GenealogieSite


Ga naar de inhoudsopgave

Stamboom


WELKOM OP ONZE GENEALOGIE-WEBSITE
Een aantal jaren geleden is onze belangstelling gewekt voor onze voorouders. Ik kan niet precies aangeven waardoor deze belangstelling 'getriggerd 'werd. Misschien was het wel gewoon het volgen van een trend voor mensen die de pensioensioengerechtigde leeftijd (65 nog) naderen. Het heeft me echter wel gegrepen. Het beoefenen van genealogie is duidelijk een zeer aanstekelijke bezigheid..

Volgens Wikipedia is Genealogie, sibbekunde of stamboomonderzoek een discipline van de geschiedkunde die zich bezighoudt met voorouderlijk onderzoek dan wel de afstamming van de familienaam.
Natuurlijk waren als allereersten de namen Dijselijnck: Smolenaers: Bral en Dockx aan de beurt om te onderzoeken. Onze familienamen en die van onze ouders. Maar u begrijpt dat behalve de verschillende schrijfwijzen van deze namen, al snel tientallen andere namen aan de stamboom toegevoegd konden worden. Er was nog weinig tot niets van onze familie op papier gezet.


We zijn begonnen informatie te verzamelen bij de nog in leven zijnde familie. Ook hebben we zeer veel kunnen achterhalen via archieven die al op internet staan. Aan zelf neuzen in stoffige achieven en boeken bij overheidsinstellingen en/of kerkelijke archieven, zijn we nog niet toegekomen. Maar we zijn toch al een heel eind gekomen.

COMPUTERPROGRAMMA

Voor de presentatie van de gegevens op Internet, maak ik gebruik van een computerprogramma. Het aanbod van dit soort programma's groeit als kool, Mede gezien de toenemende populariteit van stamboomonderzoek zijn er computersprogramma's te kust en te keur. Inmiddels denk ik (na twee eerdere pogingen) een programma gevonden te hebben wat het beste aansluit met wat ik met deze gegevens wil doen. Het programma heet . (ondersteunt 35 talen) Via de menubalk bovenaan deze pagina kunt u doorlinken naar mijn stamboom die, om privacy-redenen publiekelijk geen informatie mag bevatten van nog levende personen.
Voor familieleden bestaat de mogelijkheid lid te worden van deze site, waardoor meer informatie beschikbaar wordt.

FOTOGALERIE
Foto's vind ik een extra dimensie geven aan de stamboom omdat juist foto's sfeerplaatjes zijn en vaak een heel goed tijdsbeeld geven van die periode en ook van de manier waarop onze voorouders zich lieten fotograferen voor het nageslacht. Vandaar, los van het programma, een fotogalerie van foto's die een beeld geven van onze voorouders en dingen om hen heen.

Mijn vrouw en ik hopen dat u met belangstelling zult kennis nemen van onze stamboom. Heeft u opmerkingen, aanvullingen of kritiek, Laat het ons a.u.b. weten.

Gaston Dijselijnck
Jessica Smolenaers


Home | Stamboom | Foto Galerie | Tijdsbeeld | Links | Contact | Sitemap


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu