Nieuws uit het seizoen 2008 - 2009


NK Individueel levert geen prijzen op
Het NK Individueel in Nijmegen heeft geen prijzen opgelevert voor de sjoelers van Schijf '83. Dennis Eijke kwam uit in de hoogste klasse (Hoofdklasse Heren A) hij werd hier 29e met een gemiddelde van 139,70. In de D klasse werd Joke Reinieren 33e met een gemiddelde van 124,35. In de D klasse kwam ook Huub Stijns uit. Hij werd 35e met een gemiddelde van 124,20. In de E klasse werd Bram de Waardt met een gemiddelde van 121,90 31e. In deze klasse kwamen ook Conny Colijn en Betsy de Waardt uit. Zij werden respectievelijk 48e en 50e met gemiddeldes van 117,05 en 115,90. Sonja Provoost vinden we terug in de F klasse op de 34e plaats. Ze gooide op die dag een gemiddelde van 115,40. In de G klasse werd de beste prestatie door een lid van Schijf '83 geleverd met een zesde plaats van Ina Colijn. Ze gooide een gemiddelde van precies 120. Bianca Kip werd 21e met een gemiddelde van 116,20 gevolgd door Jeanne van Meel op de 24e plaats met een gemiddelde van 115,10. Het laatste lid, Piet de Smit, kwam uit in de J klasse. Hij werd hier 9e met een gemiddelde van 100,35. Het NK Individueel bracht dus niet het gewenste resultaat voor de sjoelers van Schijf '83.
Download hier de volledige uitslag van het NK Individueel

"Slechts" vier prijzen op eigen open toernooi
Het open toernooi van Schijf '83 heeft slechts vier prijzen opgeleverd. Het open toernooi, dat traditiegetrouw veel deelnemers trekt, trok dit jaar een mooi aantal van 126 deelnemers. Hiermee behoort het toernooi tot één van de best bezochte open toernooien van Nederland. Een mooie prestatie voor een relatief kleine club. Ieder jaar krijgt de club het voor elkaar om een grote massa mensen te trekken wat altijd voor een gezellige sfeer zorgt. Net als vorig jaar was Bert-Jan Wallaardt de winnaar van het open toernooi. Hoewel hij vorig jaar veel meer tegenstand had van Dennis Eijke, beide hadden vorig jaar een gemiddelde van 143,15, was zijn overwinning dik verdiend. Hij verbeterde zijn score van vorig jaar met 0,15 punt waardoor zijn gemiddelde op 143,30 kwam. Simone Frijlink was de beste dame met een gemiddelde van 142,00. Dennis Eijke werd dit jaar derde in de A klasse met een gemiddelde van 140,80. In de E klasse wist Bram de Waardt beslag te leggen op de eerste plaats met een gemiddelde van 129,30. Vooral zijn eerste ronde (1.370) was uitmuntend te noemen. In de G klasse werd Bianca Kip tweede met een gemiddelde van 122,05. Vooral haar tweede ronde (1.254) was goed te noemen. Als laatste wist Piet de Smit in de J klasse beslag te leggen op de derde plaats met een gemiddelde van 101,95. De volledige uitslag is te downloaden onder open toernooi

Negen leden naar NK Individueel
Op de laatste selectiewedstrijd in Gilze hebben negen leden zich geplaatst voor het NK Individueel in Barneveld. Bij deze negen leden van Schijf '83 kan zich nog een tiende lid voegen. Dennis Eijke kan zich nog via de beruchte tussenselectiewedstrijd in Voorthuizen alsnog plaatsen voor het NK Individueel in Barneveld. In de daguitslag werd maar één prijs behaald. Piet de Smit behaalde daar een twee plaats in de J klasse met een gemiddelde van 100,35. Mede door deze goede klassering mag hij mee naar het NK in Barneveld. Hij werd uiteindelijk afdelingskampioen in de J klasse met een gemiddelde van 100,73. In de G klasse plaatste maar liefst drie leden zich voor het NK Individueel. Ons jongste lid, Bianca Kip, mag naar het NK Individueel met een zevende plaats op de afdelingsselectiewedstrijd. Ook Ina Colijn (achtste) en Jeanne van Meel (hoogste dagscore) mogen naar het NK Individueel. Één klasse hoger werd ook Sonja Provoost zevende. Ook deze plaats gaf recht op afvaardiging naar het NK Individueel. Ook in de E klasse worden drie personen afgevaardigd. Bram de Waardt deed dit als beste met een vierde plaats. Betsy de Waardt (zesde) en Conny Colijn (hoogste dagscore) mogen naar het NK Individueel. De laatste speler die ook naar het NK Individueel mag is Huub Stijns in de D klasse. Het werd achtste wat net recht gaf op plaatsing voor het NK. De volledige uitslag is te downloaden onder de button selectiewedstrijden.

Afvaardiging NK Individueel
De afvaardiging voor het NK Individueel is bekend. Voor dit jaar mogen er 75 sjoelers uit afdeling Zuid naar het NK Individueel in Barneveld. Bekijk hieronder de afvaardiging voor het NK Individueel. Zeven maart aanstaande zal bekend worden wie van Schijf '83 naar het NK Individueel mogen.
Download hier de afvaardiging

Goede prestaties op open toernooi "De Goese Schuivers"
De sjoelers van Schijf '83 hebben op zaterdag 14 februari een mooie prestatie geleverd doorin totaal vijf bekers in de wacht te slepen. In de J klasse werd Ellen de Smit tweede met een gemiddelde van net geen 100 namelijk 99,90. In de G klasse wist Ina Colijn beslag te leggen op de derde plaats. Hiervoor moest Ina een gemiddelde gooien van 117,70. Marco Borsboom werd in de E klasse eerste met een gemiddelde van 126,15. Dit bleek ruim voldoende om de concurrentie voor te blijven. In de C klasse werd ook een derde plaats behaald. Deze keer door Patrick de Groot, hij moest hiervoor een gemiddelde van 133,65 gooien. In de A klasse werd Dennis Eijke eerste met een matige score van 136,25. Hij wist hiermee wel beslag te leggen op de eerste plaats. In de stand om de Zuid-Bokaal is het eerste lid van Schijf '83 terug te vinden op plaats 27. Ina Colijn bezet deze plaats met 122 punten. De uitslag en tussenstand van alle tot nu toe gespeelde wedstrijden is hieronder te downloaden.
Download hier de uitslag

Deceptie op het NK Teams
Op het NK Teams werd Schijf '83 vertegenwoordigd door één team. Het derde team van Schijf '83 had zich als afdelingskampioen geplaatst voor het NK Teams. Echter alle sjoelers speelden onder de maat waardoor een hoge klassering nooit in de buurt kwam. Uiteindelijk werd het team zelfs laatste in de klasse op de twaalfde plaats.

Vijf koppels in de prijzen op eigen koppeltoernooi
Zaterdag vijftien november werd het jaarlijkse koppeltoernooi gespeeld in het eigen clubgebouw. Ook dit jaar was de bezetting weer goed te noemen met 43 koppels. Dit hadden er zelf tegen de 50 kunnen wezen als de belgische sjoelers wegens trieste redenen niet af hadden moeten zeggen. Het koppeltoernooi verliep vrijwel vlekkeloos en er vielen vijf koppels van Schijf '83 in de prijzen. In de D klasse werden twee prijzen behaald. Het koppel Dave van den Bos / Piet Sinke werd in deze klasse derde met een gemiddelde van 95,70. In dezelfde klasse werden Joke Reinieren en Adrie Provoost eerste met een gemiddelde van 99,23. In de C klasse werden ook twee prijzen behaald, wederom een eerste en een derde plaats. De derde plaats werd behaald door het koppel Corrie Stijns / Sonja Provoost met een gemiddelde van 108,50. De winnaars in de C klasse waren Patrick de Groot en Marco Borsboom met een gemiddelde van 114,37. In de B klasse werd het koppel Bram de Waardt / Dennis Eijke, net als vorig jaar, Zeeuws kampioen en algeheel kampioen. Het koppel behaalde als enigste een gemiddelde van meer dan 120, namelijk 120,47.
De uitslag is te downloaden onder de button "open toernooi"

Één team naar NK Teams
Op 1 november is de tweede selectiewedstrijd voor Teams gespeeld. Hierbij heeft één team zich geplaatst voor het NK Teams, namelijk Schijf '83 team 3 welke uitkwam in de vierde klasse. Het team behaalde een gemiddelde van 117,30 en bestond uit Bianca Kip, Jeanne van Meel, Ina Colijn en Conny Colijn. De andere drie teams plaatsten zich niet voor het NK Teams te Arnhem. Schijf '83 team 1 werd getroffen door ziekte waardoor 3 van de 4 teamleden uitvielen waardoor het team uiteindelijk uit de uitslag werd gehaald. Schijf '83 team 2 kwam, net als team 1, uit in de eerste klasse. Zij werden wel tweede in deze klasse, echter aangezien de klasse uit twee teams bestond mocht er maar één team afgevaardigd worden naar het NK te Arnhem. Schijf '83 team 4 kwam uit in de vierde klasse en werd in deze klasse vijfde.
De uitslagen zijn te downloaden onder de button Oosterhout.

Drie prijzen op eerste selectiewedstrijd Teams
Op de eerste selectiewedstrijd voor Teams in Gilze heeft Schijf ’83 drie prijzen behaald. In de tweede klasse werd Schijf ’83 team 1 tweede met een gemiddelde van 127,10. Het team bestond uit Dennis Eijke, Patrick de Groot, Marco Borsboom en Sonja Provoost. In dezelfde klasse werd Schijf ’83 team 2,  bestaande uit Huub Stijns, Corrie Stijns, Betsy de Waardt en Bram de Waardt, derde met een gemiddelde van 124,28. In de vierde klasse werd Schijf ’83 team 4 tweede met 114,63 gemiddeld. Het team bestond uit: Ina Colijn, Connie Colijn, Bianca Kip en Jeanne van Meel.  Schijf ’83 team 4 werd uiteindelijk vijfde in de vierde klasse.
Naast de teamwedstrijd werd er ook nog een open toernooi georganiseerd waaraan verschijnende leden deel hebben genomen. In de Hoofdklasse HA staat Dennis Eijke na de eerste dag om een eerste plaats met 137,85 gemiddeld. In de C-klasse werd Patrick de Groot ook eerste met een gemiddelde van 134,65. Ook in de D-klasse werd een eerste plaats behaald door Huub Stijns met een gemiddelde van 124,80. In de E-klasse werd door Bram de Waardt ook een eerste plaats behaald met een gemiddelde van 129,10. Alsof er nog niet genoeg eerste plaatsen te vermelden waren werd Ina Colijn ook eerste in de G-klasse met een gemiddelde van 118,90. In de I klasse werd Laura Meijnderts tweede met een gemiddelde van 101,60.
Bij het koppelen werden ook twee ereplaatsen behaald. Bram de Waardt en Dennis Eijke staan na de eerste ronde in de B-klasse derde met een gemiddelde van 109,40. Huub Stijns en Connie Colijn bezetten na de eerste ronde een eerste plaats in de C-klasse door een score van 1066. Op 1 november wordt de tweede selectiewedstrijd voor Teams gespeeld. De uitslagen zijn te downloaden onder de button Oosterhout.

Schijf ’83 viert 25-jarig jubileum
Schijf ’83 heeft op vrijdag 29 augustus haar 25-jarig jubileum gevierd. De avond begon al met een lekker chinees buffet waarvan heerlijk werd gesmuld door de aanwezige leden. Na het buffet was er een accordeonist die een 3 uur durend optreden gaf. Verzoeknummers uit de oude tijd werden naar hartenlust ingewilligd door de artiest. Na het optreden van de artiest hield de voorzitter nog een slotpraatje waarna hij een zelf gemaakt jubileumboek uitnodigde aan alle leden van Schijf ’83. Het boek staat boordevol nieuwsfeitjes over de afgelopen 25 jaar van Schijf ’83. Tien van de huidige leden zijn nog steeds lid van de vereniging die 25 jaar is opgericht. Dit betekend bijna een percentage van 25% van de gehele club, wat dus wil zeggen dat Schijf ’83 een zeer hechte club is. Deze tien leden werden in het zonnetje gezet met een oorkonde en een bloementje. Foto’s van de avond zijn te bekijken door op de onderstaande link te klikken.
Klik hier om de foto's te bekijken

Seizoen start op 21 augustus
Het seizoen van sjoelvereniging Schijf '83 start dit jaar op donderdag 21 augustus 2008. Na een zomerstop van ongeveer zes weken zullen er weer schijven worden geworpen in "het Zwaantje" te Oost-Souburg. Hopelijk kunnen wij dit jaar weer enkele nieuwe leden verwelkomen op onze club. Daarnaast hopen we enkele sportieve successen te boeken met als hoogtepunt het NK Individueel. Dit jaar is de klasse bij de "sjoelkannonen" van Schijf '83 groter dan ooit. Zal de competitie ook hierdoor ook spannender worden? Over het algemeen wordt gedacht dat de clubkampioen weer Dennis Eijke zal zijn, echter het is de vraag of hij de stijgende lijn in zijn gemiddelde vol kan houden. Daarnaast wordt de positie voor plaats nummer twee een zeer interessante waar drie á vier personen kans op maken. De grote vraag is hoe ver Patrick de Groot het dit jaar zal schoppen, hoe dicht komt hij in de buurt van Dennis Eijke? Patrick wordt op de club gezien als een mogelijke concurrent voor Dennis, echter gezien zijn korte periode op de club zal de tijd dit leren.
Daarnaast zal een hoop duidelijk worden over de grootste stijgers van vorig jaar. Kunnen Nelly Goedhart, Agnes van de Weg, Jeanne van Meel, Bianca Kip en Ellen de Smit hun stijgende lijn volhouden of was het vorige seizoen slechts een incident? Vanaf 21 augustus zal er weer een hoop duidelijk worden, de sjoelers staan in ieder geval weer te trappen op hun schijven te mogen gooien op de sjoelbakken.