Problemen in de relatie

We worden steeds ouder. Vroeger was het makkelijker. Je werd 50 en dan was de tijd die je restte niet zo veel meer. Je bleef dus bij elkaar, mede onder druk van de omgeving.

Tegenwoordig gaan we op een bepaalde leeftijd, bewust of onbewust, nadenken over het feit: wil ik dit nog wel voor de komende 20 of 30 jaar. Daarnaast zijn er invloeden van internet, Whats app, chatten, second love enzovoorts die de situatie veel complexer maken. Contacten zijn in no time gelegd, foto's en filmpjes zijn zo verzonden. Grote verleidingen die je weg kruisen.

Je wilt het allemaal niet maar het overkomt je. En dan.... een crisis. Ben ik nog wel zo gelukkig als toen ik 20 of 30 jaar geleden was, Natuurlijk niet, de spanning is er af, allemaal bekende dingen, weinig verrassingen en dus verlang je terug naar de spanning die er vroeger ooit is geweest.

Jullie zijn nog bij elkaar

Misschien zijn jullie nog bij elkaar omdat je je kunt herinneren hoe het ooit was. Wat waren jullie allemaal van plan? Hoe was jullie liefde in het begin? Hoe wilden jullie leven? Of jullie zijn nog uit gewoonte bij elkaar, of voor de kinderen. Je weet dat het het waard is, alleen, zoals het nu gaat niet. En elke keer als jullie er samen over praten, loopt het uit op ruzie. Dezelfde verwijten gaan over en weer en erger nog, in steeds heftiger vorm. Jullie relatie wordt een last.

Je denkt terug aan de tijd dat het goed was. Dat is wat jullie nog bindt. Je beseft ook dat de dingen die je vroeger bond je nu ergeren. Ook zijn er kinderen en je weet dat je die kwetst als het fout gaat. Kon je maar weg zonder schade aan te richten. Een moeilijke situatie. Diep in je hart denk je wellicht dat je wel wilt blijven en je relatie een nieuw leven in wilt blazen. Op één of andere manier kom je samen niet zover om dat voor elkaar te krijgen.


Bedenk het volgende:

Negeer nooit de persoon die om je geeft... want op een dag zul je je realiseren dat je een diamant hebt verloren terwijl je druk was kiezels te verzamelen...

 

 

 

 

Home  Wanneer therapie  Werkwijze  Resultaten  Contact     Wie zijn we    Werkboeken