NET-SCHRIFT

'Simon Carmiggelt. Een levensverhaal', door Sylvia Witteman en Thomas van den Bergh Levensverhaal Carmiggelt

Tegelijk met de gebonden delen vijf ('Vergeet het maar' en 'Ping Pong') en zes ('Articles de Paris' en 'Vliegen vangen') van Carmiggelts verzamelde bundels, verscheen in een identieke uitvoering het boek 'Simon Carmiggelt. Een levensverhaal', door Sylvia Witteman en Thomas van den Bergh.

Simon Carmiggelt: Hagenaar van geboorte, Amsterdammer van nature, die in zijn Kronkels Leven tot kunst verheft en het tot in alle soorten gevoel beschrijft.

Met zijn Kronkels ('stukkies', zei hij zelf) ontroerde en/of vermaakte hij er een miljoenenpubliek mee. Hij kreeg het beeld opgeplakt van de ideale vader en vader, van de slenteraar en kroegloper.

Maar achter die publiekskant ging een man schuil met twijfels en obsessies, zo lezen Witteman en Van den Bergh uit zijn 'verhaaltjes' en leiden zij af uit gesprekken met mensen die hem gekend hebben.

Carmiggelt was ook een man met een passie, getuige de 10 jaar durende geheime verhouding met schrijfster Renate Rubinstein. 'Die affaire plaatste niet alleen Carmiggelts priv-leven, maar ook zijn werk in een heel ander daglicht', schrijven de auteurs. De Arbeiderspers, 151 blz. . 29,90.
Vijfde deel Verzameld Werk: . 39,90.
Zesde deel Verzameld Werk: . 34,90.


Naar de eerste- , de tweede-, of de derde pagina van NET-SCHRIFT

Terug naar de Boekenrubriek