De weersverwachting van het KNMI voor vandaag en morgen
Opgesteld op dinsdag 02 maart 2021 om 04.34 uur.

Heldere nacht, in het noorden mist en laaghangende bewolking.

Het is op de meeste plaatsen helder, alleen in het noorden komt mist en laaghangende bewolking voor. In het midden en zuiden blijft het helder, maar kunnen wel nevel of mistbanken ontstaan. De wind is oostelijk, zwak tot matig, en de minimumtemperatuur ligt rond 1°C.

In de ochtend lossen nevel en mist op de meeste plaatsen weer snel op en volgt een zonnige dag. In het Waddengebied kunnen mist en laaghangende bewolking hardnekkig aanwezig blijven. Het wordt zacht, de maximumtemperatuur loopt uiteen van 8°C op de Waddeneilanden tot lokaal 16°C in het zuiden van Limburg. Indien de mist en bewolking in het Waddengebied hardnekkig blijft zal de temperatuur daar rond 5°C blijven steken. De wind komt uit oost tot zuidoost en is zwak tot matig.

In de nacht naar woensdag is er weinig bewolking, wel kan er met name in de noordelijke helft van het land (dichte) mist ontstaan. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -2°C in het noordoosten tot +3°C in het zuiden. Er staat een zwakke zuid- tot zuidoostenwind.

Woensdagochtend lost de mist op de meeste plaatsen geleidelijk op en is er veel ruimte voor de zon. Het Waddengebied en de noordwestelijke kust zullen waarschijnlijk de hele dag te maken blijven houden met mist en laaghangende bewolking. De temperatuurverschillen zijn groot, de maxima lopen uiteen van +4°C in het noordwestelijk en noordelijk kustgebied tot lokaal 17°C in Limburg. De meest zwakke wind draait geleidelijk naar een zuidwestelijke richting. In de loop van de middag en avond draait de wind van het noordwesten uit naar een noordwestelijke richting, laaghangende bewolking kan zich dan ook verder landinwaarts uitbreiden. In de avond wordt het in het zuidwesten bewolkt en gaat het af en toe regenen. (Bron: KNMI)