31 okt 2011

DT de Bounty - Scumbags in Borssele

2-11

strijders: Barn, LTJ, Dee en S

Aangekomen in het godsafgelegen Borssele in dartpaleis de Bounty werd een locale jeugd aangetroffen die massaal uitgelopen was. Voor ons zou dit in een weekend zijn, maar de Borsselenaren/Borrsenelen/Borsseleenders (hoe noem je die lui nou eigenlijk?) doen dit schijnbaar al op maandag!

In een laten we noemen klein etablissement achter het cafetaria zou een wedstrijd gespeeld worden die vrij gemakkelijk onze kant op zou gaan. 11 punten en een bierronde werden veroverd met weliswaar partijen die nog beide kanten op konden vallen, maar ik denk dat onze ahum... ervaring credit was op de belangrijke momenten.

En nu hebben we al veel excuses gehoord waarom iemand iets later komt of dat het team niet compleet is, maar deze avond hadden we een primeur. De koppelwedstrijden werden later aangevangen omdat er schijnbaar in het dorp een knappe kapster darters knipt, ook op maandag! Herintredend in het dartpaleis zou de geknapte darter zijn wedstrijd aanvangen, maar net als Samson bleek hij met de haren zijn prestaties verloren te hebben.

Wat ons nog meer de monden deed open vallen, en zelfs bij S die ook op z'n tijd wat weg kan stouwen, waren de gerechten vanuit het cafetaria wat hier naar binnen gewerkt werden door een jeugd die blijkbaar geen ouders hadden waarvan ze eten kregen. Satés, vanaf de bakplaat of uit de frituurpan, frikandellen, kroketten, al dan niet met uitjes en vette saus. Zo hard als er bier gedronken werd, zo snel werden de vetkledderhapjes door voorgenoemde jeugd naar binnen gewerkt. Misschien dat het onze leeftijd begint te worden die tegen een bejaardennivo begint aan te hangen, ik weet het niet, maar minder bekend waren we dus met het overmaat model frikandel, de doelpaal speciaal, wat ook nog even horizontaal naar binnen geschoven werd. 35 centimeters lang en goed voor 250 gram vlees. Toen de anonieme darter, quasi "man, dit is maar een klein hapje" op stond van zijn barkruk bleek dit toch wel een opgave te zijn gezien zijn doorgebogen knieën gevolgd door een zucht vanuit de huig. Enfin, ik vond nog een filmpje op Yuptub van een jeugdig iemand die waarschijnlijk later zal verhuizen naar Borssele om geknipt te worden en darter te worden. Burp!


dinsdag 1 maart 2011

21e competitiewedstrijd: DT Hogerop 2 - Scumbags

7 - 6

 

Vanavond stond het circus op 't programma. Altijd interessant, die jongens gaan altijd voor de volle winst en het kampioensschap(!) Dré was de bob, "S" zat als een koning voorin, en Gompy, Barn en Mack zaten in de kreukels op de achterbank. Tering, ik dacht altijd dat een CX groter was!!

Daar Gompy en "S" een trainingsstage in de Ardennen achter de rug hadden werd veel van hun verwacht. In de éérste partij moest Gommert gelijk aan de bak, z'n punten gingen voortvarend. Echter de dubbels lieten hem in de steek, zeker 3 over, was teveel van het goede 3 - 1 verlies. Barn was nog niet warm en ook hij moest z'n tegenstander feliciteren. 3 - 1. Mack, nog niet overtuigend, maar goed genoeg voor een 0 - 3 winst partij. Dré, kwam snel met 2 - 0 achter, ging door het oog van de naald, maar herstelde op tijd en noteerde een 2 -3 winst, chappo! 

 ussenstand: 2 - 2, de wedstrijd begint spannend!

 De koppels begonnen wij dramatisch, "S" en Dré verloren dik, Mack en Barn deden het niet beter, twee keer 3 - 0 verlies. De "juupjes" begon te werken blijkbaar, want Dré en "S" wonnen hun partij met 1 - 3. Bij Mack en Barn blijkbaar nog niet, want zij stonden in no-time met 2 - 0 achter. Maar...... toen gebeurde het, Barn gooide 100, de knop ging om en we stoomden door naar een 2 - 3 overwinning!!

Tussenstand: 4 - 4, de wedstrijd ligt open!

Ondertussen komt de circusdirecteur langs met wat warme balletjes, mijn hemel, wat een droge meuk is dat!! Na enig overleg onderling zijn we het eens, ze zijn vast over van de wedstrijd van vorige week, of de week daarvoor!! Dat "S" flink had geoefend op z'n hoogte stage in de Ardennen bleek wel, 0 - 2 overwinning. Strak. Gommert had te lang stil gezeten, en wist niet te winnen. 2 - 0. Mack was geconcentreerd, 0 - 2 winst. Dré verliest geen tac-tics dachten wij altijd, nu weten wij wel beter 2 - 1 verlies....!

Tussenstand: 6 - 6, de climax nadert....!

De bierronde, alweer het beslissende punt van de avond, met knikkende knieën treden wij aan.........! En.......druipen we af, de details zal ik je besparen!! Shiiiiiiiiit!!

Eindstand: 7 - 6 verlies, heel jammer!!

De circusdirecteur verraste "S" nog met z'n grote viltjes truck, "S" had 'm wel door, maar zit thuis nu nog te oefenen volgens mij!! De directeur heeft ons wel verrast met de grote verdwijn truck, hij is 40 kg gewicht kwijt, maar waar ie dat gelaten heeft??! Knap hoor!

Op naar volgende week!

180 Dré

180 Mack

D4  Barn, niet hoog, wel héééééél belangrijk!!( 5e leg van de koppels!)

 


woensdag 28 april 2010

21e competitiewedstrijd: DT Schotte 2 - Scumbags

8 - 5

(verslag door onze BOB en daardoor nuchtere Mack)

Onder het genot van muziek van de Emmerroits afgereisd naar Yerseke. De Tomtom leverde ons enigszins verrassend, keurig voor de deur af!  De verschraalde tapjes werden rap overgeslagen, en er werd verder gegaan met 3 fles en een spa-rood!! Dat dit in een redelijk tempo werd gedaan bleek aan het eind van de avond!

De 501 werd rijkelijk gewonnen, LTJ moest echter z'n meerdere erkennen in Kees, hij gooide heel de avond wel erg strak.

Van de koppels werd wel iets meer verwacht, maar ondertussen voetbal kijken, en dringen naar je gooiplekje bleek iets te veel van de concentratie te vergen!! Tja, en dubbels heb je toch ook echt nodig om partijen te winnen!!(Dré / LTJ)

Tijdens de tactics was iedereen weer "scherp", zeker LTJ was opgelucht dat hij z'n pijltjes toch nog in de juiste richting kon gooien. Dat hij de de partij uitgooide met 2 dubbele bulls, hebben we geweten hoor, haha!!

De bierronde moet natuurlijk gewonnen worden, en met een tegenstander op 72 en wij op 100, bied dat toch wel perspectief! Tenzij de tegenstander 72 uitgooit.........!!

Ei, dit viel ons toch wel rauw op ons dak, zo ook de rekening!! Bijna 24,- euro de man!! 24,- euro aan spa rood, als je dat bij de Lidl haalt, kan je er een badkuip mee vullen werd er gerealiseerd!! Pfffftt!!


 

woensdag 25 maart 2009

17e competitiewedstrijd: Smit Royalty 3 - Scumbags

1 - 12

Er moest weer gedart worden deze week. En wel in Wemeldinge, wederom zijn onze Cappie, en de Vieze er niet bij! Dat ze node gemist worden bleek wel in de voorbereidingen van de e-mailwisselingen voor de wedstrijd: deze waren NIHIL dus!! Uiteindelijk kwam het allemaal goed, en zijn we in een dikke BMW... sorry Rambo... afgereisd naar Wemeldinge (was toch krapjes achterin hoor).

Vol goede moed begonnen we aan de 501. Mack was het die de score opende, alhoewel Corné met goede scores en een 180 behoorlijk tegengas bood. Dré gooide sober maar steady en pakte ook zijn punt. Rambo liet zich niet van de wijs brengen door Natasja (Wij Scumbags willen wel eens wel eens een steekje laten vallen tegen vrouwelijk schoon!). LTJ had wat last van de dubbel-trouble maar deed ook wat ie moest doen.

Flitsende start 0-4 voor!

Dat Gompy inmiddels het captainschap op zich genomen had ondervond LTJ. Na wat commentaar op de leiding werd hij resoluut uit de basis gezet. Gompy z'n alom bekende gegoochel met luciferstokjes of darts-zonder-shafts werd zo dus overbodig. LTJ accepteerde de keuze van de vieze-vieze-Captain, en stortte zich op het oplossen van een sudoku puzzel.

Dat deze door hem in 5 minuten opgelost werd, gaf toch te denken, iets wat Gompy, Mack en Dré nog niet in een half uurtje was gelukt...!!

Gompy/Rambo en Mack/Dré gaven in de koppels geen punten weg, en wonnen met overtuiging! De winnende coach heeft altijd gelijk hè!! We gingen dus voortvarend.

0-8 voor!!

Inmiddels was er ene Diana in het rook/darthol gearriveerd, ze had altijd in Vlissingen gewoond en in het café van tante Sjaan?? gewerkt!! Ze vertelde haar memoires, en sociaal als wij Scumbags zijn hadden we natuurlijk een luisterend oor. Onder het genot van een Juupje, de kwaliteit van de fluitjes gaat de laatste tijd hard achteruit, gaan we de T.T. tegemoet. Ondertussen is Sergio, een soort Fresh Prince of Bell Air binnen gekomen, hij stuitert van de energie en heeft zin in een potje TT. LTJ is de gelukkige, of moet ik zeggen ongelukkige, de Fresh Prince of Bell Air kwam, zag en overwon. Arme LTJ!! De eer voor de tegenstander is gered. Gompy, Dré en Mack hadden meer geluk en wonnen alle drie gedecideerd hun partij.

1-11 voor!!

De bierronde deed er niet meer toe, maaaaar je kan hem maar op zak hebben dachten we. Alhoewel de druk er volop kwam te staan met de tegenstander op dubbel 10 was het Gompy die met z´n éérste pijl tops uitgooide 1 - 12 gewonnen.

Saillant detail was nog het mooie schilderij van Middelburg dat daar in het Café in Wemeldinge aan de muur hing. LTJ en Mack genoten er zomaar van....!! We hebben goede zaken gedaan en staan weer stevig op plaats 3. Pfffft......... van mij mag ons Cappie er volgende keer weer bij zijn hoor, valt niet mee om een boeiend verhaaltje te liegen...!!

 

Hoge finish: 115 Mack the Black


maandag 9 februari 2009

15e competitiewedstrijd: Manic Monday 2 - Scumbags

7 - 6

(verslag uit de duim geschreven door Mack)

Afgelopen maandag de uitwedstrijd naar Zierikzee ondernomen. Aangezien we met 6 man zouden aantreden, hadden we Gommert met z’n A-team bus tot de beschikking!! “S” werd de spanning van de koploper te veel en moest afzeggen, of had ie gewoon leukere dingen te doen??!! Met een ander pijltje zeg maar…..!! Gids André loodste ons langs de diverse toeristische attracties die Zierikzee rijk is,  perfect naar de plek van bestemming!!

Eenmaal in de sporthal aangekomen was het Gompy die gelijk op dreef was, hij gaf z’n tegenstander geen kans, met een uitworp van 114, en de volgende leg weer beginnend met een 180 score. Het éérste punt was binnen. Mack was het die, ons tweede punt aantekende, met 2 goede legs en één mindere. Dré had niks in te brengen tegen een sterk gooiende Jan:  0-3. Waarschijnlijk was hij nog steeds onder de indruk van zoveel onrecht, zijn bekerkast uit vervlogen tijden, van een glorieuze handbal carrière, alsmede historische foto’s waren kompleet uit de sporthalkantine verdwenen!! Barn deed z’n best, haalde alles uit de kast maar moest toch ook z’n meerdere erkennen!!

2-2 tussenstand.

Tijdens de koppels ging het niet geweldig, Gompy/Mack verloren met 0-3, terwijl ook Rambo/Barn met 2-3 ? ten onder gingen. Waarschijnlijk hadden we wat last van concentratie verlies door zoveel vrouwelijk schoon, wat driftig spartelend in het zwembad onze aandacht trok!! De tweede koppel was niet veel beter, alleen de verrassende maximale worp van Mack, met daaropvolgend een 100 van Gompy gaf ons de benodigde voorsprong in de laatste leg: 3-2. Rambo/Barn die kranig tegenstand boden, konden een verliespartij met 1-3 niet afwenden!

3-5 achter.

Dat we toch niet tevreden waren met drie punten bleek wel uit de tactic’s. Gompy moest nog z’n meerdere erkennen door een onwillige bull. Maar Dré, Rambo en Mack pakten hier en daar met moeite, toch de benodigde punten om het echt weer spannend te maken.

6-6 tussenstand!!

Bierronde beslissend, we hadden ons aardig opgepept om ook hier met de winst weg te gaan.

Maaaaaaar dat Manic Monday dit niet lieten gebeuren was al snel duidelijk, met een 180 en daarna nog een 140, en bijna elke beurt één triple was er snel een behoorlijke kloof geslagen. Dat er daarna snel uitgegooid werd wekte bij ons alleen maar ontzag op!!

6-7 verlies konden we mee leven!!

Gezellige gasten, die Manic Monday, we hebben natuurlijk nog wat goocheltrucjes uitgewisseld! Daarna weer met de A-team bus naar huis!! You just hire the scumbags!! Tatatatatataaaaaaaa….

 

180: Gompy, Mack the Black

Hoge finish: 114 Gompy


donderdag 5 februari 2009

14e competitiewedstrijd: Mae Uku Darts 2 - Scumbags

4 - 9

Een gezellige drukte in Baskensburg waar 3 wedstrijden aan de gang waren. In het begin van de avond even in de drukte het spoor bijster, maar toch nog goed gemaakt door van tafel te verkassen waardoor we ietwat dichter bij de tegenstander zaten en zodoende tactieken hunner zijde af konden luisteren.

Redelijk makkelijke winsten in de 501 door Dee, Gompy en LTJ (3-1, 3-0, 3-1). Alleen Barn die een steekje liet vallen (1-3).

3-1 voor.

Bij de koppels 701 zou er al een waarschuwing uitgaan van Gompy die zijn 501 vertekend gepakt had tegen Jessica. Dit volgens ons nieuwe talent van de ZDF zou ook in de koppels aantreden, maar de alerte koppels Mack/Dee en Dré/Gompy konden haar en J.P. de baas blijven (3-0, 3-0). Alleen het andere koppel van Maluku Kuku Ira en Han zou vanouds weer een moeilijke taak worden. We kennen Ira als geen ander en we weten welke streken ze uithaalt om ons af te leiden en wederom werd er in getrapt: 2 verliespartijen (2-3, 2-3). Wel heeft Mack Ira laten zien hoe je 131 met klasse uitgooit: tr.17-tr.16-d.16.

5-3 voor.

Bij de tactics zou Barn niet in zijn spel komen. De 501 verloren, uren wachten aan tafel omdat hij niet bij de koppels zat, hebben hem niet op temperatuur gebracht (0-2). Mack had weinig moeite met zijn partij (2-0), LTJ daarentegen moest zijn noodplan opstellen en zijn tactiek van oerendhard op de bulls punten pakken en alsnog de winst naar binnen halen (2-1) Als laatste zouden we nog met z'n allen naar een wederom drilling match kijken van Dré. Bij een 1-1 stand waarbij z'n tegenstander nog 1 getal open had en Dré die nog alle bullen moest gooien, zou hij zich als een waardig tactics-koning gedragen en alsnog de winst naar binnen halen (2-1).

8-4 voor.

De schrijver van dit verhaal weet het niet meer zeker, maar het was Dré, dacht ik, die de goed lopende bierronde uitgooide met een dubbel 2.

Eindstand 9-4, proost Maku Luku en Ira....

 

Hoge Finish: Mack 131


dinsdag 17 februari 2009

kwartfinale bekerwedstrijd  Carambowl 2 - Scumbags

9 - 4

We zouden over een paar weken de halve finale in de verliezerronde van de beker wel eens even gaan gooien tegen de winnaar van Gompy 2-Blue Monkey's. Het zou een onderonsje worden, ware het niet dat we nog een tussenstop moesten maken in Goes tegen Carambowl 2. In de competitie gewonnen met 10-3, dus het optimisme was er wel. Het pakte helaas anders uit... ze waren getergd en waren uit op revenge.

De nattigheid in onze nekharen werd reeds gevoeld na de vier 501 partijen. Barn, Mack en LTJ konden het onderspit delven. Het zou alleen Gompy lukken zijn partij te pakken.

1-3 achter. Nog niks aan de hand, het was nog vroeg, er kon nog van alles gebeuren.

Bij de koppels 301 werden Mack en LTJ aan elkaar geknoopt. Dit zou gunstig uitpakken. Beide partijen werden met de vingers in de neus gewonnen alsof het de gewoonste zaak van de wereld was. Aan de andere kant liep het bij Dee en Barn van geen kanten. Moeizaam opgaan op de dubbel, genoeg kansen om uit te gooien, maar gewoon niet pakken. Nee, daar liep het domweg niet.

3-5 achter. Nog steeds niks aan de hand. We hadden tenslotte de Tactics nog, maar dan moesten er sowieso 3 partijen gepakt worden. We waren nog optimistisch... Ondertussen kwam de circusdirecteur, die overigens ons goed in de watten heeft gelegd met pinda's, kaasblokken en gehaktballetjes, zijn trukendoos weer opentrekken en werden we weer getrakteerd op diverse Uri Geller tovenarijen. Achteraf werd dit toch bezien als een afleidingsmanoeuvre die Carambowl ingezet had.

Vanwege hun goede spel in de 301 werden wederom Mack en LTJ aan elkaar gekoppeld onder de leus "never change a winning team". Barn werd gewisseld voor Gompy die samen met Dee de opdracht had alles op alles te geven. Het liep dus bij deze Tactics dus ook niet zoals we gehoopt hadden. Schuimzakken zijn vaak berucht geworden zijn om gemeen toe te kunnen slaan in een eindfase, ditmaal moesten we als jonge puppies toekijken hoe Carambowl alles uit de kast trok om dat 7e punt te kunnen bemachtigen. Mack en LTJ hadden blijkbaar alles al gegeven in de 301, beide partijen verlies. Gompy en Dee zou het lukken 1 partij naar hun toe te trekken.

4-8, het was een feit, we lagen uit de beker.

En die bierronde, tsss.... achterlopend op de feiten, maar toch langzaam bijtrekkend met de scores waardoor we ook op een finish kwamen, hadden we toch wel zin om deze ronde op onze naam te zetten en om enigszins onze eer te redden. Ware het niet dat de opponent op 70 staat, hun 1e pijl in de 1 belandde, de 2e in de 19 en die 3e oh zo vervelende pijl midden in de dubbele bull. Tsss... mooie finish, maar toch.

4-9 eindstand. Carambowl, succes in de halve finale.

 

 

 

 


donderdag 5 februari 2009

12e competitiewedstrijd: Bij Vlagen - Scumbags

4 - 9

Op naar sportkantine de Belt in Oost-Souburg, het honk waar we in vervlogen tijden, zeg 1986, onze carrière begonnen zijn. Onze tegenstander Bij Vlagen al heftig aan het ingooien. Schuimzakken heftig aan het koffie voordrinken en het eerste gerstenat naar binnen werkend.

S en LTJ zouden de aftrap geven in de 501. Dat zou dus al vies tegenvallen. Allebei terug naar de tafel met een verlies (0-3 en 1-3) LTJ gedesillusioneerd aangezien hij een behoorlijke partij stond te gooien. Het zweet brak ons na een 0-2 achterstand in deze beginfase nu al uit. Aan Gompy en Barney de taak om Bij Vlagen niet al te ver uit te laten lopen en de boel recht te trekken. Met de nodige aanmoedigingen vanaf de koffietafel zou het deze 2  lukken de partijen in winst om te zetten (3-1 en 3-0)

2-2 tusssenstand.

Enigszins ontdaan van dit geweld zou het bij de koppels met bier, zweet en bibbers alsnog lukken om 3 punten binnen te halen: 1 punt van de Sjonnies (0-3, 3-1) en 2 punten zeer moeizaam door het koppel Dré en Dee (3-2, 3-2).

3-5 tussenstand.

Bij de tactics zou Gompy wederom het onderspit delven (1-2), maar op het andere bord was er een S die deze avond opgewarmd was door een stel meiden wat Mutsen heet die ook een wedstrijd naast ons hadden en zodoende met zijn winstpartij zijn borstkastje vooruit kon steken (2-0). Bij de vervolgpartijen zou Dee het winstpunt binnenhalen (2-0) en vervolgens zou Dré er nog een puntje bovenop gooien (2-0).

4-8 tussenstand.

Bierronde was er één die we eigenlijk iedere week zouden moeten gooien. Geen heftige scores, maar wel heel vaak tussen de 40 en 60 per beurt en gewoon een vlotte en schijnbaar vlotte uitworp van Gompy met dubbel 8.

Eindstand 4-9. Proost Bij Vlagen, we zullen bij vlagen nog wel eens aan jullie denken.

 

180: LTJ


vrijdag 14 november 2008

2e bekerwedstrijd in de poule: Scumbags - GBU

3 - 10

Altijd zo'n wedstrijd waar we naar uitkijken: 2 ex-Schuimzakken die bij de Good, Bad & Ugly's zitten. En dan nog een Schuimzak die in de oertijd een Schuimzak geweest is en door een of andere oorzaak bij GBU terecht gekomen is en die nu toch weer z'n roots bij de Schuimzakken gevonden heeft. Hoezo, ons kent ons??? OK, over naar de wedstrijd...

We wisten wel dat de Good, Bad & Ugly's goed waren, want je moet uit goeie kleigrond komen om twee maal achter elkaar te promoveren. Maar dat ze zó buitengewoon goed waren, bleek al gauw na de 501. Dré, Dee en Gompy moesten hun superieur erkennen in eersterangs spelers Johan, Eric en Eric. Alleen LTJ was bestendig tegen het denderend geweld van Jan. Tussenstand 1-3.

GBU knalde gewoon verder en hadden koppels voor de 301 samengesteld die ons in de onderbroek deden sidderen. We hadden niet verwacht dat ze Ronald/EricL en Johan/EricD bij elkaar zouden zetten. Duidelijk ontdaan van deze verrassingsaanval moesten onze Gompy/Barney en Dee/LTJ drie maal verstek laten gaan. Tegen dit bovenmenselijk geweld is domweg niks opgewassen. Slechts 1 koppelpartij van Dee/LTJ ging onze kant op, maar dit was waarschijnlijk omdat LTJ nog wat goed had te maken van zijn verliespartijen van vorige week.

Tussenstand 2-6.

We konden de haren wel uit ons hoofd trekken, opnieuw moesten we bij de Tactics aanhikken tegen een excellent doordachte opstelling van GBU. Het fenomenale leeuwenkoppel Ronald/Eric werden wederom bij elkaar gezet en bij overmaat van ramp werd illustere Johan gekoppeld aan de eminente Jan. De gapen werden nu raar bij de Schuimzakken. Totaal van slag en in een diepe depressie werden de slachtpartijen afgesloten met vier nederlagen. Niks was bestand tegen de kolossale force van de koningen van het dartveld.

Tussenstand 2-10 met nog een bierronde te gaan...

Alles op alles zou gezet worden om het eminente spel van GBU te doorbreken. Allereerst werd Dee z'n vrouw ingezet als schrijfster om eventuele voordeeltjes van GBU te elimineren. Vervolgens werd een toevallig binnen dartelende blonde schoonheid met een pantermotieven jurkje ingezet om stuk voor stuk de superbe GBU spelers wat in hun oor te fluisteren die hun het schaamrood zouden bezorgen en zodoende hun concentratie in een diep gat zou laten vallen. Dat deze voorzorgsmaatregelen hun vruchten af zouden werpen, werd al snel zichtbaar. Zwaar onder hun normaal prestigieus gooien kon GBU het opgepompte geweld van de Schuimzakken niet bijbenen en met een Dré die met 2 goeie markers een eersterangs dubbel 10 uitgooide konden we ons in de slotfase van de avond alsnog in hogere sferen gaan begeven en onze huigen gaan smeren zonder het vocht te hoeven betalen.

Eindstand 3-10.

Proost Goeie, Slechte en Lelijke spelers. Het was een gezellige avond.

GBU heeft inmiddels van dit legendarisch geweld ook een verslag gemaakt.

Kijk op www.gbu.nu

 

180's: Johan 3x, Ronald 2x, EricL, 1x, Jan 1x

Hoge finishes: Ronald 170-164, Johan 161, 120, 119, EricD 131, 2x 100, Jan 101.

Nee hoor grapje, hoewel het spel van GBU bovenaards was, geen hoge finishes en 180's. Ook in ons nederig spel geen sublieme smeten.


donderdag 6 november 2008

6e competitiewedstrijd  Scumbags - Smit Royalty 3

10 - 3

Een rustige avond zou het worden op de verplaatste wedstrijd naar donderdagavond in plaats van onze ouwe vertrouwde vrijdag. Zo werden stilletjes drie 501-potten met 3-1 naar binnen gehaald door Rambo, Gompy en Mack. Alleen LTJ zat duidelijk niet goed in het spel, waarschijnlijk door de invloed van enige influenza in de neus en strottenhoofd.

Tussenstand: 3-1.

Koppels van een leien dakje: zowel LTJ/Mack als Dee/Rambo lulden er niet over. Alle potten werden zonder al teveel moeite naar binnen gehaald, misschien niet op een razend tempo, weliswaar met werkdarten, maar het overwicht lag toch duidelijk onze zijde.

Tussenstand: 7-1.

Tactics voor Gompy en Dee geen probleem. Voor LTJ kwam helaas de loting bijzonder slecht uit. Wederom trof hij zijn zelfde sterk spelende tegenstander Sergio die hij reeds bij de 501 leerde kennen en nog steeds niet verlost van de kou in zijn huig deden hem de das om. Rambo spelende op het andere bord werd ondertussen een thriller op de bull, alleen waarschijnlijk uit zijn concentratie gebracht door binnenzwalkende luidruchtige chinezen die te diep in het glaasje gekeken hadden en die uiteindelijk dringend gesommeerd werden de horecagelenheid te verlaten, moest onze Benjamin uiteindelijk de eer laten aan zijn tegenstander.

Tussenstand: 9-3.

De bierronde begint nu te lopen. Een biertje op rekening van Wemeldingenaars smaakt altijd.

Eindstand: 10-3

2x 180 door Mack the Black, onze ouwe gouwe brooddarter.


woensdag 29 oktober 2008

5e competitiewedstrijd  Carambowl 2 - Scumbags

3 - 10

Ja, goed werden we wel ontvangen daar in Goes bij het Jeugdcircus Hogerop. Allereerst op de parkeerplaats door kepten Vincent van Carambowl en vervolgens door de cirusdirecteur zelf compleet met hoge hoed. En dat zijn we dus ook niet gewend om eerst instructies te krijgen hoe het bier gehaald moest worden met munten, hoe je ze aan de bar in kunt leveren en waar er gedronken en gerookt mocht worden. Een beetje beduusd waren wel wel.

Een goeie start zou er gemaakt worden bij de 501. Alleen Dré, nog steeds geïmponeerd door de ontvangst, liet een steekje vallen.

Tussenstand 1-3.

Bij de koppels zouden er ook weer 3 punten richting ons vallen. Hier lieten Dee/Gompy de 1e koppelwedstrijd vallen. Opgemerkt mocht worden de bijzondere 2e koppelwedstrijd van Dee/Gompy. Zwaar onder hun kunnen gooiende met gemiddelden van onder de 30 per beurt en een achterstand van 2-0 waardoor het spel wederom al bijna slapend verloren zou gaan worden, kwam Gompy in de 3e leg met 3 achtereenvolgende beurten van 140-140-136, waardoor er toch weer een come-back in het spel kwam. Opgezweept door dit geweld kwam Dee in de 4e leg even achterlangs met 2 beurten achter elkaar met 140-180 en een vlotte uitworp. Na nog een goeie 5e leg kon hier de winst alsnog naar binnen gehaald worden. Schuimzakken houden niet zo van opschepperige praat, maar het moet wel even vermeld worden.

Tussenstand 2-6.

Bij de Tactics zouden er wederom 3 punten gepakt worden door sterk spelende Dré, Dee en Gompy. Ondertussen ons verbazend over de illusionistentrucjes met bierviltjes en een kleurboek van de circusdirecteur waardoor we gingen twijfelen of we niet te diep in het flesje hadden gekeken was het hier Mack die op de achtergrond vergat op tijd z'n bull uit te gooien.

Tussenstand 3-9.

En eindelijk was het een keer zover, na 5 competitiebattles was de bierronde de Schuimzakken eens goed gezind. 1 pijl van Dré op de tops was genoeg. En ja, op het eind van een dartavond circustrucjes uit gaan halen op een éénwieler terwijl de gemiddelde leeftijd van een Schuimzak ruim boven de 40 ligt en de alcoholhoeveeld ruim boven de 2000 cc, nee, we laten dit wel aan de jeugd of aan onze BOB over.

Eindstand 3-10.

 


vrijdag 10 oktober

3e competitiewedstrijd  Scumbags - Mae Uku Darts 2

8 - 5

Het leek wel of heel Walcheren uitgelopen was. Schuimzakken met een voltallig team van 8 man en 1 vrouw, Muku Muku met 5 man en 2 vrouw. Al 16 sporters op de dartvloer en evenveel supporters naast het sportgebeuren, zeg maar in de kroeg. Dat de wedstrijd gelijk zou gaan lopen, bleek al na de 501. Dré en Dee die beiden met 3-1 konden afsluiten en S en Barn die beiden hun partij moesten laten liggen met 2-3.

2-2 tussenstand.

Met 9 man aanwezig zijn is gezellig, maar dan zijn er toch 2 man die maar 1 keer kunnen spelen op een avond. Om de beslissing makkelijker te maken, moest de dobbelsteen uitmaken dat LTJ de koppels nog even moest overslaan en samen met Dee aan de bar kon gaan zitten.

Bij de koppels 701 weer enkele simultaan partijen: Gompy/Mack met een verlies van 2-3 en een winst van 3-1. Zo ook deden Rambo/Jol. Blijkt hier opnieuw weer dat Schuimzakken gevoelig zijn voor darters van het vrouwelijk geslacht. In dit geval waren het Ira/Jessica die, overigens zonder dubbelzinnige taal, hun 2 punten binnenpakten voor Mali Kuku.

4-4 tussenstand.

Er werd ondertussen ietwat geklaagd over een minuscule bijsmaak in de fluitjes bier, waardoor sommige toch maar aan de fles gingen. De gedachte dat de koolzuur op zou zijn of er een andere fust leverancier zou zijn bleek ongegrond te zijn. Al gauw bleek bij de tactics er toch één of andere doping in het bier te zitten, waardoor de prestaties wel heel erg hoog gedreven werden. Een vol met energie zittende LTJ en onze tacticskoning Dré begonnen beiden met een duidelijke overwinning van 2-0. Met een 6-4 tussenstand zouden S of Barn moeten uitmaken of de bierronden beslissend zou worden. Maar met enige koelbloedigheid waarschijnlijk toch veroorzaakt door de steroïden in het gerstenat, maakten beiden hun partij strak af met een 2-1. Het feit dat Miki Aku geen fluiten dronken is ze blijkbaar toch fataal geworden.

8-4 tussenstand!

Het wordt een sleur weer over die bierronde te beginnen. Eerste 2 competitiewedstrijden telkens met 200, 300 punten voorgestaan en alsnog laten liggen. Vanavond zag het er beter uit: 200 punten áchter staan en.... de partij óók laten liggen. Volgende keer proberen we maar gelijk op te gaan met te tegenstander, wie weet?

8-5 eindstand.

180 door Mack the Black en een 100 uitgooi door Gompy.

 

 


woensdag 1 oktober

2e competitiewedstrijd  De Schotte 2 - Scumbags

7 - 6

Om middernacht telefonisch verslag van de thuisrijdende ploeg hier op kantoor gekregen dat de strijd verloren is en ook:

  • dat het een spannende strijd was

  • dat direct zich een gelijke stand van 2-2 ontketende na de 501

  • dat met een 5-3 voor staan na de koppels 701 het winstgevoel in beeld kwam

  • dat echter 3 potten verloren werden in de TT, zelfs door onze TT-koning Dré

  • terwijl laatstgenoemde voor het winnende punt had moeten zorgen

  • dat we hem dat niet kwalijk kunnen nemen in verband met zijn BOB-functie

  • dat daardoor de tussenstand op een enge 6-6 kwam

  • dat er net als vorige week sterallures parten gingen spelen bij de bierronde

  • dat er wederom met 200 punten voor niet uigegooid werd

  • dat er enig optimisme is als je verliest dat je de maximale 6 punten pakt

De kepten heeft dit allemaal aangehoord, zijn telefoon uit gezet, zijn hoofd geschud en is gaan slapen, hopelijk nachtmerrievrij...


vrijdag 26 september

1e competitiewedstrijd  Scumbags - Bij Vlagen

8 - 5

Het kostte behoorlijk wat moeite om wakker te worden, slaapdronken er achter komen dat we opeens een achterstand van 1-3 hadden en om vervolgens wakker te schieten en genadeloos toe te slaan met 3 winnende 701 koppels en 4 winstpotten in de tactics. Dan vervolgens door teveel overmoedigheid en te licht er over doen dat we die bierronde met 300 punten voorsprong wel even zouden pakken. Hier worden geen woorden meer aan vuil gemaakt... Enfin, het seizoen is begonnen met een 1e winst, ha!


woensdag 17 september

1e bekerwedstrijd Zalco Roadhouse - Scumbags

Met zwaar lood in de schoenen naar Middelburg tegen een team wat reeds 3 keer op rij bekerkampioen is geworden. We zouden een paar punten pakken, al waren er het maar een stuk of 2, het liep iets anders, iets anders maar...

Allereerst was er voor Dee een surprise deze avond. Van zijn schuimzakken kreeg hij zomaar een bierpakket in z'n handen gedrukt vanwege zijn jaartjes kepten zijn, nogmaals bedankt eeeeh mannen en Jol...

 

Hierna zouden de singels 501 Jol, LTJ en Dré niet 1 punt opleveren, zelfs niet 1 leg, alleen Mack die warempel 1 leg wist te pakken.

Ook de koppels 301 zou dramatisch verlopen. Gompy en Mack die met 2 nullen teruggestuurd zouden worden. Dee-Dré bijna idem dito, maar die nog wel een leg wisten te pakken ondanks het telkens weer in de 1e beurt vlot opgaan met de dubbel.

En hou op over die koppels tactics. Niks te beginnen tegen zulk geweld, wederom 4 nullen op het formulier. Gompy-LTJ en Dee-Jol stonden er bij en keken er naar. LTJ en Dré langs de zijlijn, zittend en keken er ook naar.

En de bierronde, OK dat ze winnen, maar dat een darter die liever incognito blijft, zijn naam is Cees van L., een zoete wijn bestelt, dat tart alle drankwetten op aarde....

 

Het werden uiteindelijk wel 2 punten, maar dan wel 2 legs die we gepakt hebben. Een mens loopt uiteindelijk toch het beste op 2 benen, toch? Voor de rest zijn we niet depressief geworden, alleen het is wel erg toevallig dat je 6 uur later naar je werk rijdt op de A58 en je wordt ingehaald door een busje van Zalco!!!


21 december 2007

Scumbags - Mae Uku Darts

BEHOORLIJKE NEDERLAAG TEGEN DE KOPLOPER

MAAR WEL EEN PAAR KERSTMANNEN DIE VOORBIJ KWAMEN


2 november 2007

Scumbags - Kroon 2

GEEN KROONTJES OP DE FOTO

MAAR WEL DE JAARLIJKSE HALLOWEEN ATTRIBUTEN


22 mei 2007

Game On - Scumbags

LAATSTE WEDSTRIJD VAN HET SEIZOEN

 


27 oktober 2006

Scumbags - Gompy 2

THE BATTLE OF THE YEAR

reünie nr. 2 van de Sjonnies