Trouwen van Diana en Peter
Wij zijn op vrijdag 27 juni getrouwd.
We hebben een schitterende dag weer gehad, veel zon (wat wil je ook in de provincie met de meeste zonuren van het land). Het was erg heet, zeker met de kleren aan die ons mooi hebben gemaakt.

De dag begon voor Diana met naar de kapper te gaan. Hierna thuis de trouwjurk aangepast en ding-dong de bel.. De visagiste op de stoep voor de make-up.  Hierna kwam het bruidsmeisje met haar ouders en ook het bruidsmeisje werd zo mooi mogelijk gemaakt. De kleren die het bruidsmeisje aanhad waren aangepast aan de kleding van Diana en Peter.
mooi maken 
  In de tussentijd heeft Peter de trouwauto opgehaald. Het was een VW New Beetle cabriolet geworden. Een zeldzame verschijning in Nederland op dit moment. Hiervoor willen wij de dealer die dit mogelijk heeft gemaakt, Auto Poppe in Vlissingen, nog zeer hartelijk voor bedanken. Echt super... 

Daarna heeft Peter zich ook omgekleed in zijn mooie pak en is naar Wemeldinge gereden in de New Beetle cabrio. Daar aangekomen heeft hij de auto versierd met balonnen in de vorm van een hartje. De fotograaf is daar ook naar toegekomen en toen was het nog wachten op Diana. Diana werd samen met het bruidsmeisje naar Wemeldinge gereden. Daar zagen wij elkaar voor het eerst en gelukkig vonden we elkaar er heel mooi uitzien.

In Wemeldinge zijn vanaf kwart voor 12 foto's gemaakt in een erg mooie rustige bloementuin. Het was schitterend weer en er zijn erg leuke foto's gemaakt. Hoe mooi ze zijn geworden daarvoor moeten we nog een week 5-6 wachten.

Na het foto's maken zijn we naar dorpshuis De Meiboom gegaan. Daar stonden mensen ons al op te wachten. Daar nog wat gedronken en toen om half 3 in een stoet auto's (met ons als voorganger) naar Kruiningen gereden.
 
  Voor het stadhuis stonden een heleboel familie, vrienden, collega's, buren en belangstellenden op ons te wachten en we moesten door een soort erehaag naar binnen. We zijn opgevangen door de huwelijksambtenaar die ons, voor zover dat nog nodig was :-) gerust te stellen. Deze man was de zoveelste die vroeg of we zenuwachtig waren. Steeds hetzelfde antwoord: NEE DUS.

De ambtenaar sprak op luide toon en voor iedereen was alles goed te volgen. Hij haalde een eerder gesprek op tussen ons en resumeerde het een en ander. Ook begon hij het serieuze gedeelte met een grapje: er is nog een grote liefde in het leven van Peter en Diana. Dat had de goede man van onze homepage vernomen.

Het aanschuiven van de ringen was een mooi moment. Er werd namelijk toepasselijke muziek gedraaid die we zelf hadden uitgezocht. De zangeres Do vertolkte het liedje Heaven. Hierna werden de overige huishoudelijke zaken nog besproken waaraan wij nu als getrouwd paar aan moeten voldoen. Het werd serieuzer.. Het werd tijd om nu toch echt op te stappen.

   

Buiten aangekomen stond iedereen klaar met bellenblaas en Manon (het bruidsmeisje) met madeliefjes die zij liever plat stampte dan over ons heen strooide. Foto's werden gemaakt achter de bibliotheek op een grasveldje voor de kerk. Kermisexploitanten kwamen spontaan een knuffel brengen en waren de eersten die ons een cadeautje aanboden. Vervolgens iedereen weer verzamelen en in een lange stoet via Oostdijk terug naar De Meiboom.
Het aansnijden van de taart was erg leuk en lastig, vooral als je het papiertje waarop de taart lag, mee wilt snijden en oplichten.. Iedereen een drankje ter verkoeling en voor ons geluk. Later stond het koud buffet klaar wat werkelijk voortreffelijk was. Als voorafje was er de keuze tomatensoep / vissoep en veel mensen die thuis nooit vissoep eten namen hun kans waar. Ook Peter want Diana lust geen vis. Gegeten werd er met als onderzetters placemats die voorzien waren van foto's van het bruidspaar in jeugdiger jaren

Het eten was erg overdadig en precies zoals we het wilden hebben. De gerechten werden allemaal puur opgediend zonder enige smaakbeïnvloeding. Dus er kon heerlijk genoten worden van het lekkers dat Zeeland te bieden heeft aan visvariëteiten. Voor vleesgerechten was natuurlijk ook gezorgd. Het eten was PERFECT en verzorgd door de eigenaar van Dorpshuis de Meiboom.
Op den duur vernamen we dat de eerste gasten voor de receptie reeds gearriveerd waren. Het werd erg druk op de receptie en ook een delegatie van T4-rijders uit België was present! Er werd spontaan een meetingfoto gemaakt.
Ook werd onze auto door een mede-T4-gek onder handen genomen en voorzien van grote plakletters met de tekst "wij zijn getrouwd".
Het bal moest natuurlijk geopend worden en we werden verzocht om de openingsdans te maken. Jullie wisten natuurlijk niet dat we al een half jaar geoefend hadden.


Tijdens het feest werden er stukjes opgevoerd zodat iedereen inzicht kreeg hoe wij waren en zijn. Ook werd er tijdens het feest door een lid van de band en one-man-show op de accordeon weggegeven. Het was erg leuk en spontaan. Aan het eind van het feest hebben we het reisdoel van onze Honneymoon verklapt. Het wordt Zuidwest Zweden waar we tussen de 2 grote meren zullen gaan rondtrekken. Eerste tussenstop zal Denemarken worden.

Tenslotte willen we graag onze ceremoniemeester, Annemieke Koopman bedanken voor het vele werk wat ze met tomeloze inzet heeft verricht. Alles was tot in de puntjes geregeld. Echt GROTE klasse en de verrassing aan het eind van de avond was ook erg okee. Nogmaals hartelijk bedankt.

We proberen deze pagina vanaf onze vakantie-adressen bij te houden zodat jullie op de hoogte blijven van onze belevenissen.

Dag allemaal, Hier een klein verslagje over hoe onze huwelijksreis is verlopen.

Maandag de 30e Juni om 5 uur 's ochtends weggereden. We hebben nog getoeterd naar Dick & Marga. Marga haar wekker loopt ongeveer op die tijd af. Diana is begonnen met rijden en twee uur later waren we over de grens bij Hengelo. Wat is het 's ochtends al druk zeg. Er staan om 10 voor 6 al rijen bij de benzine pompen in de buurt van Utrecht! We hebben een schema in elkaar gedraaid zodat we na elke 2 uur rijden wisselen.

Peter is begonnen in Duitsland. Via Osnabruck en Bremen naar Hamburg. Hele goede autobahn en lekker cruisen op 135 km per uur. De auto houdt zich erg goed en als het een beetje naar boven gaat vindt ze het helemaal geweldig ! Die roetkat vervangende pijp heeft al wonderen verricht :-) Diana heeft het voor Hamburg overgenomen en daar waren we na 5,5 uur. Er staat in het havengebied daarzo een hele mooie brug (foto's) Hierna richting Flensburg en daar in de buurt getankt. Dieselprijs was 85 eurocent/l. Meteen volgooien je weet maar nooit. Lekker doorgereden in Duitsland. 150 km per uur op cruisecontrol is heerlijk.

De grens over van Duitsland naar Denemarken. Via Kolding en Odense (tolbrug) naar het eiland waar o.a. Kopenhagen, Roskilde en Helsinggor op liggen. We slapen hier op de camping in Soro. We hebben tot dan toe 10 uurtjes gereden en ong. 950 km. In Denemarken niet te hard rijden, want de boetes zijn hoog! 110 km per uur op de snelweg terwijl de wegen erg breed zijn en 140 km per uur gemakkelijk haalbaar is. De hoffelijkheid van de scandinaviers in het verkeer mag vernoemd worden. Daar kunnen wij NL wel een voorbeeld aannemen.

In Sorö een mooie camping aan het water met veel NL op doorreis. Een zeer groot springkussen van 10 bij 20 meter waarop we ons uitgeleefd hebben. 's Nachts sloeg het weer om en de partytent achter de auto begon een beetje nat te worden. Het is anti-schimmeldoek dus dat kan er wel tegen. Meteen de auto ontdaan van de vliegenlijkjes. En de auto effe vlug schoongemaakt met de spons. Vertrokken in de regen en de snelweg maar weer opgezocht. In Roskilde de snelweg af en binnendoor het festivalterrein was voorzien van een zeer grote afvalberg.

Binnendoor naar Helsingör. Daar de boot 240 DKR en meteen meekunnen. 20 minuten later in Zweden. Nog steeds regen. De snelweg op richting Göteborg. Hier mag je op de eveneens brede autosnelweg 110 km per uur en met de regen wil je ook niet harder. Af en toe slecht zicht en zelfs mistlampen aan de voorkant aan. Bij Halmstadt een groot shoppingcenter naast de snelweg. Mcdonalds voor (goede) koffie en wat inkopen gedaan.

Verder gereden en staan nu op de camping Askimbadet iets te zuiden van Göteborg. Vandaag (is woensdag) gaan we shoppen in Göteborg. Het is schitterend weer. Ons idee is dat jullie dat weer over een dag of 2 pas krijgen :-) De koelbox doet het te goed -> bevroren vleeswaren. Gemodificeerde gasstel is erg goed , heel snel kokend water.

Vanaf nu een verslag vanaf woensdag tot nu (=maandag) Woensdag een hele dag gewinkeld en rondgelopen in Götenborg. 's-ochtends was het mooi weer. Aan het eind van de middag begon het slechter te worden en te regenen. Terug op de camping gekookt en gegeten onder de partytent. Vroeg gaan slapen. 's-ochtends werden we wakker, nog steeds regen. De nog natte partytent opgeruimd en gaan rijden maar. Eerst een stuk door Götenborg gegaan waar er file stond, doordat er een ongeluk was gebeurd. Daarna een stuk snelweg tot Trollhattan, alwaar we een blik hebben geworpen op de immens grote Saab autofabrieken en Volvo vliegtuigfabrieken.

Via bochtige wegen en kleine plaatsjes kwamen we aan bij de camping. Dit is een kleine, goedkope (100 SEKroon) camping. Een groot grasveld waar je overal de auto kan zetten en 1 gebouw waarin de toiletten, douche, bad, kookplaten, wasmachine zijn. Er is 1 groot nadeel, het stikt hier van de vliegen. Op 1 voet kan je soms 20 vliegen tellen. Erg vervelend als je een vegetarische maaltijd zit te eten en er zitten opeens stukjes vlees bij of dat de vliegen juist proberen je eten op te eten. Toen we net op de camping waren gingen we een stukje wandelen in het bos. Toen we net op de terugweg waren ging het gigantisch hard regenen en kwamen we kletsnat in de bus aan.

Vrijdagochtend nog gepraat met wat Nederlandse mensen die in een camper naast ons stonden. Zij raden ons aan om naar Häverud te rijden. Dit is een klein plaatsje/plek waar boten getransporteerd worden van een lager liggend meertje naar een hoger liggend meer, d.m.v. sluizen en aquaduct. We zijn hier inderdaad naar toe gegaan. Het was maar iets van 40 km van waar de camping was. Het pad liep slingerend en naar boven en beneden. En Peter vond het natuurlijk leuk om deze uitdagende weg te rijden. Het uitzicht was erg mooi. veel meren, bossen en heuvels. Häverud was inderdaad een mooie plaats om te bekijken. Het was alleen jammer dat er op dat moment geen boten waren. Het weer was ook beter geworden met 's-ochtend nog wat regen, naar 's-middags redelijk goed weer.

Daarna zijn we via een plaats Säffle een stukje op een schiereiland, Värmland, gereden. Het schiereiland ligt aan het meer Vänern waar we de hele tijd al langs rijden. Daar hebben we de auto gezet op een open plek van een verlaten weg midden in het bos. Het is hier erg rustig (je hoort af en toe een auto over de weg een stuk verder) en erg mooi. Het is ong. 3 ½ a 4 km van de normale weg (Röglanda). We hebben 's-avons en 's-ochtends herten gehoord en veel vogels.

We hebben de mattrassen buiten op het grasveld gelegd en daar midden in de natuur geslapen. 's-ochtends was alles wel erg nat door de condens. We zijn weer redelijk vroeg naar Säffle teruggereden waar we wat inkopen gaan doen. Verse broodjes , mmjamie en limonade. De fanta exotische vruchten is erg lekker. Vandaag gaan we richting Karlstad en daarna zien we wel verder. Wat denk je, staan we rond half 9 bij de supermarkt waar met grote letters Spar op staat en dat ze om 9 uur opengaan. Gaan we om kwart over 9 toch daar eens kijken, blijkt de winkel gewoon leeg te zijn !!

Bij een winkel in de buurt boodschappen gekocht. Daarna doorgereden naar Karlstad, waar we gewinkeld hebben (en geslaagd zijn, in ieder geval Diana). Daarna verder gereden en bij een camping 10 km achter Kristinehamn geslapen. De camping ligt naast het meer. Een schitterende locatie, we staan 50 meter van het strand en het meer. de camping zelf is niet zoveel. We hebben besloten hier 2 nachten te blijven. Zondagochtend rustig wakker geworden en ontbeten. Poging gedaan om te zwemmen. Het water was zo koud dat we niet verder dan onze enkels gekomen zijn. Verder nog gewandeld, aan het strandje gezeten en 's-middags nog even in het meer geweest. Water was nog steeds ijskoud, maar we zijn er wel even tot aan onze schouders in geweest. Verder zag je ook alleen kleine kinderen, die waarschijnlijk minder gevoelig voor kou zijn, in het water.

Maandagochtend zijn we vertrokken richting Motala. We zitten daar nu in de bibliotheek te mailen en gaan zo weer verder langs het Vättern meer naar het zuiden om in Jönköping uit te komen.

Dag allemaal, 
We zijn alweer een paar daagjes thuis, maar hier hebben jullie nog het laatste stukje verslag uit Zweden. Maandagochtend vanaf de camping naar Motala gereden. Daar hebben we in de bibliotheek nog gemaild. Dan doorgereden naar de camping iets voor Vadstena. Deze camping was vrij groot en mooi en ligt vlak naast het Vättern meer. De auto hadden we neergezet op nog geen 4 meter van het water en een klein strandje. Aan het eind van de middag zijn we naar Vadstena gelopen (Ong. 5 km). Hier hebben we naar een kasteel gekeken en gegeten. Dat was ook wel weer eens lekker een heerlijke schnitzel, friet en salade i.p.v. zo’n pastamaaltijd.

Op de camping nog gemidgetgolfed en Peter heeft nog met een aantal Zweedse jongens gevolleybald. Dinsdagochtend eerst naar een klein meertje(Taekern). Hier heb je een uitkijktoren, van waaruit je een hoop verschillende vogels kunt zien. Vervolgens zijn we doorgereden naar de Omberg(natuurpark) waar we naar boven zijn gelopen en van daaruit heb je een mooi uitzicht over het Vaettern-meer.

Daarna zijn we naar Alvastra gegaan, hier staat een erg grote en mooie ruïne. Vervolgens doorgegereden naar de camping. Deze stond in de buurt van de snelweg E4 en is ongeveer 50 kilometer van Jonkoping. Deze camping was niet erg groot en werd voornamelijk gebruikt als doorreis-camping.

Woesdagochtendvroeg zijn we weer vertrokken. We zullen die dag doorrijden tot Noord-Duitsland. Eerst via de snelweg naar Jonkoping en via de E4 naar Helsingborg. Is ongeveer 228 kilometer. Hier met de boot overgevaren naar Denemarken(HelsingØr). Dit is dezelfde bootreis als op de heenweg en duurde ongeveer 20 minuten. We waren rond 11 uur / half 12 in Denemarken. Daarna door Denemarken naar Rodbyhavn gereden en dit is ongeveer 150 km reizen. In Rodbyhavn met de boot naar Puttgarden(Duitsland) gevaren en dit duurde ongeveer 3 kwartier. Deze oplossing scheelt een hoop kilometers rijden in Denemarken. We waren om half 2 in Rodbyhavn.

Er scheen een probleem te zijn met een boot. Deze lekte olie en daarom waren de wachttijden nogal lang. Het was bijna half 5 voordat we meekonden. Tijdens het wachten nog een hoop gezien (vrachtauto die probeert door een ketting heen te rijden, mensen die struikelen over de zelfde ketting (vrouwen), mensen die menen voorrang te hebben en worden teruggestuurd door de verkeersregeltante). Voor ons was het wachten niet zo erg. We zouden naar een camping reizen die aan de andere kant (Duitsland) nog maar een half uur rijden zou zijn. We hoorden Nederlanders die nog naar huis zouden moeten gaan rijden. En dat is van daaruit zeker nog 5 uur…

De camping was minder goed aangegeven als dat ze in Zweden zijn. Het was wel een mooie camping, vlak aan de Oostzee (Lubecker Bucht). Er waren vooral veel Duitsers die in eigen land op vakantie gingen. Donderdags hebben we vooral veel uitgerust. Eerst lekker ontbeten, daarna een wandeling gemaakt, wat toch nog bijna 10 kilometer was. ’s Middags nog gewinkeld in Heiligenhafen. Dat is een stadje in de buurt. Gegeten en ’s avonds vroeg naar bed. We hadden de auto, met toestemming van de eigenaar, net buiten de camping gezet. Dit omdat we vroeg weg wilden rijden en de slagboom pas om 7 uur openging. Op het parkeerplaatsje was het best nog rumoerig. En dat betekend lastig slapen maar dat is toch nog gelukt ;-)

Vrijdag ochtend om half 5 (!) vertrokken en Peter reed de eerste 2 uur en dat ging buitengewoon goed. We hadden problemen bij Hamburg verwacht(vandaar dat we zo vroeg weggingen), maar daar kwamen we goed voorbij. Het tweede deel reed Diana en dat ging ook heel goed. Rond acht uur reden we de grens van Nederland over. Dit laatste stuk, dat Peter weer reed, ging iets lastiger. Het was een stuk drukker en de mensen reden iets minder door, zo dat we een lager gemiddelde haalden. Maar om half 11 stonden we weer voor de deur in Krabbendijke (Dit is 680 km in 6 uur).

Nu hebben we nog een weekje vrij om wat lopende zaken rond te maken en nog te genieten voor we weer gaan werken.

laatste update 18 juni 2004

Page design and realisation by Diape 2004 ©