S88LN
NIEUW nu ook met spanningsmonitor
 
 
 
 
 
Met deze adapter maakt men van iedere S88 compatible terugmeld decoder een terugmelder decoder die werkt via het LocoNet. Aan deze S88LN adapter mag U maximaal 16 modules met elk 16 meldcontacten aansluiten.
 
Iedere S88LN heeft een eigen start adres waarmee het bereik in de LocoNet range wordt vastgelegd. De S88LN wordt op contactnummer niveau ingesteld. Het maakt niet uit of er modules met 16 of 8 contacten worden gebruikt, U telt simpelweg het aantal contacten bij elkaar op, en geeft dit aantal bij de S88LN module in.
 
 
De module is in 3 uitvoeringen te verkrijgen.
 
1.      Een aansluiting voor een normale bandkabel, dus de originele S88 aansluitkabel.
 
 
 
 
2.    Een female connector 180 graden. Dus aansluiting aan de onderzijde van de print. Voor het aansluiten op bijvoorbeeld de S88SD16.
 
 
3.    Een female connector 90 graden. Deze is rechtstreeks te monteren aan de S88 (6088) of de 5217, 5233 modules van Viessmann.
 
 
 
 
De S88LN is op een zeer eenvoudige manier te programmeren.
 
Sluit de module aan via een LocoNet kabel op het LocoNet.
Sluit minimaal één terugmeldmodule aan.
 
Druk op het knopje, het ledje zal dan in een sneller tempo knipperen.
Geef een wisselomschakel commando via het toetsenbord of via een computerprogramma. Het wisseladres bepaald het eerste (start)adres van de module. Direct daarna geef je eveneens via een wisselcommando het werkelijke aantal aangesloten contacten in.
 
Voorbeeld:
De S88LN moet de S88 module 1 terugmelden. Dus de nummers 1..16
 
Het eerste wisselcommando wordt dan wissel 1 rond of recht, dat maakt geen verschil, het tweede wisselcommando is wisselnummer 16 rond of recht.
 
Na het opgeven van deze twee commando’s gaat de S88LN automatisch over in normaal bedrijf. En zal eenmalig alle ingestelde contacten scannen en rapporteren aan de centrale.
 
Wil je echter alleen het start adres wijzigen en het aantal contacten ongewijzigd laten, druk dan op het knopje als je het eerste wisselcommando gegeven hebt.
 
Download s88LN setup  (LocoNet-Protocol)

Nieuwe uitvoering met spanningsmonitor.
Op de schroefconnector wordt de digitale spanning aangeboden via een diodeschakeling of brugcel. De spanning voor ongedetecteerde baanvakken.
De spannings monitor is aan en uitschakelbaar doormiddel van het programmeren van het wisselnummer wat het start bereik van de s88LN vastlegd.
Doormiddel van het eerste adres met de stand afbuigend aan te bieden aan de s88LN wordt de spanningsmonitor uitgezet..
Doormiddel van het eerste adres met de stand rechtdoor aan te bieden aan de s88LN wordt de spanningsmonitor aangezet.
Het tweede adres bepaald het aantal contacten welke de s88LN moet doorgeven.
 
 
 
Het aansluiten van de s88LN op de s88 module.
  Terug