#Strand


Waarom kiest men voor Oostkapelle? Vanwege het brede zandstrand natuurlijk! Het strand bij Oostkapelle is een van de breedste van Nederland, het hoeft alleen enkele stranden op de waddeneilanden achter zich te laten. Door de gunstige ligging ten opzichte van de zeestroom spoelt er veel zand aan bij Oostkapelle. Wist u dat er zelfs ten oosten van Oostkapelle, voor het natuurgebied Oranjezon, nog natuurlijke duinaanwas plaatsvindt?

Naast natuurlijk het brede zandstrand word het strand van Oostkapelle gekenmerkt door de vele voorzieningen. Er zijn strandcabines, loopplanken, douches, speeltoestellen, strandpaviljoenen, etc. aanwezig, noem het maar op. Uiteraard zijn er voldoende prullenbakken te vinden, Oostkapelle had in 2003 zelfs het schoonste strand van Nederland! (lees verderop op deze pagina).

De badmannen zijn uw hulpverlenend personeel op de stranden, u kunt hier onder andere terecht voor uw (kleine) verwondingen, lenen van hamers voor uw windscherm en de verhuur van ligbedden, stoelen en windschermen. Voor uw veiligheid op het Oostkapelse strand zorgd de "Domburgse reddingsbrigade" met jarenlange ervaring in het redden van drenkelingen en het verzorgen van verwondingen

Schoonste strand van Nederland!

De stichting Nederland schoon probeert op diverse manieren Nederland schoner te krijgen, zoals door afvalbakken te plaatsen en uitbundige reclamecampagnes. Iedereen kent ondertussen de slogan "Met hetzelfde gemak gooit u het in de afvalbak!" wel. In dit kader loofde de stichting Nederland Schoon een prijs uit voor het schoonste strand van Nederland. Er werd onder andere gekeken of het voldoende afvalvoorzieningen op de stranden waren en of het strand netjes schoon werd gehouden. Er werd meerdere malen op willekeruige dagen gecontroleerd. Uit dit onderzoek rolde Oostkapelle als model strand van Nederland! De gemeente Veere (waar Oostkapelle bij hoort) heeft de prijs ontvangen voor de gemeente met het schoonste strand van Nederland. Naast natuurlijk het bad personeel moet ook de badgast bedankt worden voor het schoon houden van de stranden! Zorg dat Oostkapelle volgend jaar weer deze prijs wint!


Vlaggen


Bij iedere badmanspost hangen vlaggen, deze zijn bedoeld om de badgasten te informeren over gevonden kinderen of over de veiligheid van de zee. Rechtsonderaan deze pagina ziet u de betekenissen van de vlaggen. U doet er zeer verstandig aan deze aanwijzingen op te volgen.

Strandtips


  • Bij eb (afgaand water) is er een sterke stroming naar zee, blijf dan dicht bij de kant. Ingeval u door de stroom meegetrokken word probeer dan niet recht hier tegenin te zwemmen, maar zwem schuin naar de kant met de stroom mee. Wees ook voorzichtig met drijvende voorwerpen zoals luchtbedden, bootjes en zwembanden.

  • Kom niet te dicht bij paalhoofden, pieren en andere obstakels.

  • Let op de strandvlaggen en volg altijd de aanwijzingen van het badpersoneel.

  • Let goed op uw kinderen, laat ze niet zonder toezicht aan de waterkant. Zijn er herkenningstekens op uw strandvak, maak dan uw kinderen hier attent op.

  • Helpt u mee de stranden schoon te houden.

  • Kom niet in de duinen! De duinen zijn een vitaal onderdeel van de zeewering, door de duinen te betreden veroorzaakt u schade!

Honden


Onaangelijnde honden zijn verboden van 15 mei tot en met 15 september tussen 10.00 en 19.00 uur. Op enkele stranden zijn honden helemaal verboden in deze periode. U kunt met honden wel terecht op de stranden ten hoogte van strandpaviljoen Berkenbosch en Hoogduin richting Domburg. Kijkt u goed op de informatieborden die bij iedere overgang staan. Ook hier zijn strandcabines beschikbaar!

Naaktrecreatie


Naaktrecreatie is alleen toegestaan op de stranden vanaf paalhoofd 10.9 tot aan Oranjezon, het strand wordt aangegeven met een bord.

Vliegeren en paardrijden


Vliegeren met dubbele lijn is van 15 mei tot en met 15 september  verboden van 10.00 uur tot 19.00. Dit verbod geld niet op de stranden vanaf vanaf strandpaviljoen Berkenbosch (westen) tot aan Domburg en richting strandpaviljoen Pays-Bas (oosten). Vliegeren met enkele lijn is het gehele jaar toegestaan. Paardrijden is toegestaan, behalve in het badseizoen tijdens de bovengenoemde uren.

Wind- en golfsurfen


Langs de gehele kust van Walcheren kunt u windsurfen. Alleen in de drukke stranden (hoofstranden), zijn speciale surfcorridors aangewezen (Hoofdstrand Links), u mag alleen daar surfen. Een aanrader voor de windsurfer is het Veerse Meer. Het nabij gelegen Domburg heeft een van de beste golfsurf locaties van Nederland, te weten bij overgang Noordduin, hier worden ook vaak (inter)nationale wedstrijden gehouden.

Strandhuisjes


Typisch voor de Walcherse kust zijn de strandhuisjes die op het strand staan. Deze houten huisjes zijn erg handig om uw spullen in achter te laten om iedere dag onnodig gesjouw te vermijden, spullen veilig op te bergen of om u om te kleden. De strandcabines in Oostkapelle worden verhuurd door de Vakantie Reserveringscentrale en de VVV. Strandcabines zijn te vinden op de locaties Hoofdstrand, overgang Lage Duintjes, overgang Berkenbosch en strandpaviljoen Neptunus (FKK strand). Prijzen voor deze cabines variŽren van 37,10 euro tot 52,50 euro per week. De strandcabines worden in het zomerseizoen ook verhuurd via het VVV kantoor aan de Duinweg (kijk voor adres bij Algemene informatie). In het voor- en naseizoen zijn ook bij de badmannen strandhuisjes te huur.

Kijk voor meer informatie op http://strandcabines.oostkapelleinfo.com/

Vakantiereserveringscentrale
Postbus 8
4357 ZG Domburg
Tel. 0118-582910
Internet : www.vvvwnb.nl

 

 

 

 

 

 

 

Print deze pagina