Gary Numan                               klik hier voor het laatste nieuws

Ik ben fan van Gary Numan. Velen kennen hem niet. Het is een zanger die eind jaren 70 is doorgebroken in Engeland. Diegenen die hem vaag kennen zullen alleen de nummers "Cars" en "Are 'friends' electric" kunnen  noemen. Toch maakt hij (vind ik) zijn beste nummers nu. Een aantal jaren heeft zijn muziek in een dip gezeten maar met zijn één van zijn laatste CD's (Sacrifice) is Numan weer helemaal terug.

Biografie:
Gary Anthony James Webb, geboren 8 Maart 1958 in Hammersmith, London, Engeland. Hij begon zijn carriere zingend als lid van de band Tubeway Army. Hij genoot enorm succes in Engeland tijdens de laatste zeventiger jaren. De electronische muziek die werd beїnvloed door Kraftwerk / David Bowie zorgde ervoor dat Tubeway Army in mei 1979 de top van de Engelse hitlijsten bereikt met "Are Friends Electric?". September 1979 verliet Numan de groep en bracht de single "Cars" uit, die ook in de top van de hitlijsten terecht kwam, maar ook in de Amerikaanse top 10. Op dat moment, was Numan één van de bestselling artists in Engeland en zijn albums The Pleasure Principle and Telekon bereikten beide de hitlijsten op nummer 1. Zijn science fiction-georienteerde teksten en zijn op synthesizer gebaseerde ritmes bracht meer top 10 successen met "We Are Glass", "I Die: You Die", "She's Got Claws" and "We Take Mystery (To Bed)".

Gary Numan is, naast muziek maken en zingen, ook fervent fan van vliegen. In maart 1982 Numan probeerde rond de wereld te vliegen in zijn lichte vliegtuig maar werd gearresteerd op verdenking van spionage in India.. De aanklacht werd later ingetrokken. Ook is hij nog een keer gecrashed.

Onderaan op deze pagina kun je een aantal links vinden naar Numan pagina's.

Op de meeste vind je het laatste nieuws van de tour die hij nu doet ter promotie van zijn nieuwste CD Pure. Hierboven, 2e foto van links, staat de hoes afgebeeld. Zijn beste CD tot nu toe vind ik zelf. Zelf ben ik ook gaan kijken naar een optreden van hem in Brussel (foto rechtboven). 

AFENet - The Interactive Gary Numan Fan Site
De Are-friends-electric site

http--www.numan.org- De officiele Numan site, waar hij zelf ook aan meewerkt

 

Op de site van Eddie Meulmeester vind U kreidler, gary numan, gary, numan, depeche mode, depeche, mode, bromfiets, john bos, brommer, miracles, maartens kreidler pagina, computer, tips en trucs, magellan, etrex, garmin, geocaching, geocachen, geocacher, gps, global, position, cache.