bovenbalk
    Stichting Handboogsport Accomodatie Ovezande | Uno | Willem Tell | Spes Nostra | Zeelandia
7
HOME Welkom op de site van U.N.O. Borsele.!!! Hebben jullie de filmpagina al gezien??

212U.N.O. is een kleine vereniging van 20 leden, met leeftijden variërend vanaf 13 jaar.
De leden trekken gezamenlijk op, zonder onderscheid naar leeftijd of prestaties. Er wordt geschoten met twee soorten bogen, de recurveboog en de compoundboog, die in principe twee aparte klassen vormen.
Het schieten met de handboog is een kunst. Het vergt vooral concentratie, inzet, mentaliteit. En daarnaast techniek en een goede lichaamshouding en spierbeheersing.
De handboogsport is voor iedereen, vrouwen en mannen, en personen met een handicap, vanaf ongeveer 10 jaar. Een redelijke (beginners-) schietuitrusting komt op € 600,=

Donderdagavond is de trainingsavond van 19:30 uur tot 22:30 uur. Bij het trainen worden beginnende schutters altijd opgevangen door aanwezige leden die graag bereid zijn om een nieuwe schutter te begeleiden. Ook zijn er voor beginnende schutters bogen en pijlen beschikbaar, die gratis gebruikt kunnen worden. Zo kun je ondervinden of het boogschieten je bevalt voordat je overgaat tot de aanschaf van materiaal.
De vereniging organiseert een aantal onderlinge wedstrijden en de leden nemen, zowel individueel als in teamverband, deel aan regionale en landelijke wedstrijden. Daarvoor is UNO aangesloten bij de Nederlandse Handboog Bond (NHB).
Van de onderlinge wedstrijden is de Koningsschieting elk jaar weer de belangrijkste: de winnaar is de “Koning Recurve” resp. “Koning Compound” van het jaar. Wie drie keer achter elkaar Koning wordt, is Keizer voor het leven. Bij de Paasschieting resp. Kerstschieting ligt de nadruk op originaliteit en gezelligheid en niet op prestaties. De wijze van schieten en de manier van punten tellen wordt telkens opnieuw bedacht tijdens een ledenberaad rond de bar.

Voor de winter beschikt U.N.O. over 7 indoorbanen, waar op 18 meter kan worden geschoten. In de zomer schieten we op 4 vaste outdoorbanen en bestaat de mogelijkheid om daar nog eens 12 banen bij te zetten voor grote wedstrijden. Er wordt buiten op verschillende afstanden geschoten, namelijk 30, 40, 50, 60, 70 en 90 meter. Het gaat hier om de officiële FITA-afstanden (Fédération International de tir à l’arc, de internationale organisatie voor het schieten met de boog).

Interesse? Komt u eens bij ons langs. U bent van harte welkom op onze schietavond.