Home

 

 

 

Water

 

Het water is een prominent thema in het leven en het werk van de aquarellist Rijk Grisel. Rijk is geboren in Tiel, een oude middeleeuwse stad in Holland, gelegen aan de rivier Waal. Op de leeftijd van 17 nam hij dienst bij de Koninklijke Marine. Dit was het begin van vele jaren van reizen over de wereldzeeën,  aanboord van veel verschillende schepen. Toch was het voor hem niet voldoende hij wilde ook onderwaterwereld leren kennen, zo werd Rijk duiker in dienst van de Kon. Marine.

Hij voerde vele opdrachten uit, vaak onder gevaarlijke en moeilijke omstandigheden, maar ook duik sessies in de tropen  op prachtige locaties van een buitengewone natuurlijke schoonheid.

Het leven op zee, zowel boven de oppervlakte als er onderwater, heeft hem van zeldzame kansen voorzien om het spel van kleuren waar te nemen. Deze uitgebreide ervaring met de wereld van water op een jonge leeftijd heeft een vormende invloed op zijn gevoelsleven en zijn kunstuitingen gehad. Het is misschien geen toeval dat Rijk Grisel heeft gekozen om met de technieken van aquarelleren te werken. De onderwerpen van zijn werk hebben hoofdzakelijk betrekken op zijn maritieme belevenissen.  Rijk noemt zijn aquarellen  “een doorkijkjes in een maritiem landschappen” De Werken zijn romantisch, en figuratief, met een evenwichtig palet van contrasten en schaduwen..

 

Rijk, is nu woonachtig  in de provincie Zeeland. Een van zijn  passies is de zeilsport, de tochten langs de pittoreske haventjes is vaak een bron van inspiratie voor zijn aquarellen. Rijk Grisel wordt in een van de krantenartikelen over een van zijn exposities, een licht romantische aquarellist genoemd.