Time is just a memory,

mixed with desire.Tom Waits


OUWE ZOOI: MEI 2002

Eh, tja, de boel staat dus net als mijn dagblog in omgekeerde datumvolgorde. Dus ff page down scrollen.
Geen tijd & zin om dat om te draaien. Want wie leest dit eigenlijk nog?


Gimme some truth

De nieuwste complottheorie al gehoord? Lennon werd niet vermoord door Mike Chapman, maar door thrillerauteur Stephen King, geholpen door Richard Nixon en Ronald Reagan.

31/05/2002@21:15~

 


Deze foto had eigenlijk niet mogen ontbreken in het item hieronder.

Schaamteloos gejat van UrenDagenNachten, want te leuk om ook niet in dit blog op te nemen. Ik hoor 't wel hoe dat met de copyrights zit hè Joeri?

31/05/2002@13:45~

 

Time flies

Photos of the Century, oftewel de afgelopen 100 jaar gecondenseerd in 150 persfoto's.

Via Belopia

31/05/2002@13:20~

 

Een godin in het diepst van mijn gedachten

What Goddess Archetype are you?

Kon het natuurlijk weer niet laten om dit testje te doen. Zal wel met onze op handen zijnde Griekenlandvakantie te maken hebben. Werkt dus blijkbaar ook voor mannen.

31/05/2002@11:35~

 

Erectus permanentus

In eerste instantie zou je mij niet horen klagen, maar ik kan me voorstellen dat 't op den duur wel hinderlijk wordt. Maar om dan gelijk met een kapmes tekeer te gaan, da's ook weer overdreven.

31/05/2002@10:10~

 


Always look at the bigger picture

Ja leuk, bodypainten! Of nee, bij nader inzien toch maar niet...

30/05/2002@18:20~

 


Ondertussen bij de Duisenbergjes

Het Midden-Oosten conflict verplaatste zich de afgelopen weken naar het chique Amsterdam-Zuid. Daar hing Gretta 'Mijn Man Heeft Hier Niets Mee Te Maken' Duisenberg een Palestijnse vlag over haar balkon. Gebaar van solidariteit, aandachttrekkerij of gewoon buurtjepesten?

Wim heeft nu eindelijk laten zien wie er de baas is en eigenhandig de gewraakte vlag verwijderd. De buurt houdt sindsdien de adem in; als Gretta uit solidariteit maar geen zelfmoordactie overweegt…

29/05/2002@18:45~

 

Binary Spam

Jammer, maar ik heb geen geek friends.

29/05/2002@18:35~

 

Oude mensen en de dingen die voorbijgaan

Heb 't van nature niet zo op reünies. Nooit behoefte aan gehad om lot-, klas- of studiegenoten uit een inmiddels grijs verleden zoveel jaar na dato nog eens terug te zien. Het gevaar is immers levensgroot dat je na een kwartier door je gesprekstof heen bent.

Onlangs ontving ik een mailtje van Willem, een goede jeugdvriend uit mijn HBS-tijd en nog een aantal jaren daarna. Daarna verloren wij elkaar drie decennia uit het oog. Willem was me op het spoor gekomen via dit blog en er ontstond een levendige e-mail correspondentie die gisteravond resulteerde in een mini-reünie voor twee heren op leeftijd.

In mijn stamkroeg onder het genot van de nodige biertjes in vier uur tijd getracht 30 jaar bij te praten & te overbruggen. En dat koste opvallend weinig moeite. Meer dan een zomaar avondje jeugdsentiment, werd het een prettige, hernieuwde kennismaking die in het teken stond van heden, verleden & toekomst.
Heb het gevoel dat wij nog niet uitgepraat zijn en dat we elkaar misschien wel meer mee te delen hebben dan 30 jaar geleden.

Wat dat plaatje bij dit stukje doet? Da's een inside grapje dat alleen mensen zullen snappen die ons 30 jaar geleden al kenden. Vraag me af hoeveel daar nog van over zijn.

29/05/2002@17:25~

 

Welk type ben jij?

We worden weer eens in kaart gebracht aan de hand van negen verschillende Internettyperingen. Ruim 80 % van alle 6,8 miljoen Nederlandse Internetters zou volgens onderzoeksbureau Multiscope de volgende categorieën thuishoren:Ik val zoals gewoonlijk weer buiten elke indeling, vanwege te oud, te lage opleiding, geen bovengemiddeld inkomen of niet van het vrouwelijk geslacht. Vinnik niet erg, maar ben juist zeer benieuwd naar die overige 20%. Wilt u zich even melden?

28/05/2002@16:55~

 

In de beperking…

Gwrrf recenseert media & muziek onder het motto '100 woorden is genoeg'. De Four Word Film Review doet het nóg bondiger. Vooral meerdere mini-recensies achter elkaar over dezelfde film leveren vaak prikkelende posterslogans.

Drie condensrecensies over 'Apocalypse Now':

'Fat Brando. The horror'.
'Most beautiful nightmare ever'
'Doors, Duvall, Danger, Darkness'.

Of over 'Pulp Fiction':

'What's in the basket?'
'Sex, Drugs, Violence, Bible'
'Cleverly connected violent stories'
'Cop sodomised, Travolta dances'.

Helaas is de Nederlandse film ondervertegenwoordigd.
Q-Blog doet er wat aan met 'Rood, Stoot, Bloot, Dood'. Yep, that's 'Turks Fruit' for ya.

28/05/2002@16:45~

 

Q Blog Museumtip

U gaat met het gezin op vakantie naar Engeland? Bezorg dan de kids een onvergetelijke middag met een bezoek aan de Grossology Expo in het Londense Science Museum.

Scheten, boeren, snot & kots
vliegen u daar kindvriendelijk & wetenschappelijk verantwoord om de oren. Tis weer eens wat anders dan de Efteling.

27/05/2002@14:25~

 

Binnen

Hij's binnen na een paar uurtjes geduldig WinMx-en, '18', de nieuwste van Moby. Nu ff in stukjes knippen, snel beluisteren, eventueel opkrikken & branden. Dus vandaag verder geen tijd voor updates.

O ja, dat had ik me voorgenomen als ego-archivering op de zondag: wat draaide hier meermaals de afgelopen week? Nou het volgende dus:

Van Morrison - Down the road
Goldfrapp - Felt Mountain
The Beatles - Anthology
Lucinda Williams - Car wheels on a gravel road
R.E.M. - Reveal
Tom Waits - Blood Money

Nee, er is weer geen duidelijke lijn in te bekennen bij deze muzikale veelvraat.

26/05/2002@17:35~

 

Error 404

Keurige service hoor, deze zeer persoonlijke verontschuldigingen voor een website die niet eens bestaat. Alleen wel een beetje errug breedsprakig.

26/05/2002@16:20~

 

In onze serie 'Burenpesters'

Boxen voluit & ramen wijdopen. Strepsils klaar? En meebrullen maar! Klik hier voor Growl Karaoke.

Gepikt van Ultra-X.

26/05/2002@15:55~

 

God bless Uncle Tom
Hij draait hier de laatste week nogal eens, 'Blood Money' van Tom Waits. In twin release uitgekomen met 'Alice' en op beiden spookt nadrukkelijk de geest rond van Weimar & Weill en klinken echo's door van de klassiekers 'Rain Dogs' & 'Swordfishtrombones' .

Van de twee cd's is 'BM' mijn duidelijke favoriet. Ook 'Alice' blijft verplichte kost, maar klinkt kaler, rudimentairer & ingetogener. 'Blood Money' is veelkleuriger en beschikt over prachttitels als 'Misery is the river of the world', 'Everything goes to hell' en 'God is away on business'. Waits-afficianados weten genoeg. Sterker nog: ze hebben Oom Tom al lang weer in huis gehaald.

Zou er graag een lyrische recensie over schrijven. Wel inspiratie maar geen tijd. En HUMO heeft het voor mij al prima verwoord.

25/05/2002@15:40~

 

Prijzenslag

Alles is duurder geworden sinds de invoering van die verfoeide Euro. Gelukkig zijn er ook bemoedigende privé-initiatieven.

25/05/2002@13:50~

 

Richting

En toen bleek ie weer van rechts gekomen...

25/05/2002@13:25~

 

Formatienieuws dat niet om te huilen is

Het borrelt & het gist in deze formatietijd. Het gerucht gaat dat Jomanda premier wordt en er is inmiddels een akkoord bereikt over het uitlaatschema van de hond van Mart .

Oftewel Vis in het Net heeft weer vers nieuws.

25/05/2002@0:05~

 

Wat zoekt u hier?

Met zo'n 30 bezoekertjes per dag hoort men mij als herbeginnend weblogger bepaald niet klagen.

Zie natuurlijk wel eens met enige jaloezie de bij mij vergeleken astronomische bezoekersaantallen van de echt grote jongens (& meisjes) van Blog Land. En vraag me dan wel eens af wat men daar vindt wat ook niet bij de mindere goden (& godinnen) te vinden is.

Net zo goed vraag ik me regelmatig af wat nou -behalve voor mij- de leukigheid van mijn blog is. Kortom, wat zoekt men bij Q-Blog?

Een blik op de zoekstatistiekjes van de afgelopen week geeft gedeeltelijk antwoord:Maar een antwoord roept zoals gewoonlijk ook weer vragen op. Heb ik onvermoed een grappenmaker in mijn kennissenkring? (Ik kan het me niet voorstellen, mijn vrienden maken geen grappen. En ze bezoeken sowieso hoogstzelden dit blog. Ik heb überhaupt heel weinig vrienden). Maar wat is nou in godesnaam sdsdfdsf? Iemand een antwoord?

24/05/2002@17:15~

 

Klicken & trippen met de telefoon.

Ga hier maar eens even voor zitten: Tele-phony.
Valt niet mee om nummers in te klikken, maar geduld & doorzettingsvermogen worden beloond met iets, eh, moois.

23/05/2002@19:00~

 

Van der G. blijkt fanatiek automobilist

Nieuwe onthullingen over Volkert van der G. wiens motieven tot voor kort in het linkse milieukamp werden gezocht. Een exemplaar van de ANWB-Kampioen, gevonden in zijn Harderwijkse woning, werpt nu een geheel nieuw licht op de zaak.

23/05/2002@18:50~

 

Pssst..

Wanna see my girlfriend in the bath?

22/05/2002@22:05~

 

Shit!

Hoopte nou indelijk eens heldere instructies & inzichten te vinden in The Online Feng Shui Bible, staat mijn computer niet in de juiste kosmische positie!

22/05/2002@21:55~

 

Zie je wel?

Hè, hè, een Amerikaanse onderzoeker komt tot een conclusie die al twee weken geleden in dit prachtblog te vinden was: surfers en webloggers hebben het concentratievermogen van een goudvis.

Nu maar hopen dat dit stukje kort genoeg is om binnen 9 seconden te lezen.

22/05/2002@19:05~

 

Art anyone?

Iemand zin in wat Amerikaanse Internetkunst?
Klikt lekker weg.

22/05/2002@17:10~

 

Heeft u ook iets met een blokfluit?

Na Barend & Van Dorp nog snel een staartje meegepikt van Pinkpop. (De rest van de dag staat op video en zoef ik nog wel een keer door op zoek naar leuke dingen). Viel zodoende in wat één van de hoogtepunten van het festival wordt genoemd: het optreden van System of a Down.

Had de naam wel eens horen waaien, maar had daarbij altijd een associatie met het Sydroom van Down. Flauw grapje, maar wel waar. Niet dat ik nu direct een soort Josti Band had verwacht, maar dit hakte er navenant fors in, zo vlak vóór het slapen gaan.

Kolere, hierbij vergeleken zijn Rage Against The Machine en de Red Hot Chili Peppers een stel softies. Maniakale mitraillerende nu metal door een demonisch kwartet waarbij vooral de zanger (een soort Armeense Jezus) en de bezeten sologitarist met spastische podiumact in het oog sprongen. Fascinerend om te zien hoor, zoveel agressie en energie, maar muziekgewijs niet bepaald mijn kopje thee.

Marianne die op het punt stond onze echtelijke sponde te betrekken, keek alsof ze water zag branden toen ze merkte dat ik dit nog even wilde uitzien. Tja, ik ben nooit te beroerd om nieuwe muziekstromingen te checken. Toch kan ik niet anders dan me aansluiten bij Mar's al na 18 seconden uitgesproken recensie: "Je zal dit dagelijks boven je hoofd vanaf de tienerkamer horen denderen! Blij dat wij kinderloos zijn".

Extra tevreden vielen wij daarna in slaap.

21/05/2002@15:15~

 

Openheid & stilzwijgen

Gisteravond bij Barend & Van Dorp het eerste echte interview gezien met LPF-leider Mat Herben. En ik moet zeggen: het viel mij niet tegen. In ieder geval roept hij bij mij niet zo'n aversie op als zijn illustere voorganger; eerder iets van medeleven. Je zal daar maar redelijk onervaren zitten en al die hooggespannen verwachtingen van het Volk moeten waarmaken.

Beroepsbabbelkous Marc-Marie Huybregtse ontlokte Herben een aantal saillante details uit het oriënterend gesprek dat hij recent met Beatrix had gehad en gunde ons in zijn naiviteit een leuke paleiselijke inkijk.
"Gebruikt Hare Majesteit een wolkje of een plens melk in de koffie?" was de vraag van -ik meen- Jan Mulder. Daar liet Herben zich niet over uit. Wel over de melk zelf: "echte room", jawel… Kijk, dat noem ik nou eens verfrissende openheid.

Cabaretier/columnist Raoul Heertje -normaal gesproken toch niet te beroerd om zijn mond open te doen- zat er als gast volstrekt overbodig bij. Er kwam letterlijk een uur lang geen woord over zijn zurig samengeknepen lippen. Zelfgekozen zwijgplicht, angst, eenmansprotest, plotselinge aandoening van de stembanden? Wie het weet mag het zeggen, want dit kwam wel erg merkwaardig over.

21/05/2002@14:10~

 

CEEDEE VARIÉ

Es dreht hier die letzte Tage:

The KLF - Chill Out
Bob Marley - Chant down Babylon
Roy Orbison - A Black & White Night
Prem Joshua - Dance of Shakti
Tom Waits - Blood Money
Tom Waits - Alice

en dagelijks meerdere malen het nummer 'Wrong' van Novastar (tip voor liefhebbers van Crowded House).

20/05/2002@19:40~

 

Niet doen

Do not click here. I repeat: DO NOT CLICK HERE!

via Website4all

20/05/2002@14:40~

 

Fout filmpie?

Vrouwonvriendelijke Male Chauvinist Pig Video voor Puistige Pubers.

Zou 't door mijn midlife crisis komen, dat ik dit toch leuk vind?

20/05/2002@13:10~

 

Attentie!

Tot 1 juli verwacht Piet Air kosmische reorganisatie.

20/05/2002@00:05~

 

Reloaded

Tis nog even geduld hebben bij 'The Matrix 2' (verschijnt pas 2003). Heb 't niet zo op sequels, zeker niet als deel 1 zo verpletterend was. Maar de eerste teaser trailer ziet er wel weer veelbelovend uit.

N.B. Trouwens ook een behoorlijke kwestie van geduld om het bombastisch mooie Quicktime filmpje binnen te halen.

19/05/2002@23:30~

 

Tja... dansen dan maar

Who needs tae bo when you have this dance site?
Kom nou es een keer achter die computer vandaan en beweeg die stramme spieren!

Via Vanderhagen Punt Net.

19/05/2002@22:55~

 

In de serie Nutteloze Pinkstertips

Origamapret met een bankbiljet.
(Overigens inmiddels bijna bij alle webloggers te vinden, maar wie leest die nou?)

Update 20 mei: check ook de last minute Pinkstertip in het reactiedingetje

19/05/2002@22:35~

 

Celestial Software

Wetenschappelijk onderzoek wijst uit: God was de allereerste nerd.

19/05/2002@18:45~

 

Zeeland weer al in het nieuws

Even dacht ik dat Verbal Jam het in zijn column van donderdag jl. over mij ging hebben.
Onder de kop 'Zeeuwse charmeur' psychoanalyseert Verbal Arnoud echter JP's appeal en plaatst diens sexuele roots stevig in de Zeeuwse klei. "Luctor et Finito op De Zeeuwse matras"? Ha, ha … prachtig!

Gelukkig werd ter compensatie ook Annie M.G. Schmidt in Kapelle geboren. Zou JP daar trouwens ooit een letter van gelezen hebben?

18/05/2002@21:10~

 

Kiezersbedrog?

Uit piëteit & wegens overbelasting een tijdje uit de lucht geweest, maar nu gelukkig weer in de lucht: www.lpf.nl.

Blijkt Nederland massaal op Lekkere Porno Films gestemd te hebben.

18/05/2002@21:05~

 

Free porn doggy style


Even de statistiekjes opkrikken met een Quicktime filmpje-op-z'n-hondjes.

En als we dan toch op die toer bezig zijn, dan ook maar gelijk deze: my bald pussy.

18/05/2002@19:05~

 

Al Pinksterplannen?

Q-Blog cultuurtip: bezoek eens een museum.

18/05/2002@16:30~

 

Who the fuck is Henk?

De eerste prijs voor leukste (en langste URL?) van Nederland gaat vandaag met unanieme stemmen naar henkisalleenhenkisalleenhenkalserhenkopstaat.

Niet alleen een inventief adres, die site mag er ook wezen. Wat een beauty!

Via Vanderhagen Punt Net.

18/05/2002@15:25~The times they are a-changin'(2)

Gelukkig, politieke spotplaatjes mogen weer!
Of is dit aanzetten tot humor?


Q-Blog Multimedia bonus: klik op foto voor de JeePee 'Balkie' Minimix!

18/05/2002@14:45~Zingt u mee? (3)

Kort samengevat:
foute zangers zingen foute nummers.
En hebben een foute site.

18/05/2002@14:45~


Mad Cow

Gekke koe? Nee, een hele kwaaie!
Via Schaap TV

18/05/2002@14:25~Q-Blog Light

Na een veelbelovende start zag ik de laatste week mijn statistieken instorten als de verkiezingsuitslagen van een gemiddelde regeringspartij.

Q-Blog trekt hieruit zijn conclusies. Nee, niet stoppen, maar een andere koers. U wilt als verwende kijker niet dat geneuzel over de toestand in het land (of de toestand in mijn hoofd), u wilt leukigheidjes, gekke linkjes en scabreuze foto's. Dat kan geregeld worden; anything to keep the customer satisfied!

Daarom verschijnt de komende dagen Q-Blog in een speciale light version met minder tekst & snellere click & kick voldoening. U bent gewaarschuwd!

18/05/2002@13:35~Any Beatles fans out there?

Vond via DubbelMono (leuk muzieklog beste kijkers!) de Beatles Quiz. Tja, die moest ik als Fab Four Fanaat natuurlijk wel ff invullen. Paar tricky questions. 16 van de 20 goed, toch nog op de 2e plaats in het klassement beland.

Was 'A day in the life' trouwens Lennon's muzikale versie van een weblog avant la lettre? Just a thought…

Sux6 Willem!

17/05/2002@22:20~

 

Welkom in Zeeland?

Even een meteorologisch weetje: Vlissingen is statistisch gezien een van de plaatsen in Nederland met de meeste zonne-uren. Daar hoort u ons over het algemeen niet over klagen. Maar de laatste tijd werkte die statistiek niet echt naar behoren. Terwijl de rest van Nederland uitbundig baadde in de eerste zomerzon, was het hier met bewolking, mist en wind maar minnetjes.

Tot gisteren. De zon jubelde plots uitbundig boven de Westerschelde en daar hebben Marianne & ik vanmiddag -met het vooruitzicht van een waarschijnlijk verregend Pinksterweekend- gretig van geprofiteerd.
Allebei snel vrij genomen voor onze eerste echte Croma-strandbezoek van dit jaar. Wij wonen zeer tot ons genoegen op slechts 10 minuten afstand van onze favoriete strandtent Panta Rhei, gesitueerd op een van de mooiste locaties van Nederland. Maar dat laatste moet je vooral niet verder vertellen.

Zeeland in het algemeen en Vlissingen vooral staat bij onwetenden te boek als het gat van Nederland. En wat ons betreft mag dat zo blijven. Helaas neemt dat leger van onwetenden snel af, Zeeland en dus ook Vlissingen wordt in de zomer overspoeld door toeristen waarbij vooral de Duitse cohorten uiterst hardnekkig zijn.
De eerste voortekenen waren deze week al zichtbaar: veel lillend, wit vlees in vroegtijdig blote kledij, de nodige joggingpakken en de enkele hardnekkige legging. Uit esthetisch oogpunt bespaar ik jullie de verdere details.

Vlissingen doorloopt van winter tot herfst diverse stadia: van ingeslapen havenstadje via gezellige pre-zomerdrukte tot bijna uit zijn voegen barstend massatoerismecentrum. Met dat laatste ben ik zo aan het eind van de zomer bepaald niet blij meer, als ik het daarvoor überhaupt al was. Vol=vol, hoort men mij zo rond die tijd regelmatig mompelen.

Toch besloot ons provinciebestuur recent alsnog een poging te doen tot imagorenovatie. Het reclamebureau (wij vermoeden de meesterhand van Saatchi & Saatschi) kwam met de pakkende en innovatieve slogan 'Welkom in Zeeland' die ons alsnog moet bevrijden van het stigma van matige margarine en zuunige Zeeuwen.

Had voor mij niet gehoeven. Ook al ontvlucht ik Zeeland regelmatig & graag, laat het verder maar ongemoeid. Het is goed zo. Vooral als de zon schijnt als vandaag.

17/05/2002@21:55~


Zo, dat ruimt op!

Melkert weg (na de beste speech uit zijn hele carrière), Jan 'Hagel' Nagel opgestapt en Dijkstal's afscheid wordt vandaag verwacht. En ook binnen de LPF staan de eerste zuiveringen op de rol.

Over opruimen gesproken, hoeveel webloggers hebben hun site inmiddels gezuiverd van LPF-unfreundliche plaatjes?
Nu Spong solliciteert naar de post van minister van Justitie (confrère Hammerstein op Binnenlandse Zaken?), kun je als sitebezitter maar beter het zekere voor het onzekere nemen.
Aanzetten tot haat? Benieuwd of ze dit dan ook gaan aanpakken.

16/05/2002@14:40~


Zingt u mee? (2)

De Dijk verzorgde tijdens de RTL4-verkiezingsavond de muziek met "aangepast repertoire".
Vond hun muziekkeuze eerder ronduit toepasselijk te noemen. Zoals een soulvolle versie van Joe South's 'Walk a mile in my shoes'. Of gewoon op z'n polderlands 'Ga in mijn schoenen staan'.

Moest daarbij gelijk denken aan Balkenende, de bejubelde winnaar annex sleutelfiguur in een kabinet waarvan het volk nu snelle godswonderen verwacht. Sterkte JP!

Het slotnummer was op een avond als deze ook raak gekozen:

Hou me vast
als jij het niet meer weet
in het donker van je hoofd
ze laten weinig heel
van waar je in gelooft
hoe de tijd ook raast
we moeten erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen

hou me vast
hou me vast

als ik het niet meer weet
in de rimram van de tijd
de bodem veel te heet
alle richting kwijt
laat mij niet gaan
maar haal me erdoorheen
als ik het niet meer weet
niemand is alleen

hou me vast
hou me vast

hoe de tijd ook raast
we komen erdoorheen
als jij het niet meer weet
je bent niet alleen

hou me vast
hou me vast

16/05/2002@14:20~


Zingt u mee?

Er spookt al een tijd een liedje in mijn kop:

The lunatics have taken over the asylum,
the lunatics have taken over the asylum...

15/05/2002@22:00~


Kijk, zo hoort 't

15/05/2002@20:40~


What is your evil plan for mankind?

Open deur1: ieder mens heeft zijn schaduwzijde.
Open deur2: ook ik dus.

Oplettende lezertjes moet het zijn opgevallen: de laatste week extra geplaagd door de donkere kanten van de (mede)mens. Altijd zo veilig abstract & nu zo dichtbij. Vandaar misschien dat zelftestje van eergisteren.

Misschien moeten we uit therapeutische zelfbescherming nu ieder ons eigen masterplan bedenken? Gelukkig bieden de moderne technologie en Q-Blog uitkomst.

Ziehier -aan de vooravond van de verkiezingen- mijn eigen evil plan for mankind. Pleased to meet you…

14/05/2002@21:23~


Nieuwe oogst

Nieuw, mooi vormgegeven blog: Egodrama. Mooie naam ook. Gaan wij ook eens regelmatig op content checken. Doet u mee?

14/05/2002@19:45~


Duitse groeibriljant

Paar maanden geleden beschreef OOR de cd 'Neon Golden' van de Duitse band The Notwist al juichend als één van de onbetwiste hoogtepunten van 2002. Dat leek me toen wat prematuur, maar ik geef ze nu alsnog gelijk.

De nummers destijds met de nodige moeite uit de ether geplukt en af en toe wel eens afzonderlijk beluisterd. Pas recent als autonome cd gebrand en toen -met de tracks in de juiste volgorde en context- viel na een paar keer draaien plots het kwartje: dit is inderdaad behoorlijk briljant!

Op het allereerste gehoor is dit beslist geen makkelijke cd. 'Neon Golden' zit dan ook vol tegenstellingen en mixt moeiteloos ogenschijnlijk onverenigbare elementen tot een wonderlijk geheel. Koele electronica mengt zich met warme akoestische instrumenten (banjo, strijkers, saxofoon) & experiment versmelt met traditie.

'Neon Golden'
is arty, maar ook uiterst toegankelijk - veelgelaagd, maar transparant - fragmentarisch en toch consistent. De soms kaleidoscopische ideeënrijkdom doet denken aan The Beta Band. Maar waar die groep vaak struikelt over de veelheid, blijft The Notwist clever binnen de perken. En creëert met alle electicisme een volstrekt eigen geluid. Dit is muzikaal precisiewerk waar niets aan het toeval is overgelaten.

Een melancholisch meesterwerkje dat pas na meermaals draaien zijn geheime schoonheid prijsgeeft.

14/05/2002@19:35~


Eye candy

Ballistische analyses. Olie. Vuur. Opportunisme. Spong. Volksempfinden. Lijkenpikkerij. Complottheorieën. Overkill. Beu.

In ugly times you have to compensate your soul with beauty. Hierbij dan.

I rest my case for today.

13/05/2002@21:50~


Valt mee

I am 33% evil.

12/05/2002@18:05~


Hoe rekbaar ben jij?

None of these photos are tricked in any way.
Eh, moeten we daar blij mee zijn?

12/05/2002@14:28~


Oude helden
Vandaag op de kop af 21 jaar geleden dat Robert Nesta Marley overleed.
Wat Presley betekende voor de onderbuik, Dylan voor het hoofd en The Beatles deden voor de popmuziek in het algemeen, betekende Bob Marley voor de globalisatie van de reggaemuziek. Een revolutionair die in de loop van zijn tijdloze oeuvre een prachtige metamorfose doorliep van rebelse rude boy naar visionair muzikant. One World, One Love weetjewel.

Iedere jaar organiseert het Vlissingse podium De Piek een reggaeconcert op zijn sterfdag. En iedere jaar probeer ik van de partij te zijn, dus ook vanavond. Wel wat behoefte aan enige positive vibration na deze idiote week. Jah Rules!

11/05/2002@21:40~


Audiovisuele genoegens afgelopen week

FILMS

Dis-moi que je rêve - Claude Mouriéras
Le fabuleux destin d'Amelie Poulain - J.P. Jeunet
Pulp Fiction - Quentin Tarantino

CD'S

The Notwist - Neon Golden
Grandaddy - The Sopthware Slump
Rossini - Stabat Mater
Coldplay - Parachutes
Gotan Project - La Revancha del Tango
Dreadzone
Spinvis

Wat jullie daar als lezers mee moeten? Nou nix dus.
Is puur ego-archivering.

11/05/2002@19:45~


Muziekjes

Even serieus. Even een echte privébekentenis.

Terwijl ik dit tik, ligt vóór mij, onder mijn oude Yamaha versterker mijn laatste wil. Een aanvulling op mijn paar jaar geleden opgestelde testament. Het is bij de juiste vrienden bekend dat 't daar ligt om na mijn afscheid van dit aardsche tranendal te handelen volgens specifieke wensen die ik daarin uit.

Op dat laatste ga ik nu verder niet op in, maar één detail mag iedereen best wel weten. Ik wilde dat bij mijn begrafenis het 'Pie Jesu' uit het Requiem van Fauré gedraaid zou worden.
Ook Pim had daarvoor blijkbaar gekozen. En ik gun het hem van harte. Gek toeval, dat wel, mooie uitvoering ook. Maar gisteren besloten om mijn laatste wil binnenkort toch maar eens te updaten.

Sowieso is een mediagebeurtenis van dat formaat een garantie dat jouw persoonlijke keuze binnen de kortst mogelijke tijd in de Uitvaartmuziek Top 50 belandt. En verwordt het tot een klassieker als ooit Mieke Telkamp's 'Waarheen Waarvoor?'

Het mooiste, meest troostende en meest serene requiem dat ik ken werd bovendien tijdens de kerkelijke tv-dienst verstoord door enge buitengeluiden. Daar scandeerde een afvaardiging van het Koor des Volks klassiekers als 'You'll never walk alone' en 'Geen woorden, maar daden'.

O ja, ik hoorde ook een mij nog onbekend nieuw lied: 'Nooit meer links'. Wat staat er op de b-kant van deze toekomstige hitsingle te staan (zou ik vroeger gevraagd hebben): 'Altijd rechts'? Sommige mensen verdienen geen 'Pie Juseu'.

Ik zoek zelf wel een ander muziekje.

11/05/2002@19:25~


Verrassend

Nooit gedacht dat ik me nog eens zou kunnen vinden in VVD-uitspraken. Na Harrie Mens blijkt nu ook Bolkestein verrassend zinnige dingen te zeggen.

11/05/2002@13:20~


Cadeautip

Niet vergeten heren: morgen Moederdag. En geef nou eens een keer iets origineels!

11/05/2002@12:55~


Ondertussen in de jungle

Mrs. Small I presume, mrs. Dick Small?
(Via Juul)

11/05/2002@10:28~


The times they are a-changin'

Gisteravond (net als collega Website4all) naar Barend & Van Dorp gekeken.

Als voormalig bloemenkind met herkenning (maar ook met verbazing) neuzelzanger Hans de Booij zien pleiten voor een Ministerie van Liefde.
Wat die man geslikt had, dat zou Borst alsnog snel in het ziekenfondspakket moeten gooien. Wat zeg ik? Massavaccinatie nu!

All you need is love, zong Lennon al. O ja, die werd ook vermoord. En tja, dat waren ook andere tijden. Toch?

10/05/2002@16:28~


Nieuwe demonisering

Zag via Bejaardenblog dat het wereldje weer al creatief aan het photoshoppen is. Hé, dat kennen we nog uit de tijd dat er ook met wijlen Pim zo grappig bedoeld gefröbeld werd. Goh, wat lijkt dat ineens lang geleden...

Als het trouwens waar is dat Volkert van der G. lid was van het Wereld Natuur Fonds, wordt binnenkort ook prins Bernard bestookt met hate-mail.

Q-Blog's Nuancetip van de Dag is te vinden bij Misdruk.

10/05/2002@15:20~

 

Herkent u dit gevoel?Sometimes I feel like a goldfish...

10/05/2002@10:25~


Perdu?

Met pijn in het hart verwijderd uit mijn vaste links: Le Temps Perdu.
Ik meen tenminste te mogen concluderen dat Ludo (de man die mij ooit inspireerde om te gaan bloggen) inmiddels gestopt is. Zijn site blijft natuurlijk een schatkist aan idiote en andere klikkenswaardige links.

Zodra ik weer een teken van leven verneem, zal hij uiteraard opnieuw pronken in mijn kleine eregalerij.

10/05/2002@10:05~

JEZUS!!!

Van demonisering naar sanctificatie is blijkbaar niet zo'n grote stap.

09/05/2002@19:10~Antibanners?

Normaal weinig gecharmeerd van pop-ups en banners. Dus 'an exhibition of antibanners', ja dat leek me wel wat. Sommige zijn zo fraai je ze op je site zou willen plakken.

Laat ik nou even later een real banner vinden die ook echt functioneel leuk is. Toeval bestaat niet…

O ja, wel ff met je muis over het gele balletje!

09/05/2002@13:12~
Ondertussen elders in de wereld
Niet alleen in Nederland vinden radicale verschuivingen plaats. Het continent Australië ligt sinds kort in het midden van de Noord-Atlantische Oceaan.

09/05/2002@12:55~
Move over Melkert

Nu het mogelijk blijkt om komende woensdag op een dode te stemmen, zou ik, als ik de PvdA was, snel Joop den Uyl alsnog op nr. 1 zetten.

08/05/2002@19:37~Voor echte zoekers: Super Google

Dat je met Google veel kunt vinden, was genoegzaam bekend. Maar de resultaten van Google Premium ($9.95 per maand) slaan echt alles.

Kyle Ferguson vond na 27 jaar zijn moeder terug, een andere tevreden gebruiker juicht: "This service is invaluable. I found my keys, a job and the lost city of Atlantis!"

08/05/2002@19:25~
Op zoek naar een verklaring?

Wie niet? Hier is er een.

08/05/2002@19:01~
Op zoek naar een leuker land?

Ook bij Uniquehorn spookte op 6 mei het woord 'emigreren' door het hoofd. En dan vragen mensen in hun reacties nog om een reden? Nou o.a. hierom denk ik.

08/05/2002@18:55~


Op zoek naar de nuance

Temidden van alle media-overkill (excusez le mot) hadden wij gisteravond wel even behoefte aan enig luchtig tv-amusement. Wij besloten tegen onze gewoonte in af te stemmen op SBS 6 waar 'Con Air' op de rol stond.
De film stond vorig jaar vlak na 11 september ook al ergens geprogrammeerd, maar werd toen gecancelled. Niet vanwege de vele doden die er in vallen, maar omdat een vliegtuig een nogal onhandige landing uitvoert in het centrum van Las Vegas.

'Con Air' begon echter een half uur later i.v.m. een ingelast, recent portret van Pim Fortuyn. Het zou zo vlak vóór de verkiezingen een ideale promo geweest zijn, voor zover hij dat nog nodig gehad zou hebben natuurlijk.
Een ontspannen Fortuyn kwam daarin over als een beminnelijk, charismatisch mens met een bijna aangeboren cameraflair. Vreemd dat ik dat bij zijn politieke optredens nooit als zodanig ervaren heb.

Want laat ik duidelijk zijn en blijven: hoe erg of ik zijn dood (en trouwens iedere vorm van stupide geweld) ook verafschuw & verwerp, het was beslist niet de door mij gewenste toekomstige premier. Frisse wind, de boel ontstoffen, politiek dichter bij de burger, ja dat wil ik ook wel. Maar niet zoals de LPF dat voor ogen staat, vanwege te gemakkelijke kretologie.

Eerder op de dag zag & hoorde ik iemand uit LPF-hoek op tv doodleuk verklaren dat de afgelopen 8 jaar Paars te vergelijken waren met het Stalinistische regime. Forse woorden, net als 'de Puinhopen van Paars'. Als het allemaal zo erg was, waarom gingen de volksmassa's dan niet eerder spontaan de straat op?

Tijdens de film liepen duizenden mensen in een godzijdank waardige optocht door Rotterdam. 'Con Air' zelf was overigens hersenloze overkill. De lijken zijn ontelbaar en je voelt geen emotie bij zoveel dood en verderf. Dit in tegenstelling tot de dood van Pim Fortuyn, dat was er maar één, maar wel één teveel.

Dit gezegd hebbend, valt het toch op dat het blogwereldje zich uiterst gereserveerd opstelt. In shock, voorzichtig, gebrek aan woorden? Ik kan me er veel bij voorstellen, maar waar blijft de kritische nuance? Gelukkig vond ik die bij Verbal Jam en Jeronimo.

08/05/2002@17:30~


Donkere beschaving

Stukje sitetekst van de vermeende dader:

"Veel dierenbeschermers handelen vanuit 'de natuur is goed', maar alle donkere kanten van de mens zie je ook terug in de natuur. Dieren beschermen is mensen beschaven, zeggen ze wel.

Ja ja. Nou Volkert, je wordt namens weldenkend & democratisch Nederland heel erg bedankt voor je 'beschavende' daad.

Inmiddels wordt de Vereniging Milieu Offensief door de PF-aanhang al betiteld als "een gevaarlijk clubje". Over demonisering gesproken.

Met dank aan KTJBF. Lees daar vooral ook de reacties.

07/05/2002@18:30~


Rouwverwerking anno 2002
De dood van Fortuyn heeft op vele Nederlanders de emotionele impact die bij mij de dood op Lennon teweeg bracht of in een nog verder verleden de wereldwijde shock na de moord op Kennedy. Verdriet, ongeloof en woede, het zijn vaste elementen bij rouw.

Terwijl lange rijen mensen tot diep in de nacht op het Rotterdamse stadhuis de condoleanceregisters tekenden, grepen minder frisse Pim-aanhangers hun kans in Den Haag. Een paar honderd skinheads trokken vernielend & plunderend door de binnenstad en op het Binnenhof scandeerden duistere types "Moordenaars!'.

Beelden in het ochtendjournaal: een vrolijke puber die "We zijn hier om te rellen!" zingt en een skinhead die grimmig meldt "Ze hebben onze leider vermoord". Hij verheugt zich op de komst van Duitse medestanders en voorspelt tegelijkertijd tevreden dat dit nog maar het begin is…

Als dit de vertegenwoordigers zijn van een toekomstig 'leefbaar' Nederland, dan vertrek ik liever naar het buitenland. Wordt ons land gelijk ook minder vol.

(Foto via Charis)

07/05/2002@17:16~


Vandaag

Zou eigenlijk de vlag halfstok moeten voor Nederland, de democratie & Fortuyn. "Gaat u maar rustig slapen". Ik ga het nu proberen.

07/05/2002@00:12~


Nog 1 woord

'Gelukkig'.

De verdachte (b)lijkt een blanke te zijn. Toch maar uit voorzorg

06/05/2002@23:55~


Na 4 en 5, nu ook 6 mei

Nederland babbelt, bidt, reageert en rouwt. En blogt.

En sommigen waren bang dat Fortuyn al bij leven de democratie zou opblazen. Geen zinnig mens zal deze moord goedkeuren. Maar er zijn forse rellen op het Binnenhof. Had Leefbaar Nederland destijds nog met Pim Fortuyn in de gelederen niet een tijd dat schattige lieveheersbeestje in het logo?

Het ontbreekt mij even aan de juiste woorden.

Q-Blog doet er voor vandaag het zwijgen toe.

06/05/2002@23:05~


Rectificatie

Correctie & aanvulling op mijn vorige bericht. Ik neem mijn woorden terug: Vlissingen swingde gisteravond wel. Vooral bij Bløf toen het bomvol was en de massa een golfpatroon van deinende paraplu's liet zien.
De bandleden waren soepel op elkaar ingespeeld en brachten een strakke greatest hits show inclusief gastoptreden van Thé Lau wiens klassieker 'Blauw' een gloedvolle uitvoering kreeg.

Ook in Huize Q-Blog werd laat op de avond nog op kamertemperatuur geswingd. Nou ja , vooral dan door mijn immer jeugdige vriendin die 'Hier ben ik veilig, hier ben ik thuis' meejubelde.
De ouwe Q zelf zat tevreden nagenietend van een verregend maar desondanks prettig weekend al een beetje te storten op de bank.

06/05/2002@17:30~


Groeten uit verregend Vlissingen…
… waar vandaag het groots opgezette Bevrijdingsfestival behoorlijk in het water viel. Werd er aanvankelijk rekening gehouden met zo'n 50.000 toeschouwers, door het belabberde weer werden het naar officiële cijfers zo'n 10.000.

De voorbereidingen leken op die van een middelgrote Euro-top, inclusief 24 uur durende noodverordening en gecontroleerde aanvoerwegen.
Bij 20.000 publiek op het Bellamypark zouden gesloten hekken nieuwkomers verplichten de acts (o.a. Van Dik Hout, Rowwen Hèze, Kane en Bløf) te volgen op grootbeeldschermen. Maar dergelijke Colditz-achtige toestanden bleven dus gelukkig uit.

Het festival kampte met meer problemen dan het rampzalige weer. Zo kwam 16 Down last-minute te vervallen en mochten de optredens van Kane en Van Dik Hout onverwacht niet live worden uitgezonden door Omroep Zeeland.
Marianne & ik hielden het na twee uur bivakkeren in een kroeg al voor gezien en kropen thuis verkleumd onder een dekbed voor de tv met het geluid lekker over de stereo. Tien minuten voordat Kane zou beginnen, meldde onze regionale omroep dat het optreden niet mocht worden uitgezonden door het management.
In plaats daarvan zouden we getracteerd worden op een speciale editie van 'Trugkieke' (alleen die titel al!), een nostalgisch programma met bibberende zwart-wit beelden van gehuchten in de 50-er jaren.

Nee dank u. Gelukkig wonen wij dichtbij, dus fluks op onze trouwe scooter gestapt en alsnog naar het festivalterrein gescheurd. Waar Kane ondanks de barre omstandigheden een ouderwets energieke set bracht, door podiumbeest Dinand solidair met het publiek grotendeels in t-shirtje de gestaag neerstromende regen trotserend. Wat slikt die jongen eigenlijk voor pretpillen dat je dit kunt? Respect hoor!

Nee, aan Kane's inzet lag het niet, maar het vonkte alleen over naar de voorste rijen. Vlissingen valt normaal al moeilijk in beweging te krijgen, laat staan een verregend Vlissingen. Desondanks zeer genoten met mijn lief in de regen.
De rest van het festival zag ik wel weer thuis op tv of via Internet, terwijl ik ondertussen dit blog nog een beetje kon bijwerken. Zit me nu hedendaags, gevarieerd en vooral droog te amuseren, terwijl de zonnige polkaklanken van Rowwen Hèze live over de boxen van mijn jongenskamertje doorkomen.

05/05/2002@19:35~


Dit is iets teveel eer...

Kom kom, je kunt ook overdrijven…
Plaatje gejat van Search Bastard, de alternatieve Google (?)

05/05/2002@12:20~


Rondje Vlaanderen

Mag graag met regelmaat virtueel en in levende lijve rondsnuffelen bij onze benedenburen. Komt misschien omdat Vlissingen zo dicht bij België ligt.
Al surfend via het nogal eens geraadpleegde HUMO ontdekte ik zojuist Lectrr Online. Leuke site, met name de cartoons hebben een prettig absurdogehalte. Voor de liefhebbers van Kamagurka en consorten.

04/05/2002@21:13~


Special bonus voor toiletpapier fetesjisten

Nee, hij is niet zo smerig als jullie denken ;-)

04/05/2002@15:02~
Paranoia is reality seen on a finer scale.

Statistics for why things happen. Ik had al zo'n vaag vermoeden.

04/05/2002@13:15~

 


Waiting for the sun

Le Ciel Est Bleu blijft een prachtsite voor liefhebbers van het subtielere animatiewerk én bezitters van een snelle verbinding. Van deze zonnebloemen krijg ik de voorjaarsgiechels.

04/05/2002@11:10~Geirriteerde draaikont

Gesprek met de minister-president.

04/05/2002@00:28~


Worteldenken

Shit! Een konijn heeft mijn muis vastgegrepen...

03/05/2002@23:14~Speciaal voor de hardhorende medemens

Q-Blog in gebarentaal. Click the picture.
(Met dank aan UrenDagenNachten)

03/05/2002@23:00~
Pop & Politics


Oor nr. 9 heeft behalve een 'Dylan voor dummies' ook een aardige Verkiezingenspecial in de aanbieding. Daarin krijgen kopstukken uit de Nederpop vragen over politiek en politici een lijstje met popvragen voorgelegd. Fortuyn en Dijkstal vulden doodleuk de helft van de vragen niet in.
Een persoonlijke mini-selectie uit de antwoorden van de politici. Trek je eigen conclusies.

FAVORIET DANSNUMMER?
Ik heb een hekel aan dansen.
(Leen van Dijke - Christenunie)
Ik ben niet zo'n danser, dus gewoon wat meedeinen op 'No woman no cry' bijvoorbeeld.
(Jan-Peter Balkenende - CDA)
Gloria van Them (Ad Melkert - PvdA)

MEEST ROMANTISCHE NUMMER?
Uit m'n studietijd: How 'bout us? - Champaign.
(Jan-Peter Balkenende - CDA)
Crosby, Stills, Nash & Young: Our House.
(Thom de Graaf - D66)
Perfect Day van Lou Reed (Agnes Kant - SP)
Don't it make my brown eyes blue - Crystal Gale
(Leen van Dijke - Christenunie)

MUZIEK OM STOOM BIJ AF TE BLAZEN?
Gospelmuziek van Ralph van Maanen
(Leen van Dijke - Christenunie)
Vivaldi (Jan-Peter Balkenende - CDA)
Street Fighting Men - Stones (Ad Melkert - PvdA)

Q-Blog quote nog maar eens Bob's legendarische woorden: "Don't follow leaders, watch the parking meters!".

03/05/2002@18:37~


Introducing: The Dream Team

Zeggen dat de vaderlandse politiek momenteel in een identiteitscrisis verkeert, staat gelijk aan het intrappen van de spreekwoordelijke open deur.

Er wordt gelikt & gelonkt, geschimpt & geschoten. Kortom, het lijkt wel verkiezingstijd! En het wordt er voor mij als modale kiezer niet helderder op.
Eén ding is zeker: ik stem niet op Ad Fortuyn, Hans Balkenende, Pim Melkert of Jan-Peter Dijkstal.

Bovenstaande portretten staan verrassend genoeg op de website van Hans Dulfer Dijkstal. Zou de VVD dan toch over een rudimentair gevoel van humor beschikken?
Minstens zo opvallend is dat Thom Rosenmöller en Paul de Graaf schitteren door afwezigheid. Die tellen blijkbaar al bij voorbaat niet mee in de nieuw te vormen coalitie.

02/05/2002@21:25~


Verrassende Vijftig

Het gezaghebbende New Musical Express bestaat 50 jaar en koos t.g.v. van dit jubileum de 50 belangrijkste popartiesten en -groepen aller tijden.

Nu zijn dergelijke lijstjes van nature discutabel. Maar dit is wel erg, eh... verrassend: The Smiths op numero uno vóór The Beatles (op 2), The Stones, Bob Marley en Dylan (respectievelijk op nrs. 18, 20 en 38). You gotta be kidding!?

Over smaak valt wel degelijk te twisten. Wanneer we het aantal klassieke popsongs als criterium nemen, heeft Morissey voor mij er welgeteld 1 op zijn naam staan: 'Everyday is like Sunday'. Bloedmooi, zeker, maar er wil mij zo gauw geen tweede classic te binnen schieten. Jullie wel?

02/05/2002@19:36~Jong geleerd...


...oud gedaan. En dat ook nog met de zegen van de dominee.

02/05/2002@18:59~Brave New World


"Het is 2003 en Professor Pim is aan de macht. De man die voor zoveel opspraak zorgde en wiens bloed door velen gedronken kon worden, behaalde 85 zetels in de Tweede Kamer. Deze absolute meerderheid maakte hem premier en wanneer Koningin Beatrix daarop besluit af te treden, kiest het volk hem als president.

Zijn grootste tegenstanders zijn overstag en met Melkert blijkt best een leuk spelletje golf te spelen. De actie: 'in elke woonkern een darkroom' gaf een flinke boost aan de werkgelegenheid...".

Update 7 mei: m
usicalplannen om voor de hand liggende redenen inmiddels in de ijskast.

02/05/2002@18:57~


Hallo, daar ben ik weer

Paar maandjes er tussenuit geweest. Was gewoon even nodig qua puf en gezondheid. Kan niet ontkennen dat het wel een beetje ontwenningsachtig voelde. En misschien was het juist daarom ook goed even te stoppen.

In de tussentijd heel weinig gesurft, wel af en toe op visite bij een beperkt aantal collegabloggers.
Verder de nodige therapeutisch-huishoudelijke zaken verricht: tuin opgeruimd en huiskamer verfsgewijs in nieuw jasje gestoken. Lichamelijke karweitjes waarbij de leeftijd qua energie begint op te spelen en d'oude spieren flink voor hun stramme donder kregen.
Beroepshalve o.a. doende geweest met het tussen bedrijven door in de stramme vingers krijgen van Dreamweaver. Nog een lange weg te gaan, maar dit nieuwe, afgeslankte blog is het eerste voorzichtige bijproduct.

Nieuw jasje, vertrouwde naam. Even overwogen doorstart te maken onder andere vlag (Son of Q-Blog? The End of the World As We Know It?). Maar ach, waarom een gevestigde merknaam (< ironie) wijzigen? En je ook weer overal opnieuw aanmelden. Teveel moeite & gedoe. Gemak dient de mensch nietwaar?
Zo zal Q-Blog nieuwe stijl ook minder gedicteerd worden door dag & datum; meer bloggen uit plezier dan uit een soort zelfopgelegde dwang.

Nieuw in deze versie: reactiemogelijkheid. Is een probeersel. Vorige blog draaide zonder en ik verkreeg mijn spaarzame reacties toch wel via gewone e-mail. Eens een tijdje uitproberen en dan herevalueren of ik er mee doorga. Te weinig reactie is niet leuk, maar domme vuilspuiterij ook niet. We zien wel.

Weet niets van de laatste buzz in Blogland, wie vriend of vijand is, what's hot and what's not? Ik begin weer net zo onbevangen en naief als vorig jaar september.

Nu eerst maar weer eens wat cybersnuffelen. Binnenkort dus hier waarschijnlijk wat aardige links. Jullie horen nog van me. En ik graag van jullie.

01/05/2002@17:13~ 

RANDOM
ICO
N
: