Welkom - in de wondere wereld van Essy


Op dit stukje Internet zal ik het komende jaar mijn stappen op weg naar een startbekwaam leerkracht vastleggen in woord en beeld.
Na drie jaar Pabo aan de Avans Hogeschool vol leuke en leerzame momenten ben ik er klaar voor om de puntjes op de i te gaan zetten. Ik ga het komende jaar stage lopen in een groep 3 op een openbare school in Middelburg en ik verheug me erop om veel te gaan leren
In het stukje 'Uitleg' zal ik je de weg wijzen zodat mijn portfolio toegankelijk zal worden voor eenieder.
Essy

Klik voor een grote versie

Uitleg bij de ogenschijnlijke chaos

Een dikke multomap gevuld met handgeschreven reflecties en verslagen en een grote doos vol knutselwerkjes is zó passé. Anno 2006 kiezen we voor het digitale portfolio want we kunnen niet meer zonder het Internet.
In plaats van een portfolio op het Blackboard van school heb ik ervoor gekozen om datzelfde Portfolio hier op te slaan. Zo krijgt mijn creativiteit de ruimte en word ik niet langer gehinderd door een sloom en standaard portfolio op Blackboard. Het principe blijft echter hetzelfde.

Alle documenten zijn aan de rechterkant van deze pagina te openen door erop te klikken - hoe simpel kan het wereldwijde web toch zijn. Adresgegevens e.d. heb ik verwijderd, want het blijft toch Internet. Ook zullen er in het loop van het jaar foto's en video's te vinden zijn die op dezelfde manier te openen zijn.

Let op: Alle documenten zijn met een wachtwoord beveiligd. De reden daarvoor is dat ik de privacy van mijn leerlingen én van mijzelf wil beschermen. Het wachtwoord zal in ieder geval terecht komen bij mijn stagebegeleider van de Pabo. Mocht je interesse hebben om de documenten te lezen, stuur me dan een mail

Voor vragen en opmerkingen staat mijn mailbox altijd open. Voor fanmail uiteraard ook.

Met vriendelijke groet,
Esmeralda.

Sinterklaas


18 november was het dan zover. Sinterklaas zou samen met zijn Pieten aankomen in onze eigen stad Middelburg. Niet álles ging goed op die stoomboot, maar gelukkig kon het feest toch nog doorgaan. En een feest was het zeker, want wij stonden met onze shirtjes op het podium en mochten zingen voor Sinterklaas én al die mensen op de Markt.

Klik hier om de intocht op televisie te bekijken.