SCHUIMZAKKEN JOURNAAL  

Nieuws- en Gossip uitgave van dartteam the Scumbags. De redactie stelt zich niet verantwoordelijk voor uitspattingen, aantijgingen en uitlatingen die in deze nieuwsbrief verschijnen. De redactie bestaat ook maar uit mensen die vanuit hun beleving de dartwereld aanschouwen. Niets uit deze uitgave mag gekopieerd of naar enig elektronisch medium of in enige door een machine grafische vorm om te zetten zonder schriftelijke toestemming van de redacteur. Voor een paar potten bier kunnen echter wel uitzonderingen gemaakt worden.

2e jaargang, nr. 1  

vrijdag 11 maart 2005

     

 NIEUWE HANGSTANG VERVEELDE DARTERS IN ZICHT

 

EERSTE WINST VAN HET SEIZOEN EEN FEIT

VLISSINGEN, 11 maart 2005

Een paar jaar geleden vroeg een aantal verveelde dartende jongeren om een hangplek. Die groep heeft inmiddels zijn rijbewijs en kan haar vertier elders zoeken. De hangplek is er nog steeds niet, maar misschien gaat binnenkort de kogel door de kerk.

Kroegbaas Marcel Lammers hoopt dit voorjaar een clubje van vijftien, twintig darters een hangplek te bezorgen. Het wordt een zogenaamde hangstang die een plek moet krijgen in ieder gerenommeerd café.
Lammers vindt dat de beste plek. Het gemeentebestuur officieus ook, maar die moet dit nog wel even zwart op wit laten weten. De gemeente verlangt schriftelijke instemming met de plannen voor een jongerenontmoetingsplaats, omdat omwonenden bezwaren hebben tegen de gekozen plaats. Aangezien voor de plaatsing van de hangstang een boorvergunning nodig is, zijn bezwaarprocedures niet uitgesloten. Met de gemeenteraad aan zijn zijde verwacht Lammers sterker te staan.

Aan dartteam de Scumbags viel de eer het eerste exemplaar van de hangstang uit te proberen. Wild enthousiast waren ze. "Het is een verademing om geen plek meer op te hoeven zoeken waar je geen overlast kan bezorgen aan de buurt. Je kunt toch een band vormen omdat je met meerdere darters kan hangen en het is gewoon gemakkelijk dat je om toerbeurten een biertje kan halen.  Het is alleen wel jammer dat er nog geen verwarming in de stang gebouwd is. Het is roestvrij staal en dat voelt na een uurtje hangen toch behoorlijk koud aan".

Volgens de wethouder zijn door bewoners aangedragen alternatieven - de kop van het eiland (driehonderd meter van de beoogde locatie) en een plek buiten de bebouwde kom richting sluizencomplex - niet echt te verkiezen. „Buiten de stad is het ’s avonds aardedonker, daar moet je geen darters willen heensturen. In het café is echt de beste keus: goed verwarmd en verlicht zodat sociale controle mogelijk is en centraal in de dartwereld, dus goed bereikbaar.“
Lammers gaat dan ook zijn hangstang perfectioneren. Hij is van plan, gezien het commentaar van de Scumbags, verwarming in de stang te bouwen.

 

Middelburg, 24 feburari

De Scumbags hebben dit seizoen het (eindelijk) voor elkaar gekregen hun eerste winst binnen te halen, ditmaal tegen Hart van Middelburg 2. In het hol van de leeuw is het gelukt een 8-5 winst naar binnen te slepen, ware het moeizaam, maar toch met enige overtuigingskracht. LTJ begon de strijd, die weliswaar bij de 501 goed van start ging, maar toch het loodje moest leggen tegen het vrouwelijk geslacht, wat hem niet in dank afgenomen werd door zijn collega's en wat hem dan ook een complex voor enige tijd zou gaan bezorgen. Dee en Mack zouden minder moeite hebben te acclimatiseren in Middelburg en konden dan ook zorgen voor een 3-1 voorsprong.

Waar de Scumbags het meestal af laten weten, konden ze deze avond de winst verassend naar hun toetrekken in de koppels, want maar liefst 3 koppels werden gewonnen, wat een riante voorsprong van 5-3 gaf om aan de tactics te beginnen. Dee en LTJ, duidelijk ontdaan van zo'n voorsprong moesten even verstek laten gaan, maar Dré en Mack gingen dan ook stoïcijns door om de winst te behalen. Dit resulteerde dan ook in een 7-5 voorsprong.

De bierronde verliep dan ook, waarschijnlijk door de opgelopen adrenaline en testosteron naar een hoogtepunt. De laatste 6 beurten niet meer onder de 60 gooiende Scumbags en een finish van van 25 (tr3-d8) door Dee konden de Schuimzakken naar hogere oorden brengen.

 

Ook nog onzin te melden voor het Journaal?

mail de redactie

 

   

Kopijrecht © DROMPIE FACTORY 2004