Welkom op de homepage

van damvereniging “Aris de Heer

 

Aan:
- besturen van de bij de KNDB aangesloten damverenigingen (secretarissen)

Beste secretaris,

Tot onze grote verrassing en totaal onverwacht kunnen we al per 1 juli damwedstrijden en competities organiseren zonder dat daarvoor tijdens het spel en voor de spelers de 1,5 meter afstandsregel geldt. Ik verwijs hiervoor graag naar de website van NOC*NSF: https://nocnsf.nl/sportprotocol Ook zijn de maatregelen voor reizen, zowel met eigen vervoer als met openbaar vervoer, verder verruimd.

Er zijn nog wel wat discussiepunten tussen (denk)sportbonden-NOC*NSF-VWS/RIVM over de onderlinge afstand tussen naastliggende borden en de breedte van de looppaden, maar daar komen we wel uit. De denksportbonden trekken hierbij gezamenlijk op.

Het is goed om te weten, dat alleen wanneer er gedamd wordt, mag worden afgeweken van de 1,5 meter afstandsregel. Zodra een dammer klaar is met zijn partij of een consumptie gaat halen dan is deze dammer op deze momenten geen speler meer en blijft de 1,5 meter afstandsregel gewoon gelden.

Vanzelfsprekend blijven alle hygiënevoorschriften van toepassing zoals regelmatig handen wassen, bij ziekteverschijnselen thuis blijven, geen handen geven, materiaal regelmatig desinfecteren, e.d. Hiervoor komen we nog met een protocol. Houd ook rekening met leden die de risico’s nog te groot vinden. Ook zij moeten met plezier kunnen dammen.

Als bestuur gaan we ons nu bezinnen hoe we onze nationale competitie in september weer kunnen opstarten. Volgende week is er een bestuursvergadering, winnen we  advies in bij onze wedstrijdcommissie en inventariseren we bij de deelnemende verenigingen ook hun wensen en gevoelens voor de komende nationale competitie. Ik verwacht dat we als bestuur de komende week al een besluit kunnen nemen ten aanzien van de start van de nationale competitie. 

Ik hoop dat iedereen weer met plezier en veilig aan het dammen gaat, wanneer dit haar of hem goed uitkomt.

Namens het bestuur,

Frans de Jonge

Voorzitter KNDB

Bijgewerkt  29 juni 2020

 

 

-- : Alle wedstrijden uitgesteld tot nader bericht van de PZDB -

 

DAMVERENIGING "ARIS DE HEER"  OOST-SOUBURG

clublokaal: “De Blazer” Ritthemsestraat 45, 4388 JN  Oost-Souburg  tel. 06-19904662 

Home Remedies For Wrinkles
<>