Favoriete Boeken van Anja Schüller

 • De koningskus van Ana Veciana-Suarez
  Drie onvergetelijke hoofdpersonen vormen in deze ontroerende roman een verbond om het bestaan van Victor Eduardo, een jongetje met een genetische afwijking, zo feestelijk mogelijk te maken. Cuca is een excentrieke grootmoeder. Ze woont in Miami, maar ze herinnert zich haar leven op Cuba nog dagelijks en voert vreemde, liefdevolle gesprekken met haar overleden echtgenoot. Haar dochter Adela is gescheiden en leidt een losgeslagen leven. Maribel, haar kleindochter, is zwanger en in de steek gelaten door haar man, een drugsdealer van wie ze ondanks alles nog altijd houdt. Wanneer Maribel bevalt van Victor Eduardo, beseffen de drie vrouwen al snel dat hij door zijn genetische afwijking niet oud zal worden. Hoe moeilijk het leven van ieder van hen ook is, ze besluiten het korte leven van Victor Eduardo zo mooi mogelijk te maken. Ze maken er een feest van warmte, liefde en licht van, waardoor ook hun eigen bestaan waardevoller wordt. Dat maakt De koningskus tot een onvergetelijke roman over de rijkdom van de onbaatzuchtige liefde.
 • Betoverde wereld van A.J. Dunning
  In een twintigtal geschiedenissen van ziekte en gezondheid maakt A.J. Dunning de staat op van de gezondheidszorg in onze tijd. Meeslepend verhaalt hij over het onbehagen van de ziel, over oude en nieuwe infectieziekten, ouderdom, verslaving, vruchtbaarheid, het goede leven en de goede dood.
 • Kerewin van Keri Hulme
  Kerewin Holmes heeft zich teruggetrokken in een zelfgebouwde toren aan de kust van Nieuw-Zeeland. Ze wil met niemand meer iets te maken hebben en zich geheel aan haar kunst wijden. Haar isolement wordt echter doorbroken door een merkwaardig jongetje dat niet kan spreken en dat wordt opgevoed door zijn pleegvader , een Maori fabrieksarbeider.
 • Zij, mijn moeder mijn land van Shakib Sana
  "Ik kan en wil jullie niet alleen laten, " zei ik protesterend tegen mijn moeder. Ik keek naar haar ogen en door haar ogen zag ik het conflict dat binnen in haar gaande was. Ze wist zeker dat als ik wegging, zij mij nooit meer terug zou zien. Ze wist dat ik een lange en gevaarlijke reis moest beginnen. Een reis waarover zij reeds onaangename en angstaanjagende verhalen had gehoord. Ze wilde niet dat ik wegging. Zij wilde dat ik bij haar bleef.
 • Diamanten op mijn wang
  Afscheid van mijn moeder van Elizabeth Nobel
  Toen Elizabeth Nobel werkte aan de voltooiing van haar roman "Het talent", was haar moeder stervende. Het gevolg was dat ze haar tussen het schrijven door zo veel mogelijk opzocht in haar verzorgingsflat en een dagboek begon van hun beider stemmingen en ervaringen. Wat voor houding neem je als kind aan tegenover een ouder wier geheugen minder wordt en die steeds afhankelijker van je wordt? En wat moet je doen wanneer je moeder aangeeft niet meer verder te willen leven? In een liefdevol portret gaat Elizabeth Nobel op zoek naar het meisje de vrouw die haar moeder was en ze probeert haar laatste maanden te verbinden met haar eerdere leven in Indië, Engeland en Nederland.
 • Vingerafdruk van verdriet van Manu Keirse
  Woorden van bemoediging
  Vingerafdruk van verdriet is een kostbaar geschenk voor een ander of voor jezelf. Het is een boekje dat men zou moeten geven aan iedereen die een kind,`een broer of een zus, de partner, een ouder, een vriend of een droom verliest. Het is niet alleen geschreven voor hen die het zelf moeilijk hebben, maar ook voor familieleden, vrienden en collega's van wie ze steun verwachten op hun moeilijke reis naar hernieuwd leven. Het is geen boek over dood. Het is een boek over leven, over het emotionele leven van iemand die wordt geconfronteerd met het verlies van een dierbaar iemand. Het is niet bedoelt om in één keer uit te lezen, of om eenmaal te lezen en dan weg te leggen, maar om telkens weer ter hand te nemen.
 • Late liefde van BjØrg Vik
  Maja Sellman gaat door een diep dal na de dood van haar man Aksel, maar weigert te accepteren dat nu haar leven ook voorbij is. Ze merkt dat het leven nog iets voor haar in petto heeft: ze herontdekt de liefde. Haar nieuwe relatie, met Einar, wakkert in beiden een hevige fysieke passie aan; een tedere en erotische passie zonder de haast en de nervositeit van de jeugd. Ze is voor het eerst sinds maanden weer gelukkig, maar de mensen in haar omgeving reageren verbluft en geërgerd op de 'opstandige weduwe'. Ze vinden dat Maja te overhaast te werk gaat en waarschuwen haar. Dan slaat ook bij Maja de twijfel toe; Einar is geen tweede Aksel en wil dat ook niet worden. Is Einar dan wel iemand voor haar? Heeft ze wel de juiste keuze gemaakt?
Anja heeft, met haar man Eric, ook een eigen homepage, waar zij (onder 'boekenwurm') ook boeken bespreekt.

Terug naar Aanraders en favoriete boeken van...
Terug naar Clara's Boekenrubriek