Dichter aan zee

zie ook http://www.amorenpsyche.nl/

  

 

Meindert Inderwisch

Vlissingen, 1958

Studeerde Engels & Marketing en is opgeleid tot Gestalttherapeut (NVAGT). Eigen praktijk sinds 2001. Werkt daarnaast als workshop-trainer voor vertegenwoordigers van diverse ministeries, is coach van een aantal kopstukken uit de wereld van kunst en cultuur en counsellor bij addiction-solutions. Meer informatie is te vinden op http://www.amorenpsyche.nl/.

Speelt gitaar en zingt in drie coverbands (Chao’s Ark/Straight Johns/Orphan Guns). Schrijft voorts zijn eigen teksten en muziek. Uitgebracht op de CD ‘Deep green suites, The bluest of sounds’.

                      

Publicaties: ‘Romantische Gedichten’ (Nijgh & van Ditmar 1985)

                    ‘Het comfort van een vertrouwde minnaar' (Contact 1989)

                    ‘De discipline van de leugen’(Contact 1992)

                    ‘Ellendige Sex' (Contact 1993)

In literaire periodieken: De Held, Optima, Nieuw Wereld Tijdschrift, Tweede Ronde, Hollands Maandblad.

Gebloemleesd: Komrij, Max. 36 (Bert Bakker, samenst. Jessica Durlacher), Ieder hangt aan zijn gevallen toren (Nijgh & van Ditmar, samenst. Rogi Wieg).

Uitlatingen over Ellendige Sex:

“In een tijd waarin de werkjes van Marcel Göring als heuse literatureluur worden aangemerkt, is ‘Ellendige Sex’ een verademing. Niets is saaier dan sex, maar de alles verzengende treurigheid waarop de auteur het patent heeft, verkwikt de lezer als een frisse douche.”

(Theo van Gogh)

“Finsterwolde 8 – 12 – ‘93

Dag Meindert,

Ik heb je Ellendige Sex’ gelezen. Mooi! Zo zou ik het ook beschreven hebben, als ik in details moest treden. Doe ik niet meer. Kwestie van leeftijd neem ik aan. Groet R. Klinkhamer.”

(auteur en moordenaar Richard Klinkhamer)

“Ellendige Sex is de beschrijving van een verslaving (de geslachtsdrift), waaraan alle jongens in meerdere of mindere mate lijden en waarmee ieder voor zich in het gerede moet zien te komen, een proces van socialisering en beschaving waarvan wij, ook ieder voor zich, maar het beste moeten hopen.

Welnu, de beschrijving van die verslaving heeft Meindert Inderwisch in zijn roman drastisch ter hand genomen en mij is geen tweede roman bekend waarin het onderwerp zo dringend en gedetailleerd is beschreven. Wanneer wij bedenken dat de auteur van persoonlijke ervaringen is uitgegaan en zichzelf in zijn beschrijving allerminst heeft gespaard, kan het geen verbazing wekken wanneer ik zeg dat ik Ellendige Sex een moedig boek vind. Dáárom is het niet een pornografische roman. Hij werd uit noodzaak geschreven en aan die noodzaak ontbreekt het maar al te vaak in de gangbare Nederlandse romanproduktie.”

(Adriaan Morriën)

“De hoofdfiguur in Ellendige Sex wordt steeds sadder, maar nooit wiser zoals het een rechtgeaarde Casanova betaamt.”

(Joost Zwagerman)

“Er is niets mis met het verhaal “bunker”(hoofdstuk uit E.S.) van Meindert Inderwisch, maar meer dan een beschrijving van jeugdig sexueel geflikflooi  rond een bunker is het niet.”

(Carel Peeters)

“Bij de adolescentensex van Meindert Inderwisch heb ik rap mijn leesbril afgezet.”

(Arjan Peters)

Huidig werk:

                                  gedicht: "01-02-53"

columns in de PZC: mammismo

                                   straffeloos onvoorzichtig

                                   twee bootjes

                                 

 

 

e-mail

dichter_aan_zee@hotmail.com