majlin               Australian shepherd                               jarid      

 

Actieve honden voor sportieve bazen.

 

Op verschillende plaatsen (maar vooral via de ASCN = Australian Shepherd Club Nederland) kunt u informatie krijgen over ons ras en de herkomst ervan.

Wij vertellen u op deze plaats vooral wat wij uit de praktijk van het leven met onze Aussie’s weten en belangrijk vinden. Natuurlijk komt u in een persoonlijk contact nog veel meer te weten en bent u welkom om onze honden in hun eigen omgeving te komen bekijken.

 

Australian Shepherds ofwel Aussies zijn slimme honden, die een attente baas vragen want een echte Aus probeert zijn baas altijd ‘een-stapje-voor’ te blijven. Hij denkt en werkt in wezen vrij zelfstandig en is in zijn hele karakter een echte werkhond. Geef een Aussie genoeg te doen, want anders gaat hij ‘gewoon’ voor zichzelf beginnen (en dat hoeft niet altijd een klusje te zijn waar de baas ook blij mee is).  Gelukkig zien Aussies hun baas graag als vriend en willen ze niets liever doen dan samen-werken. Als eigenaar van een Aussie moet je naast liefde en aandacht dus ook ‘werk’ voor hem hebben. Het is echt een hond voor één van de vele hondensporten; flyball, behendigheid, gehoorzaamheid, dogfrisbee, schapen drijven, doggy-dance, canicross, etc. De Aussie heeft het uithoudingsvermogen om een hele dag bezig te zijn (maar dat hoeft natuurlijk niet, er zit gelukkig ook een soort ‘uit’knop op). Belangrijk is dat ze ondanks hun snelheid van leren en informatie verwerken, er lang over doen om volwassen te worden. Geef je Aussie die tijd en begeleidt hem op een rustige, duidelijke manier, anders kan een veelbelovende hond gemakkelijk worden verpest, door te vroeg, te veel van hem te eisen.

Heeft een Aussie eenmaal je hart gestolen en jij dat van hem, dan ben je verzekerd van een vriend voor het leven. En net als wij verliefd geworden op dit prachtige ras!

 

Even op een rijtje:

·       Aussies hebben grote werklust

·       Aussies zijn intelligent, ze leren en associëren snel (ook de stoute dingen)

·       Aussies werken en handelen met veel drift en eigen initiatief

·       Aussies moeten een uitlaatklep hebben om hun energie kwijt te kunnen

·       Aussies zijn laat volwassen, je moet hen trainen met geduld.

·       Aussies zijn gevoelig en kunnen niet altijd tegen druk en opwinding

·       Aussies hebben een behoorlijk herderinstinct.

·       Aussies vragen een baas die over, met en van hem wil leren.                                                                                                

                                                                                                         

 

home