Naar de site van de gemeente Borsele
Favorieten - Als startpagina - Contact  

Welkom!

a
Welkom
Op deze website kunt u informatie vinden over het het Zeeuwse dorp Ovezande. Regelmatig zal er nieuwe informatie toevoegd worden over komende en voorbije activiteiten. Tevens laten we u kennis maken met de verenigingen, bedrijven en mooiste plekjes in ons dorp.

 
Laatste Nieuws
Klomppop en Straatfestival 2003 op resp. 29 en 31 mei. Voor meer informatie, kijk op www.klomppop.nl

 
 
Website info
Deze website kan het beste bekeken worden met Explorer 4 of hoger en een resolutie van 1024x768. Bij een resolutie van 800x600 of lager kan het voorkomen dat bepaalde plaatjes en logo's niet volledig in beeld komen.

klik op het icoontje om te weten te komen hoe vaak deze site is bekeken.
 
Ovezande in het kort.
Ovezande is een middelgrote kern (ca. 2000 inwoners). Het is een typisch dijkdorp met huizen onder en boven aan de dijken. Aan het kerkplein staat de uit de 15e eeuw stammende Nederlands-Hervormde kerk met daar tegenover de vroegere herberg uit 1645. Verder staat er nog een Rooms-Katholiek kerkgebouw met pastorie daterend uit 1870. Het voorzieningenniveau is goed. Jaarlijks wordt er op Hemelvaartdag een groot popfestijn gehouden (Klomppop, genoemd naar de jeugdsoos 'De Klomp'), in het weekend erna gevolgd door een drukbezocht straatfestival met een keur van artiesten, die zowel binnen als buiten hun kunnen laten zien.
 
Rondkijken in Ovezande
Even rondkijken in ovezande. Het inladen van de afbeeldingen kan even duren.
 
 
 
a


Copyright © 2003 Gemeente Borsele