Jaarverslagen

 

 

Jaarverslag 2018 van de Stichting Erfgoed Walacra.

 

De samenstelling van het bestuur van de Stichting Erfgoed Walacra is hetzelfde als in 2017. Dit is vastgelegd bij de Kamer van Koophandel. De bestuursleden zijn Annie Wagenaar, Susan Heeren en Francien Boone.†

Diverse kledingstukken en sieraden zijn in gebruik bij leden van de dans- en folkloregroep Medioburgum-Walacra. De gehele Kinderdansgroep, werd gekleed uit de collectie van de Stichting Erfgoed Walacra.† De kwaliteit van de kleding, die wordt gedragen door de dansgroep, wordt minder. De slijtage is vooral ernstig door gebruik bij demonstraties van het babbelaars bakken. Particulieren kunnen tegen vergoeding worden aangekleed in de Walcherse dracht. De kledingcollectie wordt bewaard in een goed verzorgde opslagruimte in Middelburg. De sieraden worden bewaard in kluizen in Middelburg.

In 2018 heeft het bestuur de collectie sieraden opnieuw bekeken en geÔnventariseerd. Er is ook onderhoud gepleegd aan enkele sieraden. In 2018 heeft† de Stichting Erfgoed Walacra meegedaan met de Clubkascampagne van de Rabobank. De deelname werd beloond met een bedrag van bijna 70 euro.

 

 

 

FinanciŽle verantwoording 2018

 

 

 

Stichting Erfgoed Walacra