Actueel

 
1. De Seniorenraad maakte kennis en maakte plannen

2. Seniorenraad in advies aan wethouder:
     'Betrek vrijwilligersorganisaties bij toekomstplannen wonen, zorg en welzijn'


 
1. De Seniorenraad maakte kennis en maakte plannen 

De Seniorenraad Middelburg draait sinds september 2002 op volle toeren. Naast de formele zaken, die aangepakt moesten worden, werden in het najaar oriënterende gesprekken gevoerd met organisaties en instellingen, die op het gebied van het ouderenbeleid en daaruit voortvloeiende activiteiten werkzaam zijn.
Dit was nodig om een beeld te krijgen van wat er op dit terrein gaande is en wie waar mee bezig is.
De Seniorenraad zal zich bij de uitvoering van haar taken het komende jaar baseren op het werkplan van 2003. Daarin staan de onderwerpen, die dit jaar aandacht moeten krijgen en waarover geadviseerd zal worden. Dat zijn:


Het werkplan is niet uitputtend, zodat niet genoemde onderwerpen die zich in 2003 aandienen, afhankelijk van de urgentie, alsnog behandeld kunnen worden.

Website Verder zal gewerkt worden aan een website, zelfstandig of aansluitend op een bestaande website.
Ook zal ingespeeld moeten worden op het omgaan met raadscommissies, de gemeenteraad, andere organisaties en met de achterban. Eind dit jaar zal de achterban (55+) geïnformeerd worden over de activiteiten over het jaar 2003.
Hoe dat zal gaan is nog niet bepaald.

Voor vragen, suggesties, opmerkingen:

het secretariaat van de SrM:

 

 

TopNaar begin van de pagina 




 

  2. Seniorenraad in advies aan wethouder:
      'Betrek vrijwilligersorganisaties bij toekomstplannen wonen, zorg en welzijn'
 

"Betrek de vrijwilligersorganisaties bij de toekomstplannen voor wonen, zorg en welzijn in de gemeente Middelburg". Zo luidt één van de aantekeningen in het advies van de Seniorenraad Middelburg aan de wethouder over het beleidsplan voor wonen, zorg en welzijn in de Zeeuwse hoofdstad.
Het gemeentebestuur wil op dit gebied veel veranderen en dat betekent, dat alle partijen en betrokkenen zich over dit beleid moeten uitspreken.
Het uitgangspunt is de ouderen zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen, zonodig in een aangepaste woning, ook wel 'levensbestendige woningen' genoemd
Een tweede uitgangspunt is de levering van "zorg" op maat en aan huis. Dus niet meer de grotere verzorgingstehuizen, waar alle verzorgings- en welzijnsactiviteiten binnenshuis (intramuraal) gebeuren, maar zelfstandig wonen in kleinere concentraties, 24 tot 30 eenheden, waar de zorg aan huis geleverd kan worden (extramuraal).
Ook de Seniorenraad is bij deze discussie betrokken en heeft in februari een advies hierover aan de wethouder uitgebracht. Dit advies komt in hoofdlijnen op het volgende neer:
De Seniorenraad onderschrijft de visie van de gemeente, maar vraagt aandacht voor de volgende punten:

  TopNaar begin van de pagina