Naar de site van de gemeente Borsele
Favorieten - Als startpagina - Contact  

Welkom!

a
Welkom
Op deze website kunt u informatie vinden over het het Zeeuwse dorp Nisse. Regelmatig zal er nieuwe informatie toevoegd worden over komende en voorbije activiteiten. Tevens laten we u kennis maken met de verenigingen, bedrijven en mooiste plekjes in ons dorp.

 
OPROEP!
Deze site van Nisse heeft een webmaster nodig! Voel jij je geroepen om het dorp Nisse op de digitale snelweg te houden? Meld je dan snel aan! Dit kan via ons contactformulier. (Deze link staat ook rechtsboven op de site.)

Deze site is een klankbord voor het dorp Nisse, waarop met foto's en tekst de laatste nieuwtjes kunnen worden geplaatst. Er is ook plaats voor verenigingen, scholen e.d. die zichzelf willen promoten. Klik gerust verder!

 
Website info
Deze website kan het beste bekeken worden met Explorer 4 of hoger en een resolutie van 1024x768. Bij een resolutie van 800x600 of lager kan het voorkomen dat bepaalde plaatjes en logo's niet volledig in beeld komen.

klik op het icoontje om te weten te komen hoe vaak deze site is bekeken
 
Nisse in het kort.
Nisse is één van de kleinste, maar tevens één van de mooiste kernen van de gemeente. Het dorp heeft een prachtig centrum. Het heeft dan ook het predikaat 'beschermd dorpsgezicht'. De eerste vermelding van het dorp dateert uit 1205. Het oudste deel van het dorp is het voormalig kasteelterrein. De kasteeltuin van de familie Poley geniet nationale bekendheid. Het hierbij behorende pand Dorpsplein 25 is de voormalige kasteelhoeve. De gotische kerk dateert uit de 15e en de toren uit de 14e eeuw. De kerk heeft een bijzonder fraai interieur. Op het, door fraai gerestaureerde woningen omgeven dorpsplein, bevinden zich tevens een vaete (vroegere drinkplaats voor het vee), muziektent en een uit ca. 1750 stammende dorpspomp. De bij het voormalig slot Ter Nisse behorende 18e eeuwse poort bevindt zich aan de Zuidweg.

De prachtig aangelegde tuinen van het kasteel zijn allang verdwenen. De resten van de grachten en waterpartijen zijn nog steeds zichtbaar in het landschap. Nisse ligt in het midden van een groot weidegebied met gevarieerde landbouw en fruitteelt, met aan de zuidzijde een hollebollig weidegebied, omzoomd door meidoornheggen. Dit gebied, 'De Poel' is één van de mooiste delen van Zeeland en is dan ook als wandelgebied zeker aan te bevelen. Het dorp geniet een grote bekendheid vanwege het schaap- scheerdersfeest op de 3e zaterdag in juni. Tijdens deze folkloristische dag worden de schapen van de nabij gelegen 'Kamerse Kooi' geschoren temidden van allerlei oud-ambachtelijke tradities.
 
Rondkijken in Nisse
Even rondkijken in Nisse. Het inladen van de afbeeldingen kan even duren.
 
 
 
a


Copyright © 2003 Christie's Computer Support