Biografie

Deo Volente is een Nederlandstalig band die opvalt door de integriteit en echtheid van zijn teksten en muziek. De vier bandleden, spelen en zingen over alledaagse en bijzondere dingen in hun alledaagse en bijzondere levens. Hiermee proberen zij even een oase voor hun publiek te creëren in een wereld vol gekte, drukte en chaos.

Ontstaan als 3-mans project in 2000, maar met het semi-akoestische bas- en gitaargeluid van Michiel, wat eenvoudige drumpartijen van Gijs en een nu en dan opduikende melodica-partij van Christiaan, die vanaf 2003 zijn gevoegd bij de akoestische piano-gitaar combinatie en de tweestemmige zang, zijn alle ingrediënten aanwezig voor het karakteristieke melancholische poëzie-pop geluidvan Deo Volente.

In 2005 heeft Deo Volente met eigen middelen een demo met 4 nummers opgenomen onder de titel ‘Levensecht’. In 2007 zijn er weer opnames gemaakt in de Sound Vision studio’s in Arnhem. De EP zal begin 2008 uitgebracht worden. Hier mee wil de band aantonen dat ze niet stil staat maar juist progressie maakt op alle fronten. Tevens werkt de band aan de opzet van een theaterachtige poëzieshow, die ‘gedachten over zee’ zal gaan heten.Een band uit het hele land, maar met zijn roots in de Zeeuwse klei, en dat hoor je.

Mooie luisterliedjes, voor zwoele zomeravonden, of koude winternachten bij de open haard.Poëzie pop in z’n zuiverste vorm.