SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen.

1e jaargang, nr. 4  

dinsdag 9 november 2004

     

Meer denken aan darters

met handicap

(onderzoek door Bar)

 

ONBEGONNEN STRIJD TEGEN BASKEN 1

Beker Basken1-Scumbags: 11-2

Competitie Scumbags-Basken 1: 2-11

VLISSINGEN – “Vlissingen moet onderzoeken hoe tolerant zij is voor blinde, slechtziende of met darteritus besmette darters”. Dat zegt Barry Volmer, lid van dartteam de Scumbags en tevens onderzoeker van het probleem. Barry vindt dat de gemeente te weinig aandacht schenkt aan deze doelgroep.

„De Nieuwedijk is een gevaarlijke plek voor blinde darters“, zegt Barry. „Veel blinde darters moeten dus langs het stadhuis en de Walstraat door voordat ze bij de Wicked zijn. Op het kruispunt bij Groenlicht komt het verkeer uit alle richtingen. En door de bouwwerkzaamheden bij het Stadhuis, stonden de verkeerslichten op het kruispunt het afgelopen jaar regelmatig uit. Wij vinden dat er dringend gekeken moet worden naar oplossingen voor deze oversteekplaats.“
Dat het tevens slecht gesteld is met darters met de ziekte darteritus in Vlissingen, wil Barry niet beweren. (Darteritus is het fenomeen dat de beweging van de darter geblokkeerd is en waarbij de pijlen ongecontroleerd geworpen worden, red.) „Precies weten we het niet. Daarom willen we dat er onderzoek naar gedaan wordt. De cafés in de binnenstad zijn net heringericht. Maar hoe aangepast is het er eigenlijk op geworden? In ons dartcafé the Wicked in Vlissingen hebben we speciale dartborden aangeschaft en een heel traject uitgezet voor deze fysiek minder functionerende sporters. Onze dartborden zijn twee maal zo groot als de originele en de werpafstand tot het bord is gehalveerd. Zo proberen we te voorkomen dat blinde darters of darters met darteritus toeschouwers verwonden met pijlen die niet gericht geworpen zijn. Barry hoopt hiermee het gewondenpercentage te verlagen van 75 naar maar liefst 5 %.

Ik weet niet of Middelburg dat ook heeft. Ik kan geen plekken opnoemen. Misschien is zo’n traject voor Middelburg niet nodig. Middelburgse darters zitten gemiddeld op een niveau waarbij snel de vergelijking gelegd wordt met deze fysieke aandoeningen. Ik kan in elk geval gratis een scan maken van de stad. Dat heb ik in Vlissingen onlangs ook gedaan. Door een scan te maken, kunnen knelpunten en oplossingen in beeld worden gebracht. Wij willen dat Middelburg dat ook laat doen. In ons team hebben we namelijk ook 2 manenblussers zitten en ik had graag gezien dat hun niveau weer op een aanvaardbaar peil komt. Het wekelijks verliezen begint me de keel uit te hangen. De enige winstpunten die gehaald worden, hangt altijd van de Vlissingers af“

 

VERRASSEND...

In alcohol blijkt vrouwelijke hormonen te zitten. Weten-schappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat als men er teveel van binnenkrijgt, men wartaal uit gaat spreken, men zich overal mee gaat bemoeien en men spontaan geen auto meer kan rijden.

 

WICKED / BASKENSBURG - Dat de Basken simpelweg sterker zijn hoeft niet meer aan getwijfeld te worden. Uitkomend voor zowel de beker- als competitiewedstrijd hebben de Scumbags duidelijk hun meerdere moeten erkennen.

Alhoewel in de koppelwedstrijden niet alleen gespeeld wordt, was het in de bekerwedstrijd op 28 oktober  LTJ die als beste uit de bus kwam en die met zijn maatjes voor 2 punten kon zorgen. De competitiewedstrijd van 4 november was duidelijk een prooi van Mack the Black die voor zijn team voor slechts 2 punten kon zorgen in zijn 501 en Tactics-partij.

Zodoende zijn de Schuimzakken de verliezersronde ingegaan met de bekerwedstrijden en zal binnenkort de strijd aangegaan worden met het team van Babs uit Phillipine.

 

ltj WEDEROM GEEN Kampioen MET suikerzakjes verzamelen

MIDDELBURG – LTJ, zoals John Tijhuis genoemd wordt door zijn dartcollega’s bij de Scumbags, uit Middelburg is gisteren in Nieuwegein als zesde geëindigd op het Nederlands kampioenschap suikerzakjes verzamelen.

De Manenblusser, die met zijn vrouw Ilse in de afgelopen jaren, naast ettelijke badzeepjes, handdoeken, dartpijlen, asbakken en bierglazen, duizenden suikerzakjes vergaard heeft in cafés, restaurants en hotels, behaalde de afgelopen zes jaar steeds de derde plaats. Toch is hij nu niet teleurgesteld. ,,Het was minder, maar het was toch een fijne wedstrijd. Het is gewoon een kick om te zien hoe je met gratis dingen toch in het Schuimzakken Journaal kan komen”.

Het Nederlands kampioenschap suikerzakjes verzamelen duurde deze keer twee dagen in plaats anders één dag. De twaalf na voorrondes overgebleven deelnemers, onder wie LTJ als enige Zeeuw, moest twee verplichte en drie verrassingsverzamelingen opstellen.

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2004