Ik ben gewoon een jongen met A.D.H.D. 

 

Wat is A.D.H.D.?
                   

                                    

Hoi ik ben Keanu en ben negen jaar en heb A.D.H.D.

Ik zat vroeger op een school, de openbare basisschool "de Luyster", maar daar werd ik door mijn meester mishandeld. Toen ben ik er afgegaan en naar de Montessorischool "de Kraal" gegaan.

Maar daar was ik een gevaar voor de kinderen en mezelf, omdat ik mezelf niet onder controle had. Ik ben toen bijna 10 maanden geschorst geweest.

Omdat ik steeds van het kastje naar de muur gestuurd werd, duurde het HEEL lang voor ik geholpen werd. Toen er eindelijk onderzoek werd gedaan bleek ik A.D.H.D. te hebben.

Nu zit ik op "de Koperakker" dat is speciaal onderwijs en zit ik eindelijk op mijn plekje.

Ook zit ik op een Boddaertcentrum, dat is een soort naschoolse opvang voor kinderen met A.D.H.D. en andere gedragsproblemen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekersteller

 


Gebeurtenis boek deel 1

deel2

ADHD
ADHD is de afkorting van Attention Deficit Hyperactivity Disorder (in het Nederlands: aandachts- en concentratiestoornis met hyperactiviteit).
Kinderen met ADHD reageren op een aantal gebieden anders dan andere kinderen. Ze hebben vaker en sterker dan gemiddeld last van:
-aandachts- en concentratieproblemen
-impulsiviteit
-hyperactiviteit

Aandachts- en concentratieproblemen
Kinderen met ADHD hebben moeite om hun aandacht blijvend op een taak te richten en zich niet door allerlei prikkels uit de omgeving te laten afleiden. Dat kan ernstige gevolgen hebben voor hun concentratie.

Impulsiviteit
Kinderen met ADHD doen voordat ze denken. Ze houden zich niet zoals andere kinderen onbewust bezig met de gevolgen van hun gedrag. Bij kinderen met ADHD ontbreekt het aan een innerlijke controle die de remfunctie van het gedrag regelt.

Hyperactiviteit
Kinderen met ADHD zijn, vooral op jonge leeftijd, voortdurend in beweging. Ze zijn vaak snel opgewonden en gauw gefrustreerd. Ze voelen vaak ook zelf een grote onrust van binnen. Stil zitten en rustig zijn vraagt van hen ongewoon veel energie.

Niet altijd druk
Het verwarrende is dat kinderen met ADHD niet altijd druk of afgeleid zijn. Ze kunnen zich soms wel goed concentreren op sterke prikkels zoals spannende films of computerspelletjes. Aan buitenstaanders ontlokt dit vaak de opmerking: "Ze kunnen het wel, als ze maar wˇllen". Kinderen met ADHD kunnen zich inderdaad wel concentreren, maar ze hebben daar veel sterkere prikkels voor nodig. Het kost hen bovendien veel meer inspanning dan andere kinderen.

De oorzaak
De oorzaak van ADHD is (nog) niet helemaal duidelijk. Recent onderzoek wijst erop dat er bij ADHD sprake is van een neurobiologische stoornis in de hersenen op het niveau van de zenuwverbindingen (neurotransmissie). ADHD komt in sommige families vaker voor dan in andere families. Men gaat uit van een erfelijke aanleg
.


Mijn hobby's

 

Mijn leukste spelletjes en liedjes

 
 

  gastenboek Mijn gastenboek

 
Favoriete
sites

"de Kelder"

Patrietje's

DaCeMeWi's

speeleiland.nl

neopets.com

Fairy Fantastic