Welkom op de website van de Tan-fokkerij Giele

 

Hier vindt u algemene informatie over het Tan-konijnenras plus wat inside informatie over onze fokkerij, ook zijn op de site leuke foto's van de dieren te vinden.

Deze site is niet bedoeld om konijnen te koop aan te bieden, we fokken de dieren enkel ter verbetering van onze eigen stam en om de soort in stand te houden. Dat we hier veel plezier aan beleven spreekt voor zich.

Momenteel heeft bij ons de fok van de Tan-gouwenaar voorrang op de andere kleurslagen, dit omdat deze soort vanwege de moeilijkheidsgraad nog maar door een klein aantal fokkers gefokt wordt. De eis om de tan-kleurige uitmonstering "zo warm bruin als mogelijk" te laten samengaan met de "teer vaal-lichtblauwe dek-kleur" heeft veel fokkers de handdoek in de ring doen gooien. Toch zijn er in het verleden door enkele fokkers zeer mooie dieren met een hoog predikaat gefokt. Voor ons een reden om deze kleurslag niet verloren te laten gaan.

Indien u zelf konijntjes wilt fokken of houden is het een aanrader om bij u in de buurt eens een kleindier-tentoonstelling te bezoeken. Je ziet dan niet alleen veel verschillende soorten, vaak worden er ook mooie konijntjes te koop aangeboden. Bovendien heeft u dan de mogelijkheid om van de fokkers zelf informatie te verkrijgen over eventueel aan te schaffen dieren.

 

Update informatie: Free counter and web stats

 

Beste bezoeker,

Het is nu mogelijk om via het download gedeelte van de site achtergronden voor uw bureaublad te downloaden.

De site is het laatst bijgewerkt op datum: 10 september 2008


Voor vragen of opmerkingen kunt u altijd mailen naar: tan-konijn@zeelandnet.nl