Aanwijzingen voor het gebruik

Introductie Links en bronnen
  1. Een kwartierstaat is een in generaties gerangschikte opgave van de wettige voorouders van een bepaalde persoon (de kwartierdrager). Hij/zij heeft twee ouders, vier grootouders, acht overgrootouders, zestien betovergrootouders enz. De kwartierdrager krijgt nummer 1, diens vader nummer 2, diens moeder nummer 3, de grootouders nummer 4 t/m 7, de overgroot ouders 8 t/m 15, enz.
  2. Een genealogie is een in generaties gerangschikte opgave van personen die in (wettige) mannelijke lijn afstammen van een bepaalde mannelijke persoon.
  3. In het menu is een mogelijkheid tot het intikken van een gezochte (voor)naam. Het resultaat van de zoekactie komt op een afzonderlijke pagina, waarna door aanklikken de gezochte bladzijde kan worden gevonden. Om verder in dezelfde genealogie dan wel kwartierstaat te zoeken moet men de gezocht naam in de alfabetische index aanklikken. SUCCES.
  4. De namen-indexen zijn voorzien van geboorte- dan wel doopdata teneinde het zoeken te vergemakkelijken.
  5. Door het aanklikken van F11 kan de pagina worden vergroot, waardoor het geheel overzichtelijker is. Door dat nogmaals te doen wordt de oude situatie hersteld.