SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen.

1e jaargang, nr. 5  

zondag 21 november 2004

     

"WE ZAGEN EEN BLIEPJE OPLICHTEN"

uniek opsporingssysteem van de N.D.F. ingevoerd

 

SCUMBAGS IN MIDLIFE CRISIS

NDF/Rijswijk - Het mobieltje is niet meer weg te denken bij Mack the Black, een gerenommeerd darter bij de Scumbags. De manier waarop Mack zijn mobiel gebruikt na het gooien van een 180, werpt bij vele darters de nodige jaloerse blikken op. Niet alleen bij de darters zelf, maar ook bij de Nederlandse Dart Federatie. Deze bond zoekt namelijk al jaren naar prestatiegerichte darters die de Nederlandse top aan kunnen vullen. De top is zodanig aan het verzwakken dat men genoodzaakt is deze met nieuwe talenten aan te vullen. Door een uniek opsporingssysteem wat onlangs geïntroduceerd is en wat gebruik maakt van aftappen van gsm’s  kan menig talentvol darter worden opgespoord, omdat hij op de plaats van de prestatie nog even gebruik maakt van zijn toestelletje.

Mack heeft veelal de neiging om na het gooien van een 180 zijn mobieltje ter hand te nemen en vervolgens met dat toestel naar zijn vriendin Karina te bellen. Door het nieuwe opsporingssysteem kan vanaf heden dat toestel al afgeluisterd worden door de dartbond. De NDF kan niet alleen het gesprek volgen. In het afluistercentrum in het kantoor te Rijswijk zien ze op hun scherm exact naar wie er werd gebeld en vanaf waar. ,,We zagen onlangs weer op de radar een bliepje ter plaatse van de Nieuwedijk in Vlissingen oplichten en wisten waar we moesten zoeken“, zei Carl Lucassen, de voorzitter tijdens het opsporingsproces. Vervolgens was het voor de Nederlandse dartbond vrij eenvoudig de plaatselijk beruchte 180-werper daadwerkelijk te lokaliseren.
Na een bezoek tijdens een dartavond in de Wicked trof de NDF in de gsm van Mack, en bij de provider van die gsm, vervolgens een schat aan informatie aan wat betreft het aantal 180’s en finishes boven de 160 van deze Middelburgse recreatiedarter. Al die gegevens over de afgelopen jaren zouden leiden tot het uiteindelijk afsluiten van een contract tussen Mack en de NDF. Althans, dit zou de bedoeling geweest zijn. Na het in twijfel trekken van de betrouwbaarheid van de prestaties, gezien het hoge boer- en scheetgehalte in de plaatselijke pub, zou na een verder onderzoek blijken dat de gsm die Mack in gebruik heeft van eigenaar gewisseld is tijdens een Open Antwerpen in 1999. Daar bleek de gsm van een verstrooide John Part bij het schrijfbord achtergebleven te zijn. En aangezien Maneblussers alles kunnen gebruiken….

 

 

 

 

Ook nog onzin te melden voor het Journaal?

mail de redactie

 

WICKED / KAPELLE - Het is nog maar net enkele weken geleden dat de Scumbags de beker- en competitiewedstrijd tegen de Basken 1 te boven gekomen zijn of de volgende wedstrijden hebben zich alweer aangediend met weinig resultaat voor de Schuimzakken.

De volgende dip zou zijn intrede doen op 12 november tegen Game On. Na een zware strijd staat op papier uiteindelijk een 4-9 verlies voor de Scumbags. "Een afgetekende uitslag", weet coach Dee van het team te vermelden. "Ziek wordt je ervan. Je moet tegen een team wat 5 plaatsen boven je staat in de competitie. Als je ziet dat in 5 partijen een gelijkspel bewerkstelligd wordt en telkens een beslissende leg gespeeld moet worden, dan zegt dit dat ons niveau helemaal niet slecht is. Kijk ook eens naar de 180's van Mack en mijzelf en de overwinning van Bar op Arjan. De uitvinder van de dubbels zouden ze af moeten schieten. Ik overweeg dan ook om bij de ZDF een aanvraag te doen om deze dubbels af te schaffen, althans voor ons team."

In Kapelle werd het op 16 november tegen Kroon 1 al niet veel beter. Ook hier werden de Schuimzakken weer naar huis gestuurd met een lichte depressie. Onderweg zou dan ook hevig gediscussieerd zijn over een mogelijk midlifecrisis die wel eens van invloed kon zijn op het killerinstinct in een team waarin de gemiddelde leeftijd rond de 40 ligt.

Dit instinct bleek wederom te ontbreken bij de voorronde verliezersronde bekerwedstrijd tegen de Zwaan op 18 november. Ook hier werden slechts 2 punten behaald. Commentaar van Dee, duidelijk teneergeslagen: "Eigenlijk moeten wij de verliezersronde van de beker winnen, want als er uitgemaakt moet worden wie de grootste verliezer der verliezers is, dan zijn wij dat wel".

 

RECTIFICATIE

VLISSINGEN – In het Schuimzakken Journaal van 9 november is in een artikel over blinde darters een uitlating van Bar gepubliceerd waarin beweerd wordt dat het niveau van de manenblussers te wensen overlaat en het team met het behalen van punten altijd afhankelijk zou zijn van de Vlissingers.

Vervolgens kwam daarentegen in de wedstrijdverslagen van de Scumbags tegen Basken 1 en PC de Zwaan naar voren dat bij deze wedstrijden telkens de enige 2 punten gepakt werden door Mack en LTJ, de Middelburgers binnen het team.

Mack en LTJ hebben na de publicatie van dit Schuimzakken Journaal dan ook protest aangetekend bij de redactie van deze nieuwsbrief en hebben geëist een rectificatie op Bar's uitlating te plaatsen. Na een speciaal ingelaste redactievergadering hierover is dan ook besloten, alhoewel zij niet verantwoordelijk is voor uitlatingen (zie de kop van het Schuimzakken Journaal) een eenmalige rectificatie te plaatsen:

"De redactie biedt aan Mack en LTJ haar diepe verontschuldiging aan over het feit dat in het Schuimzakken Journaal van 9 november "manenblusser" verkeerd gespeld is geweest. De redactie is zich, na het bestuderen van het woordenboek der Nederlandse taal, er terdege van bewust geraakt dat ook Middelburg maar één maan heeft en zodoende er "maneblusser" had moeten staan."

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2004