SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen. Niets uit deze uitgave mag gekopieerd of naar enig elektronisch medium of in enige door een machine grafische vorm om te zetten zonder schriftelijke toestemming van de redacteur. Voor een paar potten bier kunnen echter wel uitzonderingen gemaakt worden.

9e uitgave, 2e jaargang, nr. 3  

maandag 3 oktober 2005

     

 1e competitiewedstrijd

scumbags met de hakken over

de sloot tegen de pretenders

 

Schilderij van Brueghel

geveild voor 5,5 miljoen

oost-souburg, de belt

Vrijdag, 23 september. Een nieuw seizoen, een nieuwe start en nieuwe moed na een teleurstellende laatste plaats in de competitie vorig seizoen. Ware het niet dat de ZDF besloten heeft alles in de divisies opnieuw om te zetten, anders had dit verslag vanuit de 2e divisie geschreven geweest. Zonder geluk vaart niemand wel, klinkt een oud gezegde. Of was dit toch voorzien door de Schuimzakken dat ze vorig seizoen op het gemakje konden doen?

Tegen de Pretenders, Jan Corver, Rini Minheere en kornuiten, werd er wederom tot eigen ontsteltenis teveel op het gemakje gedaan bij de 501. Met een 3-1 achterstand zouden de Schuimzakken wel even wakker geschud worden. 4 "spiegel"partijen zouden er hierna bij de koppels 701 gespeeld worden. Met 2 maal met 3-2 en 2 maal een 3-0 zou de stand door Dee/Dré en LTJ/Mack weer moeizaam naar 5-3 getrokken worden wat toch weer een beetje lucht zou geven in krappe tijden. Toch wel ontdaan van de verrassingaanval van de Pretenders, moesten in de volgende tacticspartijen Barn en Dré verstek laten gaan, alleen S en uiteindelijk Dee konden voor het winnende punt gaan. Was het door de knikkende knieën, de natte onderbroeken of het hypergeventileer dat de Schuimzakken nog een bierronde lieten glippen? Er moest in elk geval aangezien worden hoe de Pretenders toch nog stiekem in hun vuistjes stonden te lachen, toen een bierviltje op de tafel van de Schuimzakken volgeschreven werd met de bestelling van de drankjes......

 

2e competitiewedstrijd

griek kamperland vertoont op

alle fronten overmacht

vlissingen, wicked

Vrijdag, 30 september. Lawaai zouden ze maken, de Griek Kamperland. Reeds na binnenkomst in het darthol was al duidelijk dat deze tegenstanders er zin in hadden. 5 man sterk waren ze, Scumbags met 4 man. Het aantal decibels had uit 5 longen duidelijk de overhand.

In alle partijen zou telkens slechts 1 punt door de Schuimzakken gepakt worden. Mack bij de 501, Mack en Dee bij de koppels 701 en LTJ bij de Tactics. Het feit dat er versterking in geluid en lichaamsgeur binnenkwam in de vorm van Bar, konden de Grieken niet imponeren. Ook niet in een bierronde...

Na een 10-3 overwinning kregen de Grieken zelfs Schuimzakken neigingen, het gedrag wel te verstaan na een gewonnen bierronde, het op de foto gaan met z'n allen, 2 maal zoveel geluid produceren, de tegenstander doen denken waarom hij ook alweer in de kroeg zit met 3 pijltjes in de hand. Het leek wel of er in een spiegel gekeken werd. Een spiegel van mat glas, wel te verstaan.

 

LONDEN - Het veilinghuis Sotheby’s in Londen heeft gisteren een schilderij van Pieter Brueghel "De Jonge Darters" afgehamerd voor bijna 5,5 miljoen euro.

Van onze redactie in het buitenland

 

"De Jonge Darters", volgens Sotheby’s het mooiste werk van de Vlaamse schilder dat nog in particuliere handen was, is verkocht aan een anonieme bieder. Het in 1628 geschilderde werk was sinds 1930 eigendom van een Belgische familie. Het toont dronken darters die zich misdragen. Het tafereel moet zich, gezien de groen gekleurde kapsels, afgespeeld hebben rondom Patrick's Day, de nationale feestdag in Ierland. De precieze locatie van het tafereel is onduidelijk. Wel is goed te zien aan de modellen dat de locatie een etablissement betreft waarin rijkelijk alcohol geschonken wordt. De anonieme bieder wenst niet in de publiciteit te raken, gezien de waarde van dit schilderij. Wel weet de bieder te vertellen dat het schilderij een prominente plaats krijgt onder de Puch, een brommer uit vervlogen tijden, die hij als kunstwerk aan de muur heeft hangen.

 

 

 

Ook nog onzin te melden voor het Journaal?

mail de redactie

 

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2005