HOME             BIOGRAFIE               CONCERTAGENDA         ONZE CD            LINKS                                                       Mandoline - Marina Eckhardt
Gitaar - Ron Leendertse
Accordeon - Monty van Belzen


RECENSIES:

MUZIEKWERELD 1/2017
Dit is het debuut van een bijzonder Zeeuws trio bestaande uit Marina Eckhardt op mandoline, Ron Leendertse op gitaar en Monty van Belzen op accordeon. Bij deze bezetting denk je in eerste instantie aan Zuid-Europese volksmuziek. Het album opent echter met totaal iets anders: de drie bewegingen van Vivaldi's Concerto Grosso Opus 3 nr 8. Het klinkt wel Zuid-Europees en volks, als luisteraar waan je je in Griekenland.
Toch beperkt dit trio zich niet louter tot bewerkingen van bekende klassieke werken. Het trio vertolkt op deze plaat ook Spaanse gitaarmuziek (Albéniz), Italiaanse volksmuziek en Zuid-Amerikaanse choro's en tango's bijvoorbeeld. Bij die laatste is natuurlijk de hoofdrol weggelegd voor de accordeon die door Monty van Belzen met verve wordt gespeeld. Daarbij wordt er ook geknipoogd naar Hot Club de France. Gitarist Ron Leendertse kun je dat wel toevertrouwen als ritme- en sologitarist. Dat is het bijzondere van deze plaat. Trio Les Amis is van vele markten thuis en weet dat ook smaakvol, swingend en muzikaal uit te buiten.


PZC D.D. 09-06-16:
(door Jeanette Vergouwen)

TRIO LES AMIS KLEURT BUITEN DE LIJNTJES
Kip vraagt voor mij om frites en appelmoes, maar er zijn ook veel andere combinaties. Kleuren buiten de lijntjes is vaak aantrekkelijk. In de klassieke muziekwereld wordt regelmatig gediscussieerd over de interpretatie. Is het wel mogelijk om barok op moderne instrumenten te spelen?

De combinatie gitaar, mandoline en accordeon is apart, wat levert dat op aan repertoire?
Elke van deze instrumenten roept iets op: volksmuziek, feestjes, het mandolineconcert van Vivaldi. Als kind wilde ik “op de drukkertjes” spelen. De accordeon was voor mij een orkest op zich. Is er voldoende waardering voor dit instrument?
Nihad HrustanBegovic  bewees op overtuigende wijze dat de Vier Seizoenen van Vivaldi op accordeon geweldig klinkt. Trio Les Amis levert eenzelfde overtuigend bewijs met het Concerto Grosso Opus 3 nr. 8 van Vivaldi. Het twinkelende geluid van de mandoline en de warme akkoorden van gitaar en accordeon roepen emotie op.
Maar het Trio heeft een veel breder repertoire. Klassiek wordt gespiegeld aan Spaanse gitaarmuziek (Albéniz), Italiaanse volksmuziek, Zuid-Amerikaanse choro’s en tango’s. Heerlijke ritmes en sprankelende melodielijnen.
Verfrissende cocktail? Jawel. Juist door de aparte combinatie van instrumenten hoor je andere klankkleuren. Twinkelende nootjes, fors getokkelde akkoorden en een immense stroom van warme Zuid Europese en Argentijnse emotie.
Het Trio Les Amis – Marina Eckhardt (mandoline), Monty van Belzen (accordeon) en Ron Leendertse (gitaar) – is een cocktail van twee duo’s; de musici weten precies wat ze aan elkaar hebben. Dat levert voor het publiek een smakelijk concert op. Gerechten met dezelfde ingrediënten, maar dan anders samengesteld en opgediend. Verandering van spijs doet eten. Bij Trio Les Amis is het smullen geblazen.

(Jeanette Vergouwen is liefhebber van cultuur en vooral klassieke muziek. Ze is muziekrecensente)

Bijna een uur muziek met de volgende werken:

1-3  Antonio Vivaldi - Concerto Grosso Opus 3 nr 8
          Allegro – Larghetto e spiritoso – Allegro
   4  Ernesto Nazareth - Brejeiro
   5  Isaac Albéniz - Granada (Serenade)
   6  Francisco Tárrega - Recuerdos de la Alhambra
   7  Angel Villoldo - El Choclo
   8  Raffaele Calace - Bolero
   9  Ludovico Einaudi - Chanson Français, Le Onde
 10  Ludovico Einaudi - Nuvole Bianche
 11  Pixinquinha - Naquele Tempo
 12  Luiz Bonfá - Manhã de Carnaval
 13  Ernesto Nazareth - Apanhei-te Cavaquinho!
 14  Stephen Lalor - Kolo Kolo

Klik hier voor een korte impressie (Youtube)

Klik
hier voor meer luistervoorbeelden

Klik
hier om de CD te bestellen in onze webshop
(Let op: Na het afronden van uw bestelling ontvangt u een bevestiging van SimpleSite Klantenservice, die mogelijk in uw postvak ongewenste mail belandt, afhankelijk van de instellingen van uw e-mailprogramma)

De CD is ook te koop bij:

  - De Drukkerij, Markt 51, Middelburg
  - Vlieland Vakantiewinkel, Dorpsstraat 52, Vlieland