitenlandse recepten
Duivelse vispakketjes, (Pastel com diabo centra)
Rundvleesschotel met maïs


Duivelse vispakketjes, (Pastel com diabo centra)

Ingrediënten voor 15 stuks
500 g tonijnfilet - 1 tomaat - 2 zoete aardappelen - 1 kopje maïsmeel - 1 ui, fijngehakt - 4 chilipepers, fijngehakt - palmolie

Snijd de tonijn en de tomaat in dobbelsteentjes. Kook de zoete aardappelen in de schil gaar en pureer ze in de keukenmachine. Roer de maïsbloem door de puree en kneed dit mengsel tot een soepel deeg. Voeg indien nodig een paar theelepeltjes water toe. Maak een bal van het deeg en zet deze in een vochtige theedoek op een koude plaats weg.

Verhit de olie en fruit de uitjes hierin glazig. Voeg de vis, de tomaat en de pepertjes toe en laat alles nog 10 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur. Maak van het deeg balletjes ter grootte van een golfbal en rol deze plat uit. Leg hier steeds 1 theelepel visvulling op; vouw de deegranden over elkaar heen en druk de randen goed aan. Verhit een ruime hoeveelheid olie en laat de deegpakketjes al drijvend in de olie gaar worden. Laat de pakketjes even op keukenpapier uitlekken en dien ze heet op.

Terug naar de bovenkant van deze paginaRundvleesschotel met maïs

500 g rundvlees in blokjes - 500 g gedroogde maïskorrels - 1 ui, fijngehakt - 4 teentjes knoflook, fijngehakt - 2 chilipepers, fijngehakt - zout - 3-4 zoete aardappelen - 4-5 worteltjes - 1 eetlepel palmolie - malaguetta (smaakmaker)

Laat de maïs een nacht weken. Kook de maïs de volgende dag in ruim water. Voeg na een uur het vlees, de uitjes, de knoflook en de chilipepertjes toe met wat zout. Schenk er zoveel water bij dat alles ruim onder staat en breng dit aan de kook. Snijd de zoete aardappelen en de worteltjes in blokjes. Voeg deze met de palmolie na anderhalf uur stooftijd toe aan het vlees. Breng het gerecht na een totale stooftijd van 3 uur op smaak met wat malaguetta en voeg indien nodig wat zout toe. Dien het gerecht heet op.

Variatie: Gebruik roodbaarsfilet in plaats van rundvlees en voeg dan ook wat verse tijm toe.

Terug naar de bovenkant van deze pagina


Terug naar Koken met Floor