SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen. Niets uit deze uitgave mag gekopieerd of naar enig elektronisch medium of in enige door een machine grafische vorm om te zetten zonder schriftelijke toestemming van de redacteur. Voor een paar potten bier kunnen echter wel uitzonderingen gemaakt worden.

10e uitgave, 3e jaargang, nr. 1  

vrijdag 8 december 2006

     

RITA VERDONK BINDT STRIJD

AAN MET ASODARTERS

 

EXCLUSIEF INTERVIEW MET DE NIEUWE AANWINST BINNEN DE SCUMBAGS

DEN HAAG, Minister Rita Verdonk van Vreemdelingen-zaken wil asociale darters laten merken dat in Nederland een andere wind is gaan waaien. De controles worden opgevoerd en er komen zelfs boetes voor kroegen en kantines die van hun profiteren.

Er zijn nu naar schatting tussen de tien- en twintigduizend asodarters, zoals Rita ze noemt, in Nederland. Daar moet verandering in komen, vindt de minister. De kans om opgepakt te worden moet omhoog, vindt ze. Het aantal cellen om asodarters in op te sluiten en het aantal plekken in afkickcentra ook. 

"We hebben een heel zorgvuldig toelatingsbeleid in de dartsport. Dat betekent dat we goed zorgen voor de mensen die proberen hun sport serieus uit te oefenen.  Asodarters horen hier niet thuis en betalen ook niet mee in de contributie.
De aanpak om dit klootjesvolk het zwijgen op te leggen, zal ik met de hoogste prioriteit bewerkstelligen. Met name in Vlissingen (Zeeland) zijn asodarters actief die zich voordoen als een gezellig clubje, maar die in werkelijkheid alle normen en waarden overschrijden.

Ze worden ook wel de Hooligans van de Nieuwedijk genoemd. De kleding die gedragen wordt, straalt dat ook uit. In plaats van nette dartblousen worden er rugbyshirts gedragen in de kleuren zwart-geel-wit die zeer provocerend overkomen richting tegenstander. De lucht die onder de oksels vandaan komt vormt een zodanige bedreiging voor het milieu dat ik overweeg binnenkort een apart debat in de Kamer hierover te beleggen. Ik denk hierbij aan een luchtverontreinigingtoeslag in de contributie die de tekorten in de staatskas moet aanvullen.

Wekelijks worden er confrontaties aangegaan met andere darters en wordt er op zodanige manier geïntimideerd dat hun tegenstanders gefrustreerd en volkomen depressief het etablissement verlaten. Dit kost onze staat miljoenen euro's om klinieken en psychiatercentra volop te bemannen. Deze schuimzakken schijnen het vooral gemunt te hebben op de zogenaamde bierrondes. Dit onderdeel van de strijd schijnt in dergelijke kringen van levensbelang te zijn.

J.P. van BalkEllende heeft bij mij een motie van wantrouwen neergelegd omtrent de afhandeling van dergelijke criminelen. Spijtig genoeg gaat er nu al genoeg van dit gespuis vrijuit omdat er geen politiecellen zijn. Asodarters die op straat opgepakt worden, kunnen wat mij betreft rechtstreeks naar een afkickcentrum. De politie hoeft asodarters echt niet onder te brengen in de zes politiecellen op het Vlissingse bureau. Er komt extra ruimte in de twee afkickcentra, in het Witte Huis in de Hendrikstraat en HKPD in de Coosje Buskensstraat. Daar kunnen nu vijftig mensen ondergebracht worden. Dat loopt de komende jaren op tot honderd. Daar zal ik extra geld voor vrijmaken.

Ik zie Nederland als een land dat heel open staat voor echte darters, die in hun eigen land niet veilig zijn vanwege dergelijk uitschot. Tegen dit adderengebroed zeggen we: u mag hier niet zijn. En dat is niet hard, dat is duidelijk!"

 

Rita in de Kamer

debatterend in haar

strijd tegen asodarters

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In volgend journaal

interview met JOL, de first lady

 

 

VLISSINGEN-GAPINGE, 20 november 2006

Scumbags hebben dit seizoen 2 nieuwe contracten aangeboord. Het vertrek van Bar noodzaakte het team om Ramon en Jolanda (hihi) aan te trekken. In dit Journaal een exclusief interview met Ramon die ondanks een drukke agenda nog een plekje tijd kon vinden voor onze reporter:


Ramon, dit seizoen ga je bij de Scumbags spelen. Had je dan zoveel geld om een Scumbag om te kunnen kopen?

"Er zijn mensen bij de scumbags noem geen namen die scouten op familie feestjes waar ruim voldoende geel goud wordt geschonken, waardoor de onderhandelingsprocedure heel gemak-kelijk verloopt en er juist veel geld wordt geboden voor een contract."


Hoe ben je in godsnaam door de selectieprocedure gekomen. "S" is in 2004 ruimschoots hier doorheen gekomen, maar dat kwam door dat uiterlijk van hem. Bij jou moet dat een andere reden hebben, toch?

"Selectieprocedure????? Hoezo selectieprocedures? Ik BAG al SCUM genoeg, en de mensen die deze procedure uit moesten voeren vonden dit niet noodzakelijk, zij zagen in mij een toptalent die zich naarmate het seizoen vordert steeds beter zou ontwikkelen."


Scumbags spelen op het één na hoogste niveau in Zeeland. Denk je mee te kunnen draaien op een dergelijk topniveau? Je eerste wedstrijd in de eerste week is namelijk verloren. Het is toch niet zo dat je gaat trainen of zo?

"Door mijn erg grote ego (of lijkt dat maar zo) ben ik er van overtuigd dat ik mee kan op het top(b) niveau van de Scumbags en vind ik het daarom ook niet nodig om hiervoor te trainen. De waanzinnige hoge scores komen toch wel vanzelf, als er maar bier op het spel staat."


Welke deodorant denk je op te gaan doen vóór een wedstrijd en hoe vaak denk je je shirt te gaan wassen?

"Ik denk dat ik als deo maar de stinkbommetjes van de kermis ga gebruiken vanwege de penetrante lucht waardoor tegenstanders in de war raken. Wat het shirt betreft die was ik 1 keer per jaar met de kerst. Dan douche ik zelf ook dus gaat dat in 1 moeite door."


Denk je nog zelf wat te kunnen doen aan de  luchtverplaatsing en decibels binnen het team?

"Ik heb hiervoor twee speciale cursussen gevolgd genaamd "ontluchtingstechnieken via de achteruitgang" en "ontluchting via de bovenuitgang". Ik heb deze beide cursussen met succes doorstaan. Dus denk dat dit geen enkel probleem zal opleveren."


Was getekend,

Rambo

Ook nog onzin te melden voor het Journaal?

mail de redactie

 

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2006