Arme Thaise doggies...

Thailand is een prachtig land en de mensen zijn er verschrikkelijk aardig. Maar één groot minpunt in dit land is het dierenleed. Het shockeerde me erg hoe er met de dieren daar wordt omgegaan. In Thailand lopen verschrikkelijk veel straathonden. De meeste zijn er erg aan toe, ze zitten onder de vlooien, hebben kale plekken en wonden en velen zijn erg mager.

Ze worden daar ook echt als ongedierte gezien, ze worden overal weggejaagd en hebben vaak dagen geen eten en drinken. De mensen kennen het niet hoe wij met onze honden omgaan. Hier moet echt verandering in komen! Dit kan echt niet! Ik vergeet nooit het moment dat ik een hondje een beetje water uit m’n drinkfles gaf. Het beestje keek me zo ontzettend dankbaar aan en dronk gretig al het water op. Die blik in z’n ogen zal ik nooit vergeten, het sprak boekdelen, ik heb nog nooit zo’n dankbaarheid gevoeld…en voor zo’n beetje water..moet je nagaan. Toen ik thuis kwam van mijn vakantie in Thailand heb ik eerst wat op internet rondgekeken of er al enige sites over dit dierenleed bestonden. En jawel hoor, tuurlijk, echt genoeg…en ik las nog verschrikkelijkere dingen dan ik had meegemaakt, nog veel en veel erger..ik kreeg er tranen van in mijn ogen.

In het noorden van Thailand worden honden geslacht voor hun vlees en huid. En op wat voor manier! De meeste worden gewoon van straat geplukt in een vrachtauto gedumpt waar ze dagenlang op elkaar gepropt zitten zonder eten of drinken. Ze worden naar één van de slachthuizen gereden waar hun nog een erger lot wacht. Als het hun beurt is worden ze uit de kooi omhoog gehesen met een lange stok en worden ze bruut afgeslacht. Sommigen worden zelfs levend gevild! Dit kan niet waar zijn!! Hier kan ik zo boos om worden. Waarom…hoe kunnen mensen zo zijn? Er moet hier iets aan gebeuren, en snel! Elke maand worden er zo’n 30.000 honden op deze manier omgebracht..

Ten eerste moet er voor de honden worden gezorgd, er moet meer opvang komen zodat de beestjes tenminste verzorging hebben en niet meer van honger en ziekte moeten omkomen. Honden moeten gesteriliseerd worden zodat het aantal straathonden verminderd. Mensen in Thailand moeten gaan inzien dat dieren ook belangrijk zijn voor de mens. Een dier ook gevoel heeft, pijn en angst kent. Elk dier recht heeft op leven, een degelijk leven, zonder angst, pijn, honger of dorst. Een hond tot de intelligentste diersoorten behoort. Men van een hond veel liefde kan ontvangen als het zelf ook die liefde van de mens krijgt! Elk mens heeft recht op liefde maar dat geld ook voor een dier!

Arme Thaise doggies, ik hoop dat jullie gered worden uit dit nare bestaan...