Nieuws uit het seizoen 2006 - 2007


Nina van Duin wint allereerste Zuid-Bokaal
Nina van Duin heeft na haar derde plaats op het NK, ook de Zuid-Bokaal in de wacht gesleept. Nina verdiende deze Zuid-Bokaal in de acht verschillende wedstrijden die zij speelde. Zij behaalde 334 punten, wat genoeg bleek voor de eindoverwinning. Nina bleek ook de laatste dag superieur in haar klasse door de volle 90 punten te bemachtigen. De nummer twee Huub Stijns (eveneens van Schijf '83) had slechts acht punten minder dan Nina. Op gepaste afstand werd Fop Verheij (Hellevoetsluis) derde met 282 punten. Twee punten daarachter werd Dennis Eijke toch nog vierde. De top vijf werd gecomplementeerd met Wilhelmien van Gils (Bloemenoord), zij behaalde 260 punten. Corrie Stijns (7e) en Ans Schilperoort (10e) kwamen ook nog in de top 10 voor. Volgend jaar zal er een nieuwe editie van de Zuid-Bokaal worden gehouden. Het is dan zaak voor Nina om de bokaal te verdedigen. Volgend jaar zullen er waarschijnlijk negen wedstrijden worden gespeeld. Er mag dan echter wel een wedstrijd meer worden gemist. Alle uislagen van de acht Zuid-Bokaal wedstrijden zijn hieronder te downloaden.
Klik hier om alle foto's te bekijken van de laatset Zuid-Bokaal wedstrijd
Download hier de einduitslag van de Zuid-Bokaal

Nina van Duin derde op NK
Nina van Duin heeft op het Nederlands Kampioenschap een mooie prestatie neergezet door derde te worden in de H-klasse met een gemiddelde van 116,65. De eerste ronde van Nina bleek niet zo te gaan als het had gemoeten. Er werd 'slechts' een score van 1129 neergezet, iets wat beter had gekund. Met deze matige score bleek ze toch derde te staan, iets wat niet verwacht werd. De achterstand op de nummers 1 en 2 was wel flink te noemen (+/- 40 punten). Dit weerhield Nina er niet van om toch nog 1 keer te laten zien wat ze waard was. Deze missie volbracht ze dan ook met vlag en wimpel. De twee ronde gooide ze de beste score van allemaal, hierna mocht er toch nog een beetje gehoopt worden op een tweede of wellicht eerste plaats. Helaas bleef Nina op de derde plek steken omdat de nummers 1 en 2 een solide partij gooide. Nina was niet de enigste persoon die meedeed. Corrie Stijns, in de C-klasse, werd 18e. Vooral haar eerste ronde was erg goed (1372), helaas kon zei dit de tweede ronde niet evenaren waardoor zij een top 5 notering misliep. Bram de Waardt werd in de D-klasse 48e. Bij Bram, die op het laatste moment nog mee mocht doen aan het NK, liep het niet zoals het moest lopen. Hij haalde slechts een gemiddelde van 121,30. In de E-klasse werd Huub Stijns 14e. Ook bij Huub vielen de scores ietwat tegen, zo beaamde hij ook zelf. Hij haalde een gemiddelde 125,00. In de zelfde klasse werd Betsy de Waardt 29e, ook bij haar viel de score wat tegen met een gemiddelde van 119,70. Hieronder nog een aantal foto's van het NK.
Klik hier om alle foto's van het NK Indiviudeel 2007 te bekijken

Schijf '83 goed op dreef in Goes
Op het toernooi van Goes op 17 februari jongstleden werden maar liefst acht prijzen behaald. Een prestatie die niet altijd wordt gehaald. In de B-klasse werd Corrie Stijns eerste met een gemiddelde van 134,05. Joke Reinieren werd in de C-klasse eerste na een uitmuntende tweede ronde van 1367. Zij haalde uiteindelijk een gemiddelde van 131,80. In de D-klasse waren alle ere plaatsen voor leden van Schijf '83. Huub Stijns, Ans Schilperoort en Betsy de Waardt werden respectievelijk eerste, tweede en derde met gemiddeldes van 129,60 / 125,80 en 124,50. In de E-klasse werd Bert Verduyn tweede met een gemiddelde van 120,10. In de G-klasse werd Nina van Duin weer eerste. Ze gooide een gemiddelde van 118,15. En stak daarmee met kop en schouder boven de rest uit in deze klasse. In de H-klasse werd Bianca Kip eerste met een gemiddelde van 106,70. Werden wist Corrie Stijns nog de wisselbeker te bemachtigen voor de dame met het hoogste gemiddelde van de dag. Zij mag deze beker volgend jaar verdedigen. In de stand van de Zuid-Bokaal zijn de leden van Schijf '83 er alleen maar beter op komen te staan door deze zeer goede prestatie. Bij de eerste tien staan nu vijf leden van Schijf '83. Nina van Duin, Ans Schilperoort en Huub Stijns staan zelfs eerste, tweede en derde. Het lijstje wordt volledig gemaakt met Dennis Eijke op een achtste plaats en Betsy de Waardt op een tiende plaats. De volledige uitslag is hieronder te downloaden.
Klik hier om de uitslag te downloaden van zesde Zuid-Bokaal wedstrijd

Twee koppels in de prijzen tijdens avondtoernooi
In België werd weer eens een toernooi georganiseerd. Dit keer overdag, maar in de avond en wel in de plaatselijke kroeg waar op dat moment zelf een feest gaande was. In België kan dit allemaal en dit mocht dan ook niet de pret drukken, het werd er eigenlijk alleen maar gezelliger op. Er werd ook nog gesjoeld in België. Er werden twee ere plaatsen behaald in de A-klasse. Huub en Corrie Stijns eindigde als tweede. Zij versloegen daarmee Dennis Eijke en Bram de Waardt, iets wat niet vaak gebeurd. De prijzen waren ook anders dan normaal. Deze waren in de vorm van een soort mand met een bepaald thema erin. Zo was de derde prijs een mand met soepingrediënten erin. De tweede plaats was een mand met allemaal spulletjes voor het ontbijt.

Drie koppels in de prijzen
Op het afdelingskoppeltoernooi in Goes zijn drie koopels van Schijf '83 in de prijzen gevallen. Dennis Eijke en Bram de Waardt werden in de B-klasse net geen tweede. Zij eindigden met één punt verschil op de derde plaats met een gemiddelde van 113,73. In de C-klasse werden Corrie Stijns en Huub Stijns tweede met een gemiddelde van 111,73. Freek van Duin en Bianca Kip werden ook tweede maar dan in de D-klasse. Zij behaalde een gemiddelde van 98,87. Peter Kreule van Schijf '83 viel ook in de prijzen met zijn koppelgenoot uit Goes. In de D-klasse werd hij derde met een gemiddelde van 98,47. De uitslag is hieronder te downloaden
Klik hier om de uitslag te downloaden van het koppeltoernooi

Schijf '83 behaalt vijf prijzen in Alphen
Schijf '83 is het nieuwe jaar goed begonnen door vijf prijzen te winnen tijdens de vijfde Zuid-bokaal wedstrijd. In de A-klasse werd Dennis Eijke eerste met een gemiddelde van 137,00. Geen supergemiddelde maar goed genoeg om de concurrentie voor te blijven. Bram de Waardt werd in de C-klasse tweede met een solide gemiddelde van 127,90. De scores van de eerste en tweede ronde lagen maar twee punten uit elkaar. In de D-klasse behaalde Schijf '83 twee prijzen. Huub Stijns werd eerste met een gemiddelde van 128,40. Ans Schilperoort werd vlak achter Huub Stijns tweede met een gemiddelde van 127,25. In de G-klasse liet Nina van Duin weer van zich horen door weer een eerste plaats te behalen. Ze haalde nu een gemiddelde van 113,90. Voor de Zuid-Bokaal staan de leden van Schijf '83 erg goed. Bij de eerste tien staan vier leden van Schijf '83. Nina van Duin en Ans Schilperoort staan respectievelijk eerste en tweede in de stand. Het viertal wordt gecomplemeerd door Huub Stijns (vierde) en Dennis Eijke (zevende). De volgende wedstrijd om de Zuid-Bokaal zal worden gespeeld in Goes. De volledige uitslag is hieronder te downloaden.
Klik hier om de uitslag te downloaden van vijfde Zuid-Bokaal wedstrijd

Drie prijzen tijdens 2e individuele selectiewedstrijd
Op de tweede individuele selectiewedstrijd zijn drie prijzen behaald. In de D-klasse werd Freek van Duin eerste met een gemiddelde van 131,70. Huub Stijns werd in de E-klasse derde met een gemiddelde van 125,25. In de H-klasse werd Nina van Duin eerste mete een gemiddelde van 119,75. Bij het pauze koppelen werden Dennis Eijke en Bram de Waardt in de B-klasse eerste met 1217 punten. Zij namen daardoor ook de eerse plaats na 4 wedstrijden over van Rien van Halteren en Jan Koster. Ook voor de eindoverwinning staan zij er goed voor. Corrie Stijns en Huub Stijns werden in de C-klasse tweede met 1143 punten. Hierdoor klommen zij ook naar de tweede plaats in de tussenstand na vier wedstrijden. Ook Freek van Duin en Bianca Kip werden derde met 1002 punten. Zij bleven daardoor derde staan in de tussenstand. De uitslag is te downloaden onder de button Oosterhout.

Vier prijzen in Gilze
Op 16 december 2006 zijn vier leden van Schijf '83 in de prijzen gevallen. De wedstrijd is een er één in de reeks van acht Zuid-Bokaal wedstrijden. In de D-klasse werden Ans Schilperoort en Huub Stijns eerste en tweede. Ans Schilperoort behaalde een gemiddelde van 128,30. Huub Stijns behaalde een gemiddelde van 128,15. Ina Colijn werd in de E-klasse tweede met een gemiddelde van 119,95. Nina van Duin werd in de G-klasse derde met een gemiddelde van 108,70. Door de overwinning van Ans Schilperoort verstevigde Ans Schilperoort leidende positie in de Zuid-Bokaal. Ze heeft nu 166 punten, zij wordt gevolgd door Nina van Duin 152 punten. Huub Stijns, Betsy de Waardt en Dennis Eijke staan ook nog binnen de top 10.
Klik hier om de uitslag te downloaden van vierde Zuid-Bokaal wedstrijd

Twee prijzen op 1e individuele selectiewestrijd
Op de eerste individuele selectiewedstrijd zijn twee prijzen behaald. Beide prijzen werden behaald in de E klasse. Ans Schilperoort werd tweede met een gemiddelde van 124,70. Betsy de Waardt werd in derde met een gemiddelde van 124,60. Bij het pauzekoppelen werden Dennis Eijke en Bram de Waardt op die dag 1e met 1180 punten. Na drie rondes zijn ze opgeklommen naar de 3e plaats met een gemiddelde van 116,10. Corrie Stijns en Huub Stijns werden derde in de C-klasse met 1104 punten. Zij staan ook derdes na 3 speelrondes met een gemiddelde van 105,30. In de D klasse staan Freek van Duin en Bianca Kip naar 3 speelrondes ook derdes met een gemiddelde van 92,90. De uitslag is te downloaden onder de button Oosterhout.

Vijf koppels in de prijzen tijdens eigen open toernooi
Op het open toernooi van Schijf '83 zijn vijf koppels van diezelfde vereniging in de prijzen gevallen. In de B-klasse werden Dennis Eijke & Bram de Waardt met een gemiddelde van 120,07 tweede. Ook werden zij hiermee het beste Zeeuwse koppel. In de C-klasse werden Huub Stijns & Corrie Stijns eerste met een gemiddelde van 112,07. In de D-klasse werden Ans Schilperoort en Nina van Duin eerste met een gemiddelde van 109,63. In diezelfde klasse werden Jeanne van Meel & Bram Provoost derde met een gemiddelde van 98,10. In de E-klasse werden Heidi van Dam & Agnes van de Weg eerste met een gemiddelde van 88,70.

Het toernooi is perfect verlopen. Tijdens het toernooi was er ook een camera man van omroep zeeland aanwezig. Hij heeft een aantal uur opnames gemaakt voor een nieuw programma op omroep zeeland op de maandag avond. De beelden van het toernooi zullen op maandag 27 november te zien zijn op omroep zeeland. Voor degene die geen omroep zeeland kunnen ontvangen, kunnen ook op dinsdag 28 november naar de website van omroep zeeland gaan. Daar is de uitzending ook te zien. De link is: http://www.omroepzeeland.nl/nek/archief/20061127.php. De volledige uitslag van het koppeltoernooi is te downloaden onder de button open toernooi.

Één team plaats zich voor NK Teams
Op de tweede en beslissende selectiewedstrijd heeft één team van Schijf '83 zich geplaats voor het NK Teams in Arnhem. Schijf '83 team 3 werd in de vierde klasse vijfde met een gemiddelde van 110,69. Ze vielen dus wel buiten de podiumplaatsen maar mochten toch mee naar het NK. Zij zullen echter niet gaan wegens de afstand en de slechte ervaringen van vorig jaar. Schijf '83 team 1 viel wel in de prijzen met een derde plaats in de eerste klasse. Schijf '83 team 1 behaalde een gemiddelde van 129,32. Vooral de eerste ronde werd er erg hoog gegooid. In die ronde behaalde het team een gemiddelde van 133,95. Dit bleek later ook de hoogste serie in de eerste klasse te zijn van alle teams over alle twee de selectiewedstrijd. Schijf '83 team 2 werd vierde in de tweede klasse met een gemiddelde van 122,28. De volledige uitslag is te downloaden door op de button Oosterhout te klikken en vervolgens het seizoen 2006/2007 te selecteren.

Prijzenfestijn in Middelburg
Schijf '83 heeft in totaal acht bekers weten te bemachtigen tijdens de derde Zuid-Bokaal wedstrijd in Middelburg. In de H klasse werd Bianca Kip eerste met een gemiddelde van 106,05. In de G klasse werd een derde plaats behaald door Nina van Duin, zij had een gemiddelde van 114,75. Bert Verduyn behaalde een eerste plaats in de E klasse met een gemiddelde van 125,20. In de D klasse werd een heuse 1,2,3 behaald. Huub Stijns werd derde met een gemiddelde van 126,45. Tweede werd Betsy de Waardt met een gemiddelde van 127,65. Ans Schilperoort werd eerste met een gemiddelde van 127,95. In de C klasse werd een tweede plaats behaald door Bram de Waardt, hij had een gemiddelde van 129,70. In de A klasse wist Dennis Eijke beslag te leggen op de eerste plaats met een gemiddelde van 141,45. Hij kreeg tevens de wisselbeker voor het hoogste gemiddelde bij de mannen. De volgende Zuid-Bokaal wedstrijd wordt gespeeld in Gilze op 16 december 2006.
Klik hier om de uitslag te downloaden van derde Zuid-Bokaal wedstrijd

Matige prestatie tijdens eerste selectiewedstrijd voor teams
Op 14 oktober 2006 werd de eerste selectiewedstrijd voor teams gespeeld. Schijf '83 was met drie teams vertegenwoordigt. Bij de selectiewedstrijd werd ook nog een open toernooi gespeeld. Schijf '83 team 1 deed de beste prestatie met een 3e plaats in de eerste klasse. Het team had een gemiddelde van 126,79. In de tweede klasse werd Schijf '83 team 2 vierde met een gemiddelde van 120,15. In de vierde klasse werd Schijf '83 team 3 ook vierde met een gemiddelde van 111,31.
Er deden ook een aantal leden mee aan het open toernooi. Dit open toernooi word over twee dagen gespeeld. Bert Verduyn staat na de eerste dag eerste in de F klasse met een gemiddelde van 116,75. Lenie Haagenaars staat ook eerste maar dan in de H klasse en met een gemiddelde van 107,35. Ook Bianca Kip staat na dag 1 eerste in de I klasse met een gemiddelde van 107,75.
Bij het pauze koppelen staan Freek van & Bianca Kip na dag 1 eerste in de D klasse met een gemiddelde van 97,10. De volledige uitslag is te downloaden door op de button Oosterhout te klikken en vervolgens het seizoen 2006/2007 te selecteren.

Vier prijzen tijdens tweede wedstrijd Zuid-Bokaal (Goirle)
Ook tijdens de tweede wedstrijd om de Zuid-Bokaal zijn er vier leden in de prijzen gevallen. In de C klasse werd Freek van Duin derde met een gemiddelde van 132,30. In de D klasse werd Ans Schilperoort eerste met een gemiddelde van 129,85. In diezelfde klasse werd Huub Stijns, met een gemiddelde van 128,95, tweede. In de G klasse werd Nina van Duin eerste met een gemiddelde van 119,60. Na twee wedstrijden om de Zuid-Bokaal staat Nina van Duin 3e met 86 punten en Ans Schilperoort vierde met 84 punten. De uitslag en tussenstand om de Zuid-Bokaal is hieronder te downloaden.
Klik hier om de uitslag te downloaden van de tweede Zuid-Bokaal wedstrijd

Vijf prijzen tijdens eerste wedstrijd Zuid-Bokaal (Waalwijk)
Tijdens de eerste wedstrijd om de Zuid-Bokaal zijn vijf leden van Schijf '83 in de prijzen gevallen. De Zuid-Bokaal is een wedstrijd waarbij bokaal punten te verzamelen zijn. In totaal zijn er acht wedstrijden om de Zuid-Bokaal. De acht wedstrijden zijn in:

  • Waalwijk;
  • Goirle;
  • Middelburg;
  • Gilze;
  • Goes;
  • Oost-Souburg;
  • Alphen;
  • Oosterhout (waarschijnlijk).

In al deze wedstrijden zijn dus bokaalpunten te pakken. Tijdens de eerste wedstrijd vielen dus vijf leden in de prijzen. Dennis Eijke werd in de A klasse 2e met een gemiddelde van 138,20. In de C klasse werd Freek van Duin ook tweede met een gemiddelde van 127,45. In de D klasse waren twee leden in de prijzen gevallen. Ans Schilperoort werd eerste met een gemiddelde van 128,20. Betsy de Waardt werd 3e met een gemiddelde van 125,25. Als laatste werd Nina van Duin in de G klasse eerste met een gemiddelde van 117,75. De volgende wedstrijd om de Zuid-Bokaal zal worden gespeeld in Goirle. De uitslag en tussenstand om de Zuid-Bokaal is hieronder te downloaden.
Klik hier om de uitslag te downloaden van de eerste Zuid-Bokaal wedstrijd