De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 28 mei 2023 om 15.55 uur.

Overwegend zonnig en droog, morgen enkele graden koeler.

Waarschuwingen 
Er zijn geen waarschuwingen.
Vanmiddag is er veel zon en blijft het droog. Later kan er in het noordelijk kustgebied bewolking van zee binnendrijven. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 16°C op de Wadden tot plaatselijk 25°C in het zuidoosten van het land. De noordoostenwind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer op steeds meer plaatsen vrij krachtig, langs de zuidwestkust later mogelijk krachtig, windkracht 6.

Vanavond is er weinig bewolking en blijft het droog. Boven land is de wind matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

Vannacht blijft het droog met een minimumtemperatuur rond 8°C. Er staat er zwakke tot matige, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtige, noordoostenwind.

Morgenochtend is er naast zon ook vrij veel sluierbewolking. Het blijft droog. Er staat een matige, langs de westkust af en toe vrij krachtige, noordoostenwind.

Morgenmiddag is het vrij zonnig met sluierbewolking. Het blijft droog. De maximumtemperaturen lopen uiteen van 13°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten. De wind is matig, langs de kust vrij krachtig, en waait uit het noordoosten. Langs de zuidwestkust wordt de wind in de loop van de middag mogelijk krachtig.

Morgenavond is er veel zon en blijft het droog. De wind komt uit noord tot noordoost en is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig, langs de zuidwestkust mogelijk krachtig, windkracht 6. (Bron: KNMI)