De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zaterdag 13 augustus 2022 om 09.06 uur.

Tropisch warm en veel zon.

Waarschuwingen 
Code geel is van kracht vanwege aanhoudende hitte.
Vanochtend is er volop zon. Het blijft droog. De wind komt uit het zuidoosten en is zwak tot matig.

Vanmiddag blijft het droog. Het is op veel plaatsen zonnig, in het oosten van het land komt later ook wat bewolking voor. De maximumtemperatuur ligt tussen de 30°C in het noorden en 33°C plaatselijk in het zuiden van het land. De wind, die uit het zuidoosten waait is zwak tot matig.

Vanavond is er weinig of geen bewolking en blijft het opnieuw lang warm. Het is droog. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig.

Komende nacht blijft het droog. Het wordt een warme nacht met een minimumtemperatuur rond 18°C. De wind is zwak tot matig en waait uit het oosten.

Morgenochtend is er veel zon en het is droog. De wind komt uit het oosten en neemt toe naar matig.

Morgenmiddag neemt de bewolking toe. Aan het einde van de middag kan er in het noordoosten een onweersbui ontstaan. Hierbij is kans op windstoten rond 60 km/uur. De maximumtemperatuur ligt tussen de 30°C in het noorden en 33°C plaatselijk in het zuiden van het land. De wind is matig en komt uit het zuidoosten.

Morgenavond kunnen er in het noorden en oosten enkele onweersbuien voorkomen. Elders blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De wind komt uit het oosten en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)