SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen. Niets uit deze uitgave mag gekopieerd of naar enig elektronisch medium of in enige door een machine grafische vorm om te zetten zonder schriftelijke toestemming van de redacteur. Voor een paar potten bier kunnen echter wel uitzonderingen gemaakt worden.

11e uitgave, 4e jaargang, nr. 1  

woensdag 17 januari 2007

     

OMKOOPSCHANDAAL MARTIN ADAMS IN

LAKESIDE DARTPOULE CAFÉ DE WICKED

 

VLISSINGEN, 14 JANUARI 2007

De onlangs gehouden dartpoule in café de Wicked in Vlissingen leverde een wel heel onverwachte winnaar op. Franky Dee, spelend in het aldaar spelende thuisteam de Scumbags, eindigde als eerste in de poule waarin door middel van punten verzamelen voorspeld wordt wie de Lakeside Championships in Engeland gaat winnen. Het grote deelnemersveld in deze poule maakt ieder jaar deze tot één van de grootste poules in het caféleven van Vlissingen.

Marcel L., oprichter van de poule, verzekert dat het bepalen van de winnaar geheel eerlijk is gebeurd. "Misschien voldoet Franky Dee niet geheel aan het beeld wat de meeste mensen hebben van een profgokker, maar bij een wedstrijd als deze geldt nu eenmaal: wie de meeste punten verzamelt heeft gewonnen. Dee heeft inderdaad de gehele week rondom de 10e plaats gestaan, maar kwam in de laatste avond vóór de finale zowaar bij de eerste 2 plaatsen te staan. Hij was als enige die Martin Adams tipte als grote winnaar van dit prestigieus toernooi. Deze eindspurt is opvallend, maar het is wel reglementair verlopen, aangezien ik de gehele week zijn formulier in mijn bezit heb gehad."

Volgens Mack the Black, samen met Jaap M. één van de de 2 koplopers in de poule die uiteindelijk door Dee opzij gezet is, is er wel degelijk smeergeld in het spel. "Dee heeft enkele jaren geleden een nalatenschap gehad van een suikeroompje die eigenaar was van een bekende bierbrouwerij in Kontich (bij Antwerpen, red.). Behoorlijk rijk dus en bovendien in het verleden al meerdere malen in verband gebracht met smeergeldpraktijken. We hebben Dee in mei 2006 meegenomen naar het World Darts Gala in Terneuzen. We hebben zelf gezien dat hij behoorlijk intieme contacten heeft gehad met Martin Adams. Ik heb zelfs nog een foto van hem met Martin genomen. Ik ben totaal niet op de hoogte geweest van de conversaties die hij had. Ik moet toegeven dat hij het heel goed heeft kunnen verbergen.

 

 

 

 

 

nog steeds in volgend journaal

interview met JOL, de first lady

 

 

 

Dee ogenschijnlijk als supporter van Martin Adams

 

Ik heb gehoord via een anonieme bron dat hij via Martin de rest van de profdarters die aan de Lakeside mee gedaan hebben met een jaar lang gratis bier omgekocht heeft om het toernooi zodanig te doen verlopen dat Martin uiteindelijk winnaar zou worden en Dee als eerste zou doen eindigen in de poule. Ik ken het drankgebruik van enkele darters, en ik kan je verzekeren dat, wanneer je dan een jaar lang bier in geld omrekent, het om gigantische bedragen gaat. Achteraf gezien is de hele comeback van Nixon (tegenstander van Martin in de finale) van 6-0 naar 6-6 een grote poppenkast geweest. Nixon, ook een fanatiek biernuttiger, heeft ook in het complot gezeten en heeft dan ook de laatste set ruim aan Adams gegeven. Stel je voor dat hij per ongeluk toch zijn dubbels had geraakt. Nee, we hebben Dee meegenomen als vriend, maar hadden we geweten dat hij zulke achterbakse praktijken zou uitvoeren, dan hadden we zeker onderweg naar Terneuzen hem z'n knappe kopje met 100 km per uur langs de tunnelwanden laten schuren."

 

Ook nog onzin te melden voor het Journaal?

mail de redactie

 

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2007