Rillandia B1 - Apollo'69 B1 6-1

Vandaag stond de ontmoeting met Apollo'69 B1 op het programma. Eerder dit seizoen hadden we al twee keer van deze ploeg gewonnen (4-0 voor comp. en 6-0 voor de beker). De openingsfase van deze wedstrijd was niet al te sterk van ons en dit resulteerde dan ook in een 0-1 achterstand. Nog geen minuut later stond het alweer gelijk. Een voorzet van Casper Besters werd door Hans Puik binnen geschoten, 1-1. Door treffers van Casper Besters en een schitterende vrije trap van Marco Hibma stonden we bij rust met 3-1 voor. In het tweede bedrijf scoorde we nog eens drie maal. Invaller HO nam twee doelpunten voor zijn rekening en de andere treffer kwam van de voet van een speler van Apollo'69. Na een zwak begin uiteindelijk toch nog een vrij simpele overwinning.

Hontenisse B2 - Rillandia B2 1-6

Vandaag stond de ontmoeting met Hontenisse B2 op het programma. Omdat we vanmiddag enkele spelers moesten missen maakten de C-spelers Lars van de Griek en Milad deel uit van ons team. In de openingsfase van deze wedstrijd hadden wij het betere van het spel en dit resulteerde ook in een aantal kleine mogelijkheden, maar gescoord werd er niet. Halverwege de eerste helft kwamen we op voorsprong. John Weststrate werd in het zestienmetergebied onderuit getrokken en de daarvoor terecht toegekende strafschop werd door Hans Puik via de handen van de doelman binnen geschoten, 0-1. Niet al te veel later kwam de thuisclub echter weer op gelijke hoogte. Na een snel genomen vrije trap verscheen een van de spelers van de thuisclub opeens vrij voor doelman Lars van de Griek, en de Hontenisse-speler kon de bal simpel in het doel schuiven, 1-1. Hierna kregen we nog wel enkele kansen om weer op voorsprong te komen. Een inzet van Hans Puik werd door de doelman uit het doel getikt, Casper Besters schoot de bal twee keer schuin over het doel en Ruben Jobse vond eveneens met een schot vanaf de zestienmeterlijn de keeper op zijn weg. Hierdoor was de ruststand 1-1. In de tweede helft speelden we een stuk beter dan voor de pauze en kwam de thuisclub er eigenlijk niet meer aan de pas. Na zo'n 50 minuten spelen bracht Hans Puik ons op een 1-2 voorsprong en hierna ging het hard. Invaller Milad kopte ons na een goedlopende aanval op 1-3, Casper Besters tekende voor 1-4 en Marco Hibma schoot ons via de doelman van de thuisclub naar een 1-5 voorsprong. De eindstand van dit duel werd uiteindelijk 1-6, toen een voorzet van Ruben Jobse via de doelman van de thuisclub in zijn eigen doel werd gewerkt. Als we iets scherper waren geweest hadden de dubbele cijfers er vanmiddag absoluut ingezeten, omdat we gedurende de tweede helft enkele grote kansen onbenut lieten. Al met al een simpele overwinning op Hontenisse en een verdienstelijk debuut voor de C-spelers.

RILLANDIA B1 | SELECTIE | PROGRAMMA | WEDSTRIJDVERSLAG | STAND | BERICHTEN | FOTOPAGINA | LINKS