De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op zondag 29 mei 2022 om 08.55 uur.

Veel bewolking en enkele buien, later droger en af en toe zon.

Vanochtend overheerst de bewolking en trekken er buien van noord naar zuid over het land. In de loop van de ochtend en middag wordt het van het noorden uit droger en breekt ook de zon vaker door. In de avond wordt het overwegend droog. Met maxima van 12°C langs de noord(west)kust tot 15°C in het zuiden en oosten is het koel voor de tijd van het jaar. De noordwestelijke wind is overwegend matig, in het Waddengebied vrij krachtig en neemt in de avond sterk af.

De nacht naar maandag wisselen wolkenvelden en een enkele opklaring elkaar af. Met name in het noorden en westen komen er enkele buien voor. Het koelt af naar ongeveer 9°C langs de kust tot lokaal 4°C landinwaarts. De west- tot noordwestenwind is langs de kust matig, landinwaarts zwak.

Maandag overdag schijnt af en toe de zon en is er vooral het noorden nog kans op een enkele bui. In de avond wordt het overal droog en klaart het op. Met een middagtemperatuur rond 15°C blijft het koel. De westelijk wind ruimt in de avond naar noordoost en is zwak tot matig. (Bron: KNMI)